Glitz & Glam

5 parasta kestävää huulimeikkiä

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Sisältää saatuja tuotteita

Tälle sunnuntaille listasin 5 parhaiten kestävää huulimeikkiä. Mitkä ovat pitkäkestoisimmat huulipunat?

Pitkäkestoinen huulipuna on meidän monen etsinnän ja haaveen kohde. Varsinkin värikkäämmissä huulipunasävyissä kestävyys on hyvin suotavaa. Vaalea kun yleensä kuluu niin, että se ei edes näytä pahalta. Jos tumma tai kirkas sävy kuluu, se tapahtuu epätasaisesti. Silloin minulla ainakin on hyvin epämiellyttävä olo, jos tiedän huulipunani näyttävän epämääräiseltä suhrulta. Mitään huulipunaa ei varmaan koskaan saa yhtä kestäväksi kuin silmämeikkituotteita, mutta kyllä niistäkin löytyy yksilöitä, jotka kestävät keskivertoa paremmin.

Tässä tulevat pitkäkestoiset huulipunat. Minulla on paljon kestäviä huulipunia, mutta nämä viisi ovat sellaisia, jotka eivät vaadi kikkailua kestääkseen, vaan ne ovat jo itsessään äärimmäisen hyvin pysyviä.

Essence Longlasting Lipliner

Nämä Essencen mahtavat huultenrajauskynät eivät ole huulipunia, mutta ne toimivat todella hyvin siinäkin tehtävässä. Oikeastaan olen suosinut näitä kyniä yksinään huulipunana. Essence Longlasting Lipliner -kynät ovat todella pigmenttisiä ja pehmeitä. Ne liukuvat huulilla mukavasti ja kestävät äärimmäisen hyvin. Tuntuma huulilla on kuin olisi käyttänyt vähän jähmeämpää mattapunaa.

Hinta: 1,89 € / 0,23 g
Saatavuus: Tokmannit*, tietyt Citymarketit ja jotkut tavaratalot.

Minun lempparisävyni oli viime talvena tämä kuvassa minulla näkyvä 07 Plum Cake. Niin paljon tykkäsin, että kynä on nyt kulutettu loppuun. Istui kivasti tuonaikaiseen hiusväriini.

Aikaisemman postaukseni näistä kynistä löydät täältä.

Smashbox Always On Liquid Lipstick

Smashboxin Always On Liquid Lipstick -huulipunan esittelin tällä viikolla. Tämä huulipuna on niin kestävä, että siitä keksin aiheen tämän sunnuntain 5 parasta postaukselle. Tajusin, että tämäkin aihe oli vielä listaamatta parhaimmissa.

Smashboxin nestemäinen huulipuna on pakattu kuin huulikiilto, mutta kyseessä on todella mattaiseksi ja kestäväksi huulille kuivuva huulipuna. Always On Liquid Lipstick muistuttaa huulimaalia ja ”lip tint” -tuotetta. Onko sen suomennos huulisävyte? Pigmentit tarttuvat kunnolla huulten iholle ja pysyvät siellä. Enemmän hankaluuksia tuottaa punan puhdistus kuin sen kestävyys.

Hinta: 24,00 € / 4 ml
Saatavuus: Kicks*

Kuten sanoin, niin Always On Liquid Lipstick kuivuu huulille mattaiseksi ja kuivaksi. Hyvä kosteutus huulille ennen käyttöä (huulivoide kannattaa pyyhkiä pois ennen huulipunan levitystä, koska se heikentää punan kestoa). Kuvassa minulla on sävy Girl Gang.

Muutaman päivän takaisen tarkemman esittelyn Smashboxin uutuudesta löydät täältä.

Urban Decay Vice Lipstick Comfort Matte

Urban Decay lanseerasi vähän alta vuosi sitten valtaisan kokoelman Vice -huulipunia tänne Suomen markkinoille. Oliko niitä yli 100 vaihtoehtoa? Koostuksia on myös useampi. Niistä tämä Comfort Matte -koostumus on ihastuttanut minua. Satiinisen mattainen sävy, joka tuntuu huulilla hyvältä sekä kestää todella hyvin.

Hinta: 19,90 € / 3,4 g
Saatavuus: Kicks*, Lookfantastic* sekä Stockmannit ja Sokokset, joissa Urban Decay myynnissä

Sävy Backtalk on ollut viime syksynä iso hitti minun arkimeikeissä. Olen käyttänyt tätä niin paljon. Huoleton käyttää, sävy niin helppo ja minulle istuva. Nyt minulla on testissä Urban Decayn uutuuksia Vice -tuoteryhmästä. Saadussa PR-lähetyksessä on nestemäinen mattapuna sävyssä tämä samainen Backtalk. Voi jee!

Tarkemman esittelyni tästä punasta löydät täältä.

Rimmel Provocalips 16hr Kiss Proof Lip Colour 500 Kiss Me You Fool

Sitten huulimeikki, joka menneinä vuosina oli suuren hypen kohteena. Siksi varmaan minulta jäi tästä postailut tekemättä, sillä niin moni näistä Provocalipseistä silloin kirjoitti. Vältän ihan samoista aiheista ja tuotteista esittelyn, jos jokin tuote näkyy jo niin monessa paikassa. Toki joskus on poikkeusjuttuja.

Provocalips -huulimeikeissä on kaksi tuotetta yhdessä. Ensin huulille levitetään sävy ja sen päälle upea kiilto. Vaikka kiilto kuluu pois, sävy pysyy. Ainoastaan rasva ja öljy irroittaa Provocalipsin sävyn. Olen myös kuullut, että huulten nopea kuoriutuminenkin vähentää kestoa. Provocalips kuoriutuu tuolloin huulilta pois. Minulla sitä ei esiinny, mutta toki useiden tuntien kuluessa kuluu myös punakin hiljakseen murustumalla pois. Jos syö ruokaa, jossa on rasvoja tai öljyä, se toki vie sävyä hieman mennessään huulten keskiosasta. Mutta sellaista huulipunaa ei olekaan, joka rasvoja kestäisi.

Valitettavasti minulta ei löytynytkään yhtään kuvaa, jossa minulla olisi tämä huulipuna käytössäni. Mutta Googlen avustuksella löytää paljon kuvia ja muiden esittelyjä Rimmelin Provocalipseistä.

Hinta: 8,90-9,90 € / 4ml + 3 ml
Saatavuus: Tavaratalojen ja hyvin varusteltujen päivittäistavarakauppojen kosmetiikkaosastot

Yves Saint Laurent Rouge Pur Coutere

Tämä on klassikko! YSL:n Rouge Pur Couture on huippuluokkainen huulipuna. Kauniisti huulille asettuva, hyvältä tuntuva jopa hieman kuivillakin huulilla. Ei kuitenkaan huulille, joissa ihonriekaleet repsottaa, sillä mikään pigmenttinen huulipuna ei näytä silloin hyvältä.

Rouge Pur Couture -huulipunia löytyy erilaisilla koostumuksilla. Mitä kiiltävämpi ja kimaltavampi, sen heikompi kestävyys. Mattainen ja vähän kiiltävä kestää parhaiten. Yves Saint Laurentilla on myös Rouge Pur Couture Mats -huulipunia. Uskoisin niiden kaikkien olevan todella kestäviä.

Hinta: 39,50 € / 3,5 g
Saatavuus: Eleven*, Kicks*, Bangerhead*, Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, niiden verkkokaupat sekä jotkut Emotion-myymälät.

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture sävyssä 19 Fuchsia oli minun hääpunani neljä vuotta sitten. Olen käyttänyt tätä punaa aina erityisissä tilaisuuksissa. Rouge Pur Couture kestää niin hyvin, että sitä ei paljon tarvitse lisäillä. Siksi se näyttää vieläkin lähes käyttämättömältä. Arkena tätä sävyä on tullut harvemmin käytettyä. Siitä on tullut minulle sellainen juhlapuna. Niin ja tosiaan, oikealla säilytyksellä ja hygieenisellä käytöllä puna säilyy vuosia. Omani ostin aika tarkalleen 4 vuotta sitten.

YSL Rouge Pur Couture sävyssä 19 Fuchsia on hieman kiiltävä. Itse luokittelisin sen mattapunan ja perinteisen hieman kiiltävän punan välimaastossa olevaksi. Huulipuna ei tunnu kuivattavalta eikä kuivalta. Se on jopa kosteuttava, vaikka on hieman mattaan kallellaan. Todella laadukas huulipuna!

Tässä oli pitkäkestoisimpia huulimeikkejä. Mattaisia pääosin, sillä mattaiset kestävät parhaiten. Mitä liukkaampi ja kosteuttavampi, sen heikompi on valitettavasti huulipunan kesto. Siksi kannattaa hakea kestävimpiä mattaisista, mutta näissäkin on poikkeuksia. Jotkut saattavat olla ihan kevyesti kiiltäväpintaisia ja silti kestäviä tai huulimaalin päälle levitetään kiiltävä tuote pintaan, kuten Provocalipseissä.

Mikä on sinun pitkäkestoinen huulipuna?

Smashbox, Urban Decay ja Essence saatuja.

Lue myös

X