Glitz & Glam

Pikanuttura heinäkuun LivBox -tuotteilla

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Inspiroiduin tekemään pienen tutorialin heinäkuun LivBoxin tuotteilla. Postauksen nuttura on pikanuttura, joka on tehty, kun 4-vuotias päättää hakea äitinsä huomiota keinolla millä hyvänsä ja 6 kk vanha vauva on päiväunilla, mutta alkaa heräilemään sieltä juuri, kun nutturan teon aloitin. Eli olosuhteet nutturan tekemiselle on joka äidin arkipäivää. 😀

LivBoxista tosiaan tuli kuivashampoo, lämpösuojasuihke, valkki ja timanttiset hengettömät kampauksen koristeluun.

Lähtökohtana minulla on pitkät hiukset, jotka ovat hujan hajan ja likaiset. Pituutta hiuksillani on paljon, mutta kampauksen voi tehdä lyhyempiin tai pidempiin, kuin minulla. Kampauksen voi tehdä paksumpiin tai ohuempiin hiuksiin, kuin minun hiukseni.

Tutossa teen kampauksen, jossa päälliosa on sileä, mutta kohotettu.

Niskaan tehdään helppo ja nopea nuttura valkin avulla.

Mitä tarvikkeita ja välineitä tarvitset?

– Valkki ja timanttipinnit (LivBoxista)
– Kaksi hiuslenkkiä
– Pinnejä ja/tai hengettömiä
– Kampa tai tupeerausharja. Jos sinulla ei ole tupeerausharjaa, niin hanki sellainen! Tupeerauksesta tulee pehmeämpi ja napakampi tupeerausharjalla.

Mitä tuotteita tarvitset?

– Kuivashampoo (LivBoxista)
– Lämpösuoja (LivBoxista)
– Hiuslakka

Päätin jättää LivBoxista saadun vaalean valkin iskemättömäksi ja käyttää jo käytettyä mustaa valkkiani. Tummahiuksiset voivat käyttää boxista saatua vaaleaa valkkia ihan hyvin.

Tarvitset myös jonkun kihartimen, jos olet suorahiuksinen ja haluat tehdä nutturasta ”ei niin siloitellun näköisen”. Suoristusrauta tai kiharruspuikko käyvät tähän hyvin tai sitten voit käyttää ”piipparia” tai ihan mitä vaan, jolla kiharrat hiuksesi.

Jos sinulla on luonnonkiharat hiukset, niin et tarvitse kihartajaa, vaan voit hyödyntää omaa luonnollista kiharaa hiustasi.

Aloitetaan suihkuttamalla kuivashampoota tyveen. Kuivashampoo ”syö” rasvaa likaisista hiuksista, antaa hiuksille käsiteltävyyttä, kohottaa ja antaa pitoa tyveen.

Käy hiukset läpi jakaus jakaukselta. Päälliosa ja sivut kannattaa käydä pystysuuntaisesti ja takaosa vaaka suunnassa.

Hiero kuivashampoo sormin huolellisesti tyveen, jotta ei jää valkoisia jälkiä. Tämän jälkeen tupeeraa tyveä jakaus jakaukselta osion alapuolelta. Voit halutessasi suihkauttaa hiuslakkaa tupeerauksen päälle. Käytä mielummin hiuslakkaa, jossa on pitovoimakkuus 1, eli ns. ”työstölakkaa”. Jos sinulla ei ole kuin 3, 4 tai 5 pidon antavaa hiuslakkaa, niin suihkauta todella vähän ja niin kaukaa, kuin käsi pystyy olemaan.

Kun tyvi on kohotettu kuivashampoolla ja tupeerauksella, niin kuro hiukset ponnarille. Silota harjalla tarvittaessa hiusten pintaa päälliosasta. Voit laittaa ponnarin haluttuun kohtaan. Se voi olla hieman sivussa tai ylhäällä, se voi olla aivan niskassa tai takaraivolla. Suihkauta kevyesti hiuslakkaa päälliosan pintaan.

Seuraavaksi suihkuta lämpösuojaa ponnarisi hiuksiin kauttaaltaan.

Kiharra ponnarisi hiukset. Minä tässä tutossa käänsin vain vähän latvoja, mutta kauniimman nutturan saa kihartamalla ponnarin hiukset koko pituudelta. Jos sinulla on ohuet hiukset, niin voit hieman kevyesti tupeerata hiuksien pituuksia ponnarissa kihartamisen jälkeen. Saat tällöin ilmavuutta ja volyymiä ponnarisi hiuksiin, joka sitten helpottaa hetken päästä valkin peittämistä.

Vedä hiuksesi valkin läpi ja kiinnitä se parilla, kolmella pinnillä.

Kiepauta toinen hiuslenkki valkin ympärille niin, että hiuksesi peittävät valkin.

Jos haluaisimme aivan perusnutturan tällä valkilla, niin nutturan yli tulevat hiukset piilotettaisiin pinnein valkin alle, jolloin takaosaan jäisi sileä pintainen nuttura. Tällä kertaa kuitenkin haluamme hieman ei sileää pintaa ja ehkä aavistuksen muhkeampaakin nutturaa.

Sitten aloitetaan hengettömien ja/tai pinnien käyttö. Laitoin kuvia varten timanttikoristeiset pinnit  jo tässä vaiheessa, mutta ne kannattaa laittaa vasta viimeisenä. Ota kiharaisia hiusosioita ja kiinnitä niitä haluamallasi tavalla nutturan päälle, jolloin saan pinnasta muodokkaamman ja ei niin sileän näköisen.

Suuret hengettömät on helppo painaa valkkiin kiinni ja ne pysyvät valkissa. Mitä kiharaisempi hius, sitä helpommin ja kauniimmin saat osiot aseteltua taakse.

 Kun olet saanut osiot kiinitettyä ja mallailtua valkkiin kiinni, niin suihkuta hiuslakkaa pintaan.

Nuttura ei näytä siltä, että se olisi ”liian kireällä” tai siloiteltu. 

Koristeelliset pinnit antavat pikaiselle nutturalle juhlavamman fiiliksen.

Viimeistele etuosan hiukset haluamallasi tavalla, jos jätit ne erikseen, etkä kuronnut niitäkin taakse. Etuosan hiukset on nyt helppoa laittaa kuivashampoon ansiosta.

Voit myös kihartaa hiuksesi koko pituudelta, jolloin saat kampauksestasi juhlavamman ja tyylikkäämmän, mutta älä silloin käytä kuivashampoota ennen kihartamista. Voit jättää kuivashampoon pois, jos hiuksesi ovat jo kihartamisella helpommin käsiteltävät ja saat tyveen riittävästi volyymiä. Tällöin suihkauta lämpösuojaa koko pituudelta hiuksiin ja kiharra.

Nutturan teossa meni minulla 15 minuuttia. Jos haluaisin kihartaa hiukseni koko pituudelta ja tehdä huolitellumman nutturan, niin aikaa menisi about tunti tai vähän toistakin. Hiuksieni kihartaminen veisi paljon aikaa.

Loppuun haluan vielä sanoa, että on järjettömän vaikeaa kuvata omaa takaraivoa järjestelmäkameralla!!! Sitä tuli keikuttua mitä ihmeellisemmissä asennoissa. 😀

X