glitz & glam

Kynsilakka, joka on 80 % luontaista alkuperää – voiko olla hyvä?

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kynsilakoissa on monenlaisia ei-niin-hyviä ainesosia. Kynsilakoissa käytettyjä kemikaaleja on tutkittu runsaasti. Aika yleisesti esille on noussut hormonitoimintaa häiritsevät seuraukset, pahimmillaan lapsettomuutta. Sitä en tiedä, onko konkreettisesti voitu yhdistää, että nimenomaan kynsilakan käyttö olisi aiheuttanut kenellekään lapsettomuutta, mutta hedelmällisyyden heikkeneminen on käsitykseni mukaan mahdollista.

Olen käyttänyt runsaasti kynsilakkoja viimeisen 10 vuoden aikana. Olen paljon pohtinut myös turvallisuutta, mutta myönnettäköön, pohdinnat eivät ole edenneet konkretian asteelle. Tietysti olen aina laskenut plussaksi, jos kynsilakka on 5- tai 7-free eli kynsilakka ei sisällä viittä tai seitsemää haitallisimmaksi tunnettua ainesosaa. Näitä ovat: tolueeni, kamferi, formaldehyde, ftalaattit, formaldehyderesiini, ksyleeni ja butanoni.

Goodieboxista ilmestyi Vegan Edition -boksi, jossa oli vegaanista kosmetiikkaa. Mukana oli myös Manicurist Parisin Green -sarjan kynsilakka sävyssä Bird of Paradise.

Tämä ranskalainen kynsilakkabrändi on tunnettu korkeatasoisista tuotteistaan ja innovatiivisista ideoistaan. Brändi toteuttaa kestävää kehitystä ja sen periaatteita. Green Nail Lacquer -kynsilakat sisältävät 80-prosenttisesti luonnollisia ainesosia; perunaa, vehnää, luonnollista kaakaota ja bambu-uutetta. Lisäksi nämä Green -kynsilakat ovat 9-free.

Kiinnostuin todella paljon tästä minulle aikaisemmin vielä tuntemattomasta kynsilakkamerkistä. Olen kokeillut joitakin mahdollisimman paljon luonnollisista ainesosista valmistettuja kynsilakkoja, mutta en ollut täysin syttynyt niihin käyttökokemuksieni vuoksi. Monet ovat ihan ok, mutta olen todennut, että luonnollisempi ei voi kilpailla yhtä hyvällä kestävyydellä ja käyttömukavuudella, vaan kilpailu käydään sitten muista syistä.

Eli tällä tarkoitan sitä, että yleensä luonnollisempaa alkuperää olevat ja vähemmän haitallisia kemikaaleja sisältävät kynsilakat ovat vähän huonommin levittyviä, hitaasti kuivuvia ja kovettuvia sekä kestävyydeltään heikompia. Siveltimetkään eivät ole olleet laadukkaimpia.

Nyt kuitenkin kohdalleni osui haastaja! Ranskalainen Manicurist lähtee haastamaan Green -sarjallaan perinteisiä laatumerkkejä.

Ensinäkin, kynsilakan sivellin on huikean hyvä! Vähän leveämpi ja litteä, jolla saa hyvin siististi lakattua kynsinauhojen reuna-alueet. Lakkaa on ilo levittää kynsilleen, kun koostumus ja sivellin ovat hyvät. Syntyy kuin itsestään tasaista pintaa.

Ja tältä näyttää 80 % luonnollista alkuperää oleva kynsilakka kynsillä. Kynsillä ei ole alus- eikä päällyslakkaa. Vain kaksi kerrosta Manicurist Green -kynsilakkaa.

Huikea kiilto ja tasaisuus, vaikka kynsilakka ei sisällä triphenyl phosphatea. Noh, eihän tämä kynsilakka pelkästään perunaa ja maissia ole, mutta olen hämmentynyt, miten paljon tästä puuttuu niitä tuttuja kynsilakkojen ainesosia. Päätin käyttää tähän postaukseen Luonnonkosmetiikka-tagia, vaikka periaatteessa kynsilakat eivät voi olla täysin luonnonkosmetiikkaa. Luultavasti mihinkään 98-prosenttiseen luontaiseen alkuperään eivät kynsilakat koskaan pääse.

Manicurist Green on erittäin laadukas kynsilakka. Se ei eroa laadukkuudessaan ja käyttäjäystävällisyydessään tavallisten huippumerkkien suhteen. Peittävyys on erittäin hyvä sekä kynsilakan levittyvyys ja tasoittuminen. Vaikka tämä Bird of Paradise on creme-koostumuksen kynsilakka, se kuivuu ja jopa kovettuu yllättävän nopeasti.

Ensimmäinen lakkakerros jättää hieman kuultavia kohtia, mutta kynsilakka kuivuu noin 5 minuutissa. Toinen kerros antaa täydellisen peittävyyden, ja kynsilakka kuivuu noin 10 minuutissa. Lakkaus kovettuu kolhunkestäväksi noin 1-2 tunnissa. Tästä kuivumis- ja kovettumisajasta olen eniten hämmästynyt, kun se on samaa luokkaa tavallisten suosikkikynsilakkamerkkien kanssa.

Ja huomautus vielä, minulla ei ole päällyslakkaa tai pikakuivattajaa, vaan kiilto on kynsilakan oma.

Harmi vain, että Manicurist Green -kynsilakkoja ei löytynyt Suomesta, ainakaan Google ei antanut tuloksia. Valmistajan verkkokaupassa niitä myydään 14,00 € / 15 ml. Ihan kilpailukykyinen hinta. Oikeastaan yllätyin, miten edullisia ovat. Meinaan silloin 10 vuotta sittenkin OPI:t maksoivat 16-17 euroa, joten ovat luultavasti kalliimpia nykyään.

Jos ymmärsin oikein, niin Manicurist toimittaa Suomeen, toimituskulut ovat 9,00 euroa, mutta maksuttomat jos tilaus yli 79 euroa. Käytin Google-kääntäjää, niin en mene vannomaan. Vaikka vuoden olen opiskellut ranskaa joskus ammattikoulun aikoina, niin mitään hyötyä siitä minulle ei kylläkään ole. Google-kääntäjä avuksi ja käännös englanniksi, niin on mahdollisuus, että kääntäjä tekee vähemmän virheitä kuin ranskasta suomeksi kääntäessä.

Nämä Manicurist Green -kynsilakat voisivat kyllä tulla Suomeenkin myyntiin. Jos muuten joku tietää, että näitä jossain myydään, niin vinkkaa kommenteissa siitä.

Oikein ihanaa helatorstaita kaikille!

X