Hyvinvointi

Lempeä elämä: Kesäkurpitsa-fenkoli-spirulinapaistos

Teksti:
Anna.fi

Ilma lämpenee koko ajan ja kypsennetyn ruoan osuus lautasella kapenee raakojen vihreiden vallatessa alaa. Mukana sinnittelee silti edelleen tämän hetken lempparini, spirulina-kasvispaistos. Reseptin inspiraatio on peräisin Pariisin lempiravintolani Voy Alimenton keittiöstä, jossa superfoodeja käytetään kadehdittavan nerokkaasti. (Kunpa olisinkin keksinyt tämän itse!)

Spirulina on lautasella paitsi hauskan värinen keskustelunavaaja, myös kasvissyöjän salainen ase. Se on helppo vetäistä hihasta aina silloin, kun törmää proteiininsaantiepäilyihin. Spirulina on siis levä, joka muodostaa kaikista maailman organismeista tehokkaimmin proteiineja – se sisältää jopa 65-71% hyödynnettävässä muodossa olevaa proteiinia. Tämä tekee spirulinasta ehkäpä maailman rikkaimman proteiininlähteen. (Kuka vielä kaipaa turvottavia ja kehoa happamoittavia maitorahkoja tai raejuustoja…?)

Spirulinan pitkää ansioluetteloa voi tutkailla vaikkapa Jaakko Halmetojan kattavasta superfood-oppaasta, mutta superkokkaamisen voit aloittaa heti ilman sen kummempaa tutkimusta. Uskallan suoralta kädeltä kuitenkin luvata, että spirulina auttaa kehoasi puhdistumaan erilaisista raskasmetallijäämistä ynnä muista kuona-aineista, tukee detoxia kokonaisvaltaisesti, tarjoaa huimasti B-vitamiineja ja tärkeitä mineraaleja kuten seleeniä, kalsiumia ja rikkiä. Ei paha!

Kesäkurpitsa-fenkoli-spirulinapaistos

Tuore fenkoli
Kaksi pientä kesäkurpitsaa
Sipuli
1-2 tl spirulinaa (suosittelen Puhdistamon laadukasta spirulinaa)
Suolaa maun mukaan

Paista ja hauduta kasvikset hiljalleen (mieluiten kylmäpuristetussa luomukookosöljyssä) miedolla lämmöllä, etteivät ne paistu tohjoksi asti. Mausta spirulinalla ja suolalla – muuta maustekikkailua ei tarvitse. Fenkolin yrttisyys ja paistetun kesäkurpitsan mieto mehevyys yhdistettynä kookosöljyyn ovat täydellinen yhdistelmä spirulinan kanssa vaikka ulkonäkö voi aluksi levämaailmaan tutustumattoman mielestä vaikuttaa hurjalta.

Tarjoa paistosta esimerkiksi vihreän avokado-yrtti-salaatin ja kurkumalla maustetun quinoan kanssa lisukkeena tai valmista kerralla isompi satsi ja sekoita salaatin joukkoon, mikäli kehosi mielii kokonaisvaltaisesti lämpimämpää ruokaa. Salaatinkastikkeeseen voit puolestaan poimia ideoita vaikkapa tästä peruskastikkeesta.

Jutta

X