Ihmiset ja suhteet

Petri kosi Maria leikisti riparilla ja oikeasti 25 vuotta myöhemmin: ”Hän oli yhtä valovoimainen ja ihana”

Petri Vainion ripari-ihastus Mari Kotilaiseen päättyi sydänsuruun. Vuonna 2020 pari kohtasi Kouvolan yössä – ja silloin hetki oli molemmille oikea.

Teksti:
Tiina Suomalainen
Kuvat:
Jani Kautto, haastateltavien kotialbumi

Mari ja Petri kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran rippileirillä vuonna 1997, jolloin Petri ihastui Mariin ­ikihyviksi. Pikkukuvassa Mari ja Petri kirkon pihalla konfirmaatiopäivänä.

Petri Vainion ripari-ihastus Mari Kotilaiseen päättyi sydänsuruun. Vuonna 2020 pari kohtasi Kouvolan yössä – ja silloin hetki oli molemmille oikea.

Kun Petri Vainio sai Mari Kotilaisen kainaloonsa rippileirillä kesällä 1997, hän oli maailman onnellisin poika. Siitä hetkestä on valokuvakin. He köllöttelevät punkassa vierekkäin. Petrin käsivarsi on Marin niskan alla ja hän katselee levollisena kameraan. Mari on laittanut kädet rinnalleen ja silmät kiinni.

Rippileirillä tapahtui muutakin jännää. Isosten järjestämässä leikkimielisessä kisassa piti esittää muun muassa Tarzania ja kosia Maria. Tarzan-kisan Petri hävisi, mutta kosinnan hän voitti.

Petri sai Marilta paperilapun, johon Mari oli kirjoittanut: Kunniakirja I-leirin ehdottomasti parhaalle kosijalle, mun ykkösmiehelle! Pidä meno samanlaisena, you are the best! Kun joudun sut jättämään, tulee ikävä olemaan kova! Oisin niin kovasti halunnut olla sun oma! (Mary-Jean Walsh). Ympärille Mari oli piirtänyt sydämiä.

Ei ihme, että Petri luuli ihastuksen olevan molemminpuolista.

– Minä taisin johtaa sinua vähän harhaan, kihertää Mari nyt. Hänestä Petri oli tosi kiltti ja ystävällinen – mutta hänellä oli poikaystävä.

Rippileirin päätyttyä nuoret vaihtoivat puhelinnumeroita ja soittelivatkin muutaman kerran. Petrille jäi haikea olo.

– Tilannetta piti pureskella. Hormonit olivat lähteneet hyrräämään, ja olin muutenkin, lapsenomaisella varmuudella, vakuuttunut siitä, että Mari oli minun ihmiseni. Että miten tässä näin kävi?

Petri oli maailman onnellisin poika saadessaan ihastuksensa Marin kainaloon rippileirin punkassa kesällä 1997.
Petri oli maailman onnellisin poika saadessaan ihastuksensa Marin kainaloon rippileirin punkassa kesällä 1997. © Jani Kautto

”Hyvä, kun tapasimme siinä kohtaa elämää”

Elämä vei mennessään, tulivat avioliitot, lapset, perhe-elämä. Vuosien mittaan Mari ja Petri törmäilivät toisiinsa satunnaisesti Kouvolassa. Aina he pysähtyivät toistensa äärelle vaihtamaan kuulumisia.

Kunnes alkuvuodesta 2020 he kohtasivat Kouvolan yöelämässä – ja jokin oli toisin. Petristä Marin halaus oli erityisen lämmin. Molemmat olivat tuolloin eronneet, Marin ero oli vielä hyvin tuore.

Sen kohtaamisen jälkeen he alkoivat pitää yhteyttä Instagramissa ja tapailla – aluksi lapsilta salaa, koska eivät halunneet hämmentää heitä.

Tunteiden tasolla asiat etenivät vauhdilla. Nuoruudessa oli luotu jo pohja, joten tutustumiseen ja siihen, kuka olet ja mistä tulet, ei tarvinnut käyttää niin paljon aikaa.

– Mari oli minusta yhtä valovoimainen ja ihana kuin silloin, kun ihastuin häneen ensimmäistä kertaa. Nyt katselin sitä kaikkea vain kypsemmin silmin, Petri kertoo.

Marista Petrin tapaaminen tuntui kotiin palaamiselta. Hän luotti vahvasti intuitioonsa.

– Hyvä, kun tapasimme siinä kohtaa elämää. Jos olisimme alkaneet seurustella nuorina, emme varmaan enää olisi yhdessä. Nyt olimme auki toisillemme. Uskomme molemmat, ettei mikään ollut sattumaa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Timo Lavikainen paljastaa upean hääkuvansa – rakkaustarina sai alkunsa unesta: ”Uni kävi lopulta toteen”

Mari alkoi itkeä, kun ymmärsi Petrin aikovan kosia

Kun kohtaamisesta oli kulunut kaksi vuotta, Mari ja Petri ostivat paritalon puolikkaan ja muuttivat yhteen. Sosiaalialalla työskentelevän Marin, 41, lapset ovat jo täysi-ikäisiä, veturinkuljettaja Petrin, 41, lapset asuvat sekä isällään että äidillään.

Uudenvuodenaattona vuonna 2022 Petri pääsi kosimaan Maria uudestaan. Se tapahtui Kööpenhaminan Tivolissa, sillalla jouluvalojen loisteessa.

– Olin ajatellut, että polvistun, mutta tiesin, että Mari ei ole suurten stadionkosintojen ystävä, Petri kertoo.

Kun Mari tajusi, mitä Petri aikoo tehdä, hän alkoi itkeä liikutuksesta.

Kihlasormus kimmeltää Marin nimettömässä. Naimisiin he aikovat mennä, kun kaikki lapset ovat täysi-ikäisiä.


Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 18/2024.


X