Ihmiset

Vanhojen tuttujen kohtaaminen Alkossa aloitti rakkaustarinan: ”Koko aamupäivän valehtelin itselleni, että enhän minä sinne mene”

Toimittaja ja kirjailija Katariina Hakaniemi, 54, ja uinninvalvoja Pasi Wild, 53, rakastuivat Alkon hyllyjen välissä Kouvolassa vuonna 2013.

Teksti:
Tiina Suomalainen
Kuvat:
Sampo Korhonen, Mikko Nikkinen

Katariina Hakaniemi ja Pasi Wild kohtasivat ensimmäistä kertaa parikymppisinä. – Onneksi meistä tuli pari vasta nyt, he sanovat.

Toimittaja ja kirjailija Katariina Hakaniemi, 54, ja uinninvalvoja Pasi Wild, 53, rakastuivat Alkon hyllyjen välissä Kouvolassa vuonna 2013.

Se oli ollut kevyttä jutustelua Messengerissä. Katariina Hakaniemi oli maininnut Pasi Wildille, että hän käy ehkä hakemassa seuraavana päivänä viinipullon viikonlopuksi. He olivat vitsailleet, että voisivat järjestää viini-juustomaistiaiset Alkossa.

Tuli perjantai ja kumpikin mietti, että mikähän juttu se oikein oli ollut. Kellonaika oli kuitenkin mainittu: 12.30.

– Koko sen aamupäivän valehtelin itselleni, että enhän minä sinne Alkoon mene, koska en voi tietää, onko Katariina oikeasti siellä. Mutta kun kello lähenteli puolta yhtä, ajattelin, että pitäisikö minun sittenkin hakea jotain perjantain kunniaksi, Pasi kertoo.

”Alkon hyllyjen välissä Pasi näki pitkät punaiset hiukset”

Alkon hyllyjen välissä Pasi näki ensin pitkät punaiset hiukset. Niistä ei voinut erehtyä. Kun Katariina kääntyi, hän valloitti Pasin hymyllään, katseellaan ja säteilyllään.

Halaus oli lämmin. Molemmat tunsivat, että tämä ei ole mikä tahansa juttu.

”Olin kokenut treffailija ja tunnistin heti, että tässä on ihminen, johon kannattaa tutustua.”

– Se hetki on kyllä jäänyt mieleeni. Eivät kaikki rakastumiset tapahdu niin, että tulee humahdus, mutta siinä tuli. Olin aika kokenut treffailija ja tunnistin heti, että tässä on ihminen, johon kannattaa tutustua. Pasissa oli jopa pientä ujoutta, joka teki hänestä tosi aidon oloisen, Katariina kertoo.

Pari kuukautta aiemmin Katariinan Facebookiin oli kilahtanut kaveripyyntö Pasilta. Katariina pohti hetken, hyväksyisikö hän pyynnön, eihän hän tuntenut Pasia.

– Mutta olimme kuitenkin moikkaustuttuja. Olimme tavanneetkin kerran ohimennen, kaksikymmentä vuotta aiemmin, kun Pasi oli tullut hakemaan kämppistäni treffeille.

He alkoivat viestitellä ja kertoa toiselle omaa elämäntarinaansa. Katariinan pitkä liitto oli päättynyt pari vuotta aiemmin, ja hänen teini-ikäiset poikansa asuivat hänen luonaan. Pasi oli ollut sinkkuna vuoden verran.

– Meillä synkkasi, ja huumorintaju osui yksiin. Oma eroprosessini oli kuitenkin vielä sen verran tuore ja itsevarmuuteni kateissa, että minua pelotti kysyä Katariinaa treffeille, Pasi muistelee.

Seuraavana päivänä Pasi tuli Katariinan luokse kylään

Kohtaaminen Alkossa johti siihen, että seuraavana päivänä Pasi tuli Katariinan luokse kylään. He alkoivat käydä kävelylenkeillä, ja usein he istuivat Katariinan luona teetä juomassa.

– En ole itse teenjuoja, mutta koska Pasi on puoliksi englantilainen, ajattelin hänen pitävän teestä. Kesällä, kun olimme jo vakiintunut pari, puuskahdin Pasille, etten ole koskaan juonut näin paljon teetä. Pasi vastasi, että en minäkään, Katariina kertoo nauraen.

Kihloihin he menivät kolme vuotta myöhemmin, ja yhteen he muuttivat kuusi vuotta tapaamisesta. Sitten tuli korona-aika, joka sulki kaikki koteihinsa ja ”marinoi” Katariinan ja Pasin suhteen.

– Oli vain niin älyttömän vaivatonta olla yhdessä. Tämä koti oli turvapaikka, jossa meidän oli hyvä olla, Pasi kertoo.

Viime kesänä Pasi ja Katariina menivät naimisiin. Avioliitto tuntui järkevältä, turvalliselta ja tietysti myös romanttiselta ratkaisulta.

– Meillä molemmilla oli vahva tunne siitä, että se oikea on löytynyt. Meillä on ystävyyttä, läheisyyttä, kemiaa ja molemminpuolista kunnioitusta, Katariina sanoo.

Juttu on julkaistu alun perin Anna-lehdessä 24/23.

X