Glitz & Glam

Meikkilook – inspiraationa kesä, aurinko ja oranssi

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Ihanaa, kesä on taas täällä! Aurinko ja sen lämpö inspiroivat minua haastamaan itseäni. Kuten olen kertonut, olin koko viime viikon sairaana ja tällä viikolla vieläkin olen taudin jälkimainingeissa. Onneksi kuitenkin parempaan suuntaan jo menossa. Kun vein toisen lapseni mummolle ja toisen isomummolle, päätin hyödyntää sitä myös kuvauksiin. Tarkoitus oli ensin tehdä inspiraatiomeikin lisäksi jokin meikkitutoriaali, mutta kunto ei sitten siihen vielä riittänytkään – tyydyin vain kuvaamaan inspiraatiomeikkini.

Koska olen ollut toissaviikolta asti sairaana, en ole meikannut useisiin päiviin. Ensin olin lähes huippuuni ”viritettynä” mieheni veljen häissä, kun oli kampaajan tekemä kampaus ja omassa meikissä punaiset huulet kera siipirajauksien ja tekoripsien. Sitten seuraavasta päivästä eteenpäin niistin ja yskin sohvanpohjalla. On siis sanomattakin selvää, että oli kiva nähdä itsensä pitkästä aikaa vähän hehkuvampana ja virkeämmältä näyttävänä, kun olen tässä viimeisten päivien aikana tottunut näkemään.

Oranssi ei ole minulle helppo väri, kuten eivät myöskään koralli, kupari ja lohenpunainen. Näin lämpöiset värit eivät oikein meinaa istua minulla. Niitä tulee käytettyä pienissä määrin kesäisin. Korallia tulee käytettyä kesäisin enemmän. Olen huomannut, että ääripäät eivät ole minulle helpoimmat – liian kylmä saa liian kovan vaikutelman, liian lämmin taas on eriparia minun itseni kanssa. Olen aika neutraali, mutta kuitenkin viileän puolelle kallellaan. Kesällä päivetys tuo iholle hieman lämpöisemmän vivahteen, joten oranssi, lämmin kulta, kupari, koralli jne. muuttuu vähän helpommaksi sovittaa minulle. Usein keskityn vain muutamaan kohtaan, jossa käytän lämpöisempiä sävyjä. Punaisemmat sävyt ovat vielä helppoja, mutta entä selkeästi oranssisemmat sävyt? Niissä onkin jo haastetta enemmän minun ihoni pohjasävyllä.

Aurinko ja sen lämpö kuitenkin inspiroivat minua niin voimakkaasti nyt, että tartuin selkeästi oranssisempiin sävyihin. Jotenkin kaipasin voimaantumista, jota oranssi selkeästi antoi. Se latasi akkujani. Tavallaan meikkaamalla itseni oranssilla, lakkaamalla kynnet ja stailaamalla kokonaisuuden, sain väriterapiaa. Olo oli energisempi hetken verran.

Tässä on kyseessä kesäinen arkimeikki, mutta meikkiä voi helposti voimistaa tummalla varjostuksella ja silmien rajauksilla. Tekoripset tekisivät meikistä juhlavamman. Huulien rajaus myös antaisi meikkiin enemmän tehostusta, mutta tällainen kesäinen arkimeikki, jossa kuitenkin iloitellaan räväkällä oranssilla. Meikki on tasapainoisempi ja käytännöllisempi arkikäytössä, kun ei kaikkea lisää mukaan.

Ei ollenkaan hullumpi! Kuitenkin olen sitä mieltä, että tämä käyttämäni oranssi luomiväri istui paremmin mieheni veljen vaimon häämeikissä kuin minulla. Hänellä se näytti niiiiin luonnolliselta, minulla ei ehkä yhtä luonnollinen. Jos omaat punapigmenttisyyttä tai sinulla on kupariset hiukset, tällainen sävymaailma on niin kaunis ja luonnollinen. Oranssi saa siniset silmät hehkumaan. Jos haluat korostaa silmiesi sinisyyttä, kokeile oranssipohjaisia tai jopa oranssista luomiväriä.

Vaikka oranssi on voimakas väri, ja meille monille suomalaisille vähän pelottavankin voimakas, saa siitä yllättävän tasapainoisen tyylin. Minä arastelen oranssia, enkä oikein lukeudu ko. värin fanikuntaan, mutta mielenkiintoisen energinen se on.

Hiuksiin saa makean, huolittelemattoman tyylin, kun laineraudalla painelee hiuksiin muotoa ja viimeistelee huolittelemattoman tyylin tekstuurisuihkeella. Toinen vaihtoehto suorahiuksisille olisi letittää hiukset yöksi ja aamulla pörrötellä lettikiharat tekstuurisuihkeen avulla.

Onko oranssi sinulle liian voimakas väri? Voisitko käyttää oranssipainotteista arkimeikkiä?

Lue myös

X