Glitz & Glam

Luonnolliset kulmakarvat – näin meikkaan kulmani (tutoriaali)

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tein paljon pyydetyn tutoriaalin, jossa näytän miten tehdään luonnolliset kulmakarvat.

Olen aina kovin otettu, kun kulmiani kehutaan. Minulla on ollut ne ysärin viivakulmat. Ne olivat vielä bloggauksen alkuvuosinakin. Tein pitkän ja hartaan kasvatuksen kulmakarvoilleni. Se oli tuskaista ja hidasta. Meniköhän siinä kaksi vai kolme vuotta, ennen kun saavutin nykytilan. Kulmani eivät ole luonnostaan tuuheat. Ne ovat aika harvat, mutta en silti valita. Minulla on asiat nykyään ihan hyvin kulmieni osalta. Saan ne meikkaamalla aika kivoiksi. Ne ovat näkyvät, antavat ilmettä, mutta ovat silti luonnolliset. Tällä hetkellä luonnolliset kulmakarvat eivät ole se kuumin muoti. Nythän kuuminta muotia ovat ne ns. ”Insta-kulmat”.

Tuollaiset ”Insta-kulmat” vaativat taitoa. Linkkaamassani jutussa on taidokkaita kulmia. Kuitenkaan en näkisi sellaisia ihan tyylikkäimpinä vaihtoehtoina jokaiselle. Yleensä nuorempien suosimat trendit ovat vähän yliampuvia. Minun ikäluokka muistaa ne viivat. Niissäkin mentiin överiksi – minäkin menin! Noille Insta-kulmille naurahdamme hyväntahtoisesti joskus 10 vuoden päästä. Ihan samalla tavalla, kun nyt naurahdamme niille terävällä kynällä piirretyille viivakulmillekin. Niin se vaan menee. Jokaiselle ajalle on omat trendinsä, joissa mennään loppuhuipentumassa vähän överiksi. Kun trendit vaihtuvat, vanhoja juttuja kauhistellaan ja vähän nolona naureskellaankin omille kuvilleen.

Kulmakarvat ovat muuten aika olennainen juttu. Tältä näyttäisin valmiissa meikissä, josta puuttuvat kulmat. Kokonaan ilman meikkiä en näytä niin oudolle, mutta meikattuna kulmattomuus korostuu. Kulmien meikkaaminen on haastavaa. Minäkään en ole aina osannut ja aina voi oppia paremmaksi. Kaikki ammattilaisetkaan eivät handlaa kulmien meikkaamista. Näen jonkun verran ammattilaismeikkaajienkin tekemiä kulmia, jotka ovat aivan liian tummia. Tummuus itsessään ei välttämättä ole paha asia, kunhan kulmien lähtö ei ole yhtä tumma kuin kulmien keskiosa. Jos kulmien lähdöt ovat paksut ja liian tummat, syntyy se ns. lakupötköefekti. Ei sekään tietysti väärin ole, jos sellaiset haluaa ja niissä viihtyy. Lakupötköefekti ei vain yleensä ole toivottua.

Minulta kysytään hyvin usein, että mitä käytän kulmilleni? Rakastan tätä Shiseidon kulmakynää. Shiseido Natural Eyebrow Pencil sävyssä GY901 Natural Black on oikeasti harmaa. Monet ruskeat sävyt ovat monille liian lämpöisiä. Jos ovat riittävän viileitä, ne ovat liian tummia. Vaikka harmahtavat sävyt ovat yleisesti suurimmalle osalle toimivin sävy, niitä on harmillisen vähän tarjolla. Veikkaan syyksi sitä, että harmahtavuutta karsastetaan. Ne eivät varmaankaan myy yhtä tehokkaasti, kuin lämpimämmät sävyt. En kuitenkaan sano, että harmahtavat sävyt kaikille olisivat paras vaihtoehto. Ehei! Toisille se lämmin, punertava ruskea on paras ja toisille taas se kellertävä beige on istuvin.

Näin meikkaat luonnolliset kulmakarvat kulmakynällä

Määrittele ensin kulmien muoto. Piirrä kevyellä otteella kulmakaaren linja kulmien alapuolelle.

Tämän jälkeen piirrä vielä kevyemmällä otteella kulmien lähdön linja ja yhdistä edelliseen linjaan. Näin kulmakarvojen alapuolen linja on määritelty.

Seuraavaksi määritellään kulmien yläpuolen linja. Piirrä hentoisella otteella kulmien yläpuolen linja. Älä aloita ylälinjaa yhtä pitkältä, kuin alapuolen linja. Syy selviää myöhemmin. Piirrä linja kulmakarvan korkeimpaan kohtaan asti.

Piirrä viiva kulmien korkeimmasta kohdasta alas, kulmien päätöskohtaan asti, jossa ala- ja ylälinja yhdistyvät.

Näin! Kulmien muoto on määritelty.

Sitten väritellään kulmat. Sen sijaan, että piirrettäisiin, nyt väritellään kevyesti. Seuraa kulmien kasvusuuntaa. Värittele kynällä karvojen kasvusuunnan mukaan. Tämä alue saa olla tummemmalla. Koska minun kulmissa karvojen kasvusuunta on ylhäältä alaspäin, värittelen kynällä ylhäältä alaspäin viistosti.

Alkuosassa kulmieni karvat kasvavat alhaalta yläviistoon. Värittelen kynällä kevyesti alhaalta yläviistoon, karvojen kasvusuunnan mukaisesti. Tässä kohtaa ei saa tulla yhtä tummaa jälkeä, kuin kulmien kaaressa.

Sitten se hankalin alue, jossa herkemmin tehdään väärin. Kulmien lähtö piirretään, maalataan, väritetään liian tummalla. Se on se, joka luo Angry Birds efektin kulmiin.

Siispä, väritä muutama viiva alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein. Muista katsoa itseäsi kauempaa peilistä välillä. Liian läheltä katsottuna näyttää, kuin kulmissa ei olisi mitään. Kun katsot itseäsi kauempaa peilistä, näet tummuuden paremmin.

Tässä vaiheessa kulmat näyttävät tältä.

Pehmennä jälkeä kulmaharjan avulla. Kampaile, harjaile kulmia niiden lähdöistä loppua kohti.

Valmista!

Jos haluat luoda kulmakarvoihin näkyvyyttä ja tuuheutta lisää, käytä värillistä kulmamaskaraa. Jos taas haluat kiinnittää kulmat tiukasti, käytä väritöntä kulmavahaa tai esimerkiksi Grimasin Eyebrow Fixer -kulmakarvageeliä. Sillä kulmat liimautuvat tiukasti ja itsepäisimmätkin karvat saa ojennukseen.

Itselleni suosin enemmän tuuheuttavia kulmamaskaroita. Suosikkejani ovat Benefit Gimme Brow, Essence Make Me Brow ja Maybelline Brow Precise Fiber Volumizing -kulmamaskarat/-geelit.

Luonnolliset kulmakarvat

Harjaa kulmageeli kulmakarvoihin. Jos haluat mahdollisimman paljon tuuheutta, harjaile vuorotellen vasta- ja myötäsuuntaan. Jos vain vähän, harjaile kevyesti vain kulmien lähdöistä kulmien loppua kohti.

Kurkkaa tähän postaukseen! Näytän miten paljon kulmamaskara voi tuoda tuuheutta kulmiin.

Luonnolliset kulmakarvat

Luonnolliset kulmakarvat ovat valmiit!

Tällä kulmien meikkaustavalla saadaan kulmista luonnolliset ja karvatkin näkyvät, vaikka ne eivät olisikaan tuuheat. Kulmat eivät ole täysin tasaiset tummuudeltaan ja väriltään, sillä eihän luonnolliset kulmat ole sellaiset. Luonnollisissa kulmissa iho saa kuultaa karvojen välistä.

Käsi pystyyn, jos sinun menneisyydestäsi löytyy jokin överi kulmakarvavillitys. Minä tunnustaudun viivakulmaksi. Oli kunnon kaaret ja lähes karvattomat kulmat.

Grimas ja Shiseido itse ostettuja, Maybelline ja Essence saatuja.

 

Lue myös

X