Glitz & Glam

Vaikuttaako ripsivärin harja lopputulokseen? Katso kuvat!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatu PR-toimistolta

Nyt on kiintoisa testaus! Miten erilaiset ripset tulee, jos maskaramassa on sama, mutta vain harja vaihtuu? Onko sillä vaikutusta lopputulokseen?

Oletteko koskaan pohtineet, kumpi vaikuttaa enemmän: ripsiväri vai ripsiharja? Vai onko se aina maskaramassan ja harjan yhteistulos, joka vaikuttaa lopputulokseen?

Minä olen tätä pohtinut ja yrittänyt muutamia kertoja selvittääkin, mutta usein ongelmana on ollut muuttuvat tekijät. Joko harja on liian pieni tai suuri toiseen maskarahylsyyn, supistaja on liian tiukka tai liian suuri jne. Sellaista varmuutta en ole saanut tälle pohdinnalleni.

Kun minulta tiedusteltiin halukkuudestani testata MakeTheMaken peptidejä sisältävää ripsiväriä, innostuin erityisesti hoitavan maskaran ideasta. Maskara itsessään on aina sama, mutta asiakas valitsee haluamansa harjan maskaralleen.

Vihdoin pääsin toteuttamaan epätieteellisen tutkimukseni, josta on poistettu mahdollisimman paljon muuttuvia tekijöitä. Sama maskaramassa ja kolme erilaista maskaraharjaa, jotka kaikki ovat valmistettu niillä mittasuhteilla, että tuubimainen hylsy ja supistaja ovat optimaalisia harjoille.

MakeTheMake Peptide Power Play Mascara

Tämä testissä oleva MakeTheMaken Peptide Power Play Mascara on lämpimällä vedellä huuhdottavissa oleva maskara. Eli se ei tuhri tai lähde valumaan kastuessaan, mutta ripsiväri on helppo poistaa lämpimällä vedellä. Eli kyseessä on ns. filmimaskara, joka lähtee kuoriutuen pois.

Maskara on päässyt testiini sipulia pilkkoessa ja paljuillessakin. Paljussa ei vesihöyry aiheuttanut mitään, mutta tuju sipuli aiheutti valtoimenaan vuotavat silmät. Silloin ripset kastuivat niin pahasti, että ne kimppuuntuivat yhteen. Kun sipulin aiheuttaman kirvelyn vuoksi puristin silmäluomiani yhteen, maskarasta kuoriutui muruja silmäluomille, mutta maskara ei valu mustana pitkin poskia. Hienoa!

Ripsivärissä on ripsiä hoitava koostumus, joka lupaa stimuloida ripsien kasvua. Peptidit ovat hyvin tyypillisiä ripsiä hoitavia ainesosia ripsiseerumeissa ja nykyään ripsiväreissäkin. Peptidit kiihdyttävät mikroverenkiertoa kollageenin ja elastiinin tuotannon tehostamiseksi. Tämä auttaa kosteuttamaan ripsiä, ja sitä kautta saa niistä kauniimmat ja vahvemmat. Vahvemmilla ripsillä saattaa olla pidempi elinkaari, jonka vuoksi ripsissään saattaa huomata pidentymistä.

MakeTheMake Peptide Power Play Mascaran harjaspäät

Ylhäällä: Coned Brush antaa maksimaalista tuuheutta. Kartiomaisen muodon ansiosta harjakset yltävät pienimpiinkin ripsiin, taivuttaa ripsiä tasaisesti ja antaa intensiivisen lopputuloksen.

Keskellä: Curved Brush on all-in-one harjaspää, joka avartaa ripsiä sekä antaa tuuheutta ja pituutta.

Alhaalla: Elastic Brush levittää ripsiväriä tasaisesti jokaiseen ripseen ja erottelee ripsiä. Tällä harjaspäällä on helppo kerrostaa ripsiväriä.

MakeTheMake Peptide Volume Builder Mascara Primer

Jos kaipaa ripsiinsä erityisen tuuheaa lopputulosta, niin ripsivärinpohjustus on hyvä keino. MakeTheMakelta löytyy myös ripsiä hoitava pohjustus, jolla saa ripsille vähän ekstraa.

Väriltään vaaleanpunainen pohjustaja harjataan ripsille ennen ripsiväriä. Suositukseni on, että kannattaa pohjustajia käyttäessä tehdä yksi silmä kerrallaan. Eli harjata pohjustus ripsille, ja perään ripsiväri. Jos pohjustaja ehtii kuivua, on hankalaa harjata ripsiväriä päälle.

Ripsivärin harjaspäät testaukseen

Eiköhän katsota kuvin, onko harjaa vaihtamalla vaikutusta lopputulokseen. Olen jokaisessa testikuvassa käyttänyt ripsivärinpohjustusta, jonka päälle olen harjannut ripsivärin. Testikuvat olen ottanut saman päivän aikana, jotta mahdollisimman moni muuttuva tekijä saadaan poistettua. Minulla ainakin on joskus niitä päiviä, kun on se ”huonot ripset” -päivä. Nyt se ei päässyt osumaan yksittäisen harjan kohdalle.

Olen testauskuvien lisäksi käyttänyt kaikkia harjaspäitä, joten minulla on useamman käyttökerran kokemus harjoista.

Coned Brush

Tämä harja on hyvä. Harjakset pureutuvat hyvin jokaisen ripsen väliin ja kerrostaa maskaraa siististi ripsirajasta aivan kärkeen asti. Antaa tuuheutta ja jäsentelee ripset siististi. Hyvin perinteinen kartioharja, joka sopii hyvin minun ripsilleni. Jämäkkä harjas antaa mahdollisuuksia kunnon nostelle ilman pohjustajaakin.

Curved Brush

Kaareva ja tiivis harja avaa ripset viuhkamaisesti. Kaareva muoto helpottaa harjaamista. Jämäkkä varsi ja tiheät harjakset auttavat nostattamaan ripset ylös korkeuksiin. Lopputuloksesta tulee siistit ja jäsennellyt ripset, jotka avautuvat erityisen hienosti.

Elastic Brush

Tämä kumiharja ei ole minun kaverini. Olen yllättynyt, kuinka huonosti kuvassa näkyy klimppimäisesti yhteen liimautuneet ripset. Todellisuudessa ripseni näyttävät mielestäni epäsiistimmiltä kuin kuvassa.

Elastic Brush ei sovi minun ripsilleni. En saa sillä harjaksi pureutumaan ripsiin, vaan massa jotenkin liimaa ripsiä yhteen. Nostetta on mahdoton luoda, sillä silikoniharjas taipuu liian helposti, joten mekaanista nostetta ei saa luotua. Kaikki noste on luotu pohjustuksen avulla, jonka päälle massa on harjattu väriksi.

Ilman pohjustajaa en saa tällä harjalla oikein mitään aikaiseksi. Ei synny nostetta, ja jotenkin tuntuu kuin käyttäisin ihan eri maskaramassaakin.

Vaikuttaako maskaraharja lopputulokseen?

Kokemukseni ja tämän testin mukaan harjalla on väliä. Varmasti on silmäripsiä, joille kaikki kolme soveltuvat tai sitten ei yksikään. Minulle sopii kaksi kolmesta. Omat suosikkini ovat tosiaan perinteikkäämmät harjakset, Coned Brush ja Curved Brush.

Minulla oli epäilykseni, että kyllä sillä harjallakin on väliä, mutta nyt olen päässyt asian ihan testaamisen kautta todennettua. Kumimainen harja ei enää tämän testailun jälkeen jatka minun käytössäni, mutta kaksi muuta saavat jäädä.

MakeTheMaken Peptide Volume Builder Mascara Primer ja Peptide Power Play Mascara kolmesta valittavalla harjavaihtoehdolla ovat myynnissä vain *Skincityllä.

Se on harmi, ettei harjoja myydä erikseen. Jos vaikka haluaisi kaksi vaihtoehtoa, ellei jopa kaikki kolme. Mutta jos haluaa hankkia maskaran haluamallaan harjalla ja myös pohjustajan, niin niitä *myydään settinä vähän edullisempaan hintaan kuin yksittäin maskaran ja pohjustajan ostamalla.

Jos muuten innostuu ostamaan yhden kokeiluun, ja tykästyy MakeTheMaken ripsiväriin, niin uutta ostaessa kannattaa valita toinen harja. Vanha kannattaa pestä huolellisesti ja kuivata, niin sitä voi myös käyttää. Jos uusi ei olekaan hyvä, niin aina voi palata siihen vanhaan harjaansa.

Oletteko kokeilleet eri harjaa samalla maskaramassalla? Minkälaisia tuloksia olette saaneet?

Lue myös:

5 parasta säänkestävää maskaraa

Onko maskaranpohjustaja hyödyke vai turhake?

Parhaat tuuheuttavat maskarat

Parhaimmat markettimaskarat

Kokemuksia Lash Lift kestotaivutuksesta

Lue myös

X