Glitz & Glam

5 parasta tuuheuttavaa maskaraa - maksimaalista tuuheutta ripsille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Silk Oil of Morocca ja It Cosmetics saatuja 

Mikä on sinusta tärkein ominaisuus maskarassa? Minulle se on pituuden lisäksi myös tuuheus. Oikeastaan aina tuuheuttava maskara antaa myös pituutta, mutta kaikki pituutta antavat eivät lisää tuuheutta merkittävästi. Tänään vinkkaankin parhaimmista tuuheuttavista maskaroista, joista kyllä jokainen lisää myös ripsieni pituutta ja näyttävyyttä muutenkin.

essencelashprincess

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Nostan heti alkuun tämän todella edullisen, mutta erittäin tuuheuttavan maskaran. Olen tämän huippumaskaran nostanut useita kertoja suosikikseni.

Essencen Lash Princess -maskaroita on useita vaihtoehtoja, jopa *vedenkestäväkin, mutta oma suosikkini on tämä mintunvihreällä värillä tehostettu False Lash Effect -versio.

essencelashprincess2

Harja on hyvin perinteinen, hieman kärjestä kapeneva. Maskaran massa on aika jähmeä ja se saattaa aluksi tarttua ripsiin vähän klimppisenä, mutta kun vain jaksaa harjailla, niin lopputulos on huikea.

essencemascara1

Ripset näyttävät huikean tuuheilta ja pituuttakin ne saavat. Monet kehuvat tämän maskaran kestävyyttä. Minäkin ylistän kestävyyttä vettä vastaan, mutta valitettavasti minulla tämä vähän tuhrii. Tämähän johtuu rasvoittuvista silmäluomista, joten illalla ala- ja yläluomilla on ripsistä jääneet jäljet. Jos teen kunnollisen silmämeikin ala- ja yläluomelle, eli käytän silmämeikinpohjustajaa ja kunnolla luomivärejä, ei tuhriintumista esiinny.

Essencen Lash Princess on haastava puhdistaa, mutta jos käyttää esimerkiksi puhdistusöljyä, hieroo sitä huolellisesti ripsissään, ja toteuttaa myös toisen vaiheen puhdistuksen esimerkiksi puhdistusgeelillä tai -voiteella, hoituu ripsivärin puhdistaminen helpommin.

Hinta: 4,09-4,50 € / 12 ml
Saatavuus: *Lyko sekä tietyt Tokmannit ja Citymarketit

L’Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber

Näitä L’Oréalin kaksiosaisia kuitumaskaroita olen kanssa ostanut useita. Yleensä alle käytettävä maskara on valkoista, jonka päälle harjataan musta maskara. Tämä L’Oréal Parisin False Lash Superstar X Fiber on poikkeus!

Ensimmäisen vaiheen maskara on väriltään mustaa, joten halutessaan voi tehdä hillitymmät ripset. Toisen vaiheen maskarassa on pituutta ja tuuheutta lisääviä kuituja, joka levitään ensimmäisen vaiheen päälle antamaan lisäbuustia.

Ripsistä tulee todella tuuheat ja hieman pituuskin kasvaa. Pidän todella paljon tämän maskaran kestävyydestä. Kuidut eivät värise, maskara ei valu, eikä tuhri. Todella hyvä yksilö marketeista!

Hinta: 12,70-18,95 € / 13 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Nordicfeel, *Eleven sekä marketit ja tavaratalot

IsaDora Big Bold Super Volumizing Mascara

Marketeista löytyy toinenkin huippu! Monta vuotta käytin IsaDoran Big Boldia.

Harja on iso ja ehkä vähän kömpelö, mutta sen kanssa oppii työskentelemään. Massa on sopivan jähmeää, jolla on hyvä nostaa ripsiä kohti korkeuksia.

Big Bold on huikea! Meni monta vuotta, että löysin markettien maskaroista Big Boldille kilpailijaa. Selektiivissä merkeissä niitä oli, mutta ei alle 20 euron maskaroissa. Ripsirivistö on jäsennelty, tuuhea ja nostetta on runsaasti!

Big Bold on ollut minulla aavistuksen tuhriva, mutta vähemmän kuin Essencen Lash Princess. Big Bold kestää vettä, mutta rasvoittuvilla luomilla se saattaa hieman tuhria, jos ei puuteroi tai meikkaa silmäluomiaan.

Hinta: 12,35-17,10 € / 14 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Kicks, *Bangerhead, *Eleven sekä marketit ja tavaratalot

It Cosmetics Superhero Elastic Stretch Volumizing Mascara

It Cosmetics rantautui Suomeen reilu vuosi sitten. Olin jo ennen sitä ehtinyt kokeilla merkin huippuhyvää CC-voidetta ja peiteväriä, mutta ripsiväriä kokeilin, kun sain merkin lanseeraustilaisuudesta testiin merkin suosituimpia tuotteita.

It Cosmetics on tavallaan sellainen ei-kaikista-nuorempien merkki. Tuotteiden ominaisuuksissa huomioidaan ikääntyvää henkilöä, eikä sitä markkinoidakaan täydellisillä huippumalleilla. It Cosmeticsin ennen ja jälkeen -kuvissa on täydellisiä ihmisiä ominaisuuksineen sekä oikeasti It Cosmeticsin tuotteita käyttäneenä.

Lue esittelyä It Cosmeticsin tuotteista

Maskaran harja ylettyy jokaiseen ripseen. Harjakset ovat sellaiset, että ne pureutuvat tiheänkin ripsirivistön läpi, jolloin maskaramassa pääsee kietoutumaan jokaisen ripsen ympärille.

Polymeerejä, kollageenia, biotiinia, proteiineja ja peptidejä sisältävä maskara antaa pituutta ja tuuheutta ripsille. Ripsiväri kestää todella hyvin, vaikka ei mikään vedenkestävä olekaan. Maskara on kuitenkin helppo puhdistaa, eikä se tuhri.

Sellainen vinkkaus vain, että It Cosmeticsin Superhero ei oikein toimi maskaranpohjustajan päälle käytettynä. Toki, jollakin voi toimia, mutta minulla ainakin syntyi parempi lopputulos suoraan ripsien päälle levitettynä ilman pohjustajaa.

Hinta: 25,00 € / 9 ml
Saatavuus: *Kicks

Silk Oil of Moroccan Fibre Lash

Ihan välittömästi pahoittelen, että tästä hurjasti pidentävästä ja tuuheuttavasta kuitumaskarasta ei löydy parempia kuvia. Jostain syystä en koskaan esitellyt tuotetta blogissa, mutta Instagramissani julkaisin tällaisen kuvakollaasin. Kuva on tosiaan jo 5 vuotta vanha.

Tämä mineraalimeikkisarjan kuitumaskara on kaikista pidentävin ja tuuheuttavin ripsiväri, mitä olen ikinä käyttänyt. Sen ainoat miinukset ovat kallis hinta ja hidas laittaa. Tai ainakin itse muistelisin, että tällä ei ihan nopeasti harjattu ripsiä maksimaalisen pitkiksi ja tuuheiksi. Mutta toki jos tyytyy vähempään tuuheuteen ja pituuteen, on tuote varmasti nopeampi käyttää.

Setissä on mukana Silk Fibre Lash ripsivärin (isompi) ja Silk Fibre Lash kuitu (pienempi). Ensin ripsille harjataan värimaskara. Tämän päälle harjaillaan kuidut, jonka jälkeen vielä ripsivärillä lukitaan kuidut silmäripsille.

Suosittelen olemaan nopea ripsivärin levittämisessä, jotta ripset ovat kosteat, kun alan harjaamaan kuituja. Tämä oli se kohta, joka oli minulla välillä haastava. Maskara meinasi ehtiä kuivua, jonka seurauksena kuidut eivät tarttuneet. Jouduin laittamaan uusia kerroksia ripsiväriä, jotta kuidut tarttuvat pintaan. Siksi suosittelen tekemään aina yhden silmän kerrallaan, jopa niin, että ylä- ja alaripsetkin eri aikaa.

Maskara on säänkestävä, eli se huuhtoutuu lämpimällä vedellä tai silmämeikinpoistoaineella. Lisäkuvia kannattaa katsoa tuolta jälleenmyyjän sivuilta.

Hinta: 45,00 € / setti
Saatavuus: La Nina, Rose Hyvän Olon Hoitola

Haluan kuulla teiltä vinkkejä tuuheuttavista maskaroista. Kertokaa omat suosituksenne kommenteissa.

Lue myös:

Parhaat ripsivärinpohjustajat – lisätuuheutta ripsille

5 parasta maskaraa marketeista

Muuta vesiliukoinen ripsiväri vedenkestäväksi – katso testikuvat!

Katso kuvia värikkäistä ripsistä ja värimaskaran käyttötavoista

Sateen, hien ja itkun kestävät maskarat

X