Glitz & Glam

Muuta vesiliukoinen ripsiväri vedenkestäväksi + vedenkestävyystestaus kuvineen

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kesäkuu muuttui heinäkuuksi. Touko- ja kesäkuu olivat niin vauhdikkaita ja tapahtumarikkaita, että kesä tuntuu todella pitkältä. Minulla on ollut illanistujaista, ravintolailtoja, valmistujaisjuhlat, biletin valmistumistani ja Kreetallakin pyörähdin. Vielä tämän heinäkuun saan lomailla, mutta elokuussa sitten alkaakin uudet kuviot, kun alkaa uusi työ. Olen innoissani, vaikka onhan tämä lomailu lasten kanssa maistunut. Heinäkuussa olisi yhdet häät ja elokuun alussa Kouvolassa on Kymijoki Beer Festivalit, joihin päätimme vihdoin ja viimein miehen kanssa osallistua.

Monen kesä täyttyy juhlista, joissa kyynel tai toinen saattaa vierähtää. Myös Suomen suvi on välillä vähän arvaamaton, kun erilaisissa ulkoilmatapahtumissa saattaa taivas tipauttaa vettä niskaan. Silloin vesiliukoinen maskara on melkoisen riskialtis valinta. Kuka haluaa näyttää pandakarhulta festareilla tai ystävänsä häissä?

Olen nyt alkukesänä testaillut paljon ylistettyä *Clarins Double Fix’ Mascaraa. Kuulin tästä ensimmäisen kerran vasta ihan pari tai kolme vuotta sitten. Olen ollut Clarinsin konsulttina vuosina 2014-2015. Mielestäni Double Fix’ Mascaraa ei siihen aikaan ollut Suomen valikoimassa. Maailmalla tämä on ollut kuitenkin jo pitkään.

Mikä Double Fix’ Mascara sitten on?

Kyseessä on ripsivärin päälle levitettävä geelimäinen vaha. Tämän tuotteen avulla saat mistä tahansa ripsiväristä vedenkestävän. Kyseessä on siis maskaran topcoat. Onkohan suomen kielessä vastinetta topcoatille? Kynsilakoissa puhutaan päällyslakasta, mutta tämä ei ole lakkaa, joten, mikähän olisi suomenkielinen vastine topcoatille tässä asiayhteydessä?

Sirolla harjalla harjataan topcoatia ripsivärin päälle. Kirkas, geelimäinen vaha levittyy helposti, eikä tee ripsiin klimppejä tai liimaa niitä yhteen. Mitä paremman suojan vettä vastaan haluaa, sitä huolellisemmin kannattaa topcoat ripsiin harjata.

Toiset käyttävät vedenkestävää maskaraa oman lemppariripsivärinsä päälle, jotta saa vedenkestävyyttä. Tavallinen vedenkestävä maskara vaan saattaa kerrostua jo liikaa tai se saattaa jättää klönttejä ripsiin. Joskus vedenkestävän maskaran harja ei meinaa liukua vesiliukoisella ripsivärillä kerrostettujen ripsien päällä, vaan nappaa mukaansa ripsillä olevan maskaran.

Clarins Double Fix’ Mascara ei muuta ripsien ulkonäköä juuri ollenkaan. Ripset säilyttävät erotellun ja viuhkamaisen muotonsa sekä ripset pysyvät jäsenneltyinä. Ainoastaan ne saavat vähän kiiltoa. Clarins Double Fix’ Mascara on myös oiva tuote kulmakarvoille. Antaa mahtavasti ryhtiä kulmille ja pitää ne ojennuksessa. Lopputulos on ripsillä ja kulmilla pehmeä ja joustava, mutta silti ne pitävät muotonsa jämäkästi.

Haluat varmasti nähdä, miten Clarins Double Fix’ Mascara parantaa ripsivärin kestävyyttä.

Molempien silmien ripsissä on samaa mustaa, vesiliukoista maskaraa. Toisen silmän ripsissä on Clarins Double Fix’ Mascaraa eli topcoatia, toisessa ei. Sitä ei huomaa päältä päin, että kummassa sitä on. Ainakaan tässä vaiheessa, sillä kuvasarjan viimeisessä kuvassa ei ole epäilystäkään, kumman silmän ripsissä on topcoat vesiliukoisen maskaran päällä.

Ja sitten tuli raikastava kesäsade tai maailman koskettavin rakkauslaulu häissä – tai sitten ihan vaan urut pärähtivät, joten niin pärähtivät minun silmänikin.

Molemmat silmät ovat saaneet yhtä paljon vettä. Tästä kuvasta jo näkeekin, kumman silmän ripsissä on topcoatia. Toisen silmän ripset ovat muuttumattomat vesisuihkeesta, toisen silmän ripset ovat suihkeesta jo kimppuuntuneet.

Kukaan ei tekisi silmät märkinä näin – ellei aivastus yllätä. Miltä veikkaat silmien näyttävän tämän jälkeen? Olenko pandakarhu molemmista silmistä vai vain toisesta?

Tadaa!

Viimeistään tässä kohtaa huomaa eron. Kuvan vasemman puolen silmän ripsissä on *Clarins Double Fix’ Mascaraa vesiliukoisen maskaran päällä ja oikean puolen silmän ripsissä pelkästään vesiliukoinen maskara.

Olenhan minä jo käytössä kokenut, että parit onnenkyyneleet Double Fix’ Mascara saa kestämään sekä parantaa maskaroiden kestävyyttä myös tuhriintumista vastaan. Mutta tämä vesisuihketesti yllätti minutkin. Että näin paljon lisää vesiliukoisen maskaran kestävyyttä.

Clarins Double Fix’ Mascara on kätevä tuote, jos ei halua käyttää vedenkestävää maskaraa tai 38-maskaraa, kuten esimerkiksi Sensai 38C. Tuote on todellinen suojakerros ripsille, joka hylkii vettä. Kuten jo sanoin, vesisuihketestini hämmästytti minutkin.

Jos suosikkimaskarasi on vesiliukoinen ja vain välillä tarvitset lisää kestävyyttä sille, suosittelen Clarins Double Fix’ Mascaraa vesiliukoisen maskaran päälle. Aika monet minut vesiliukoiset maskarat ovat sellaisia, että ne murustuvat eli eivät leviä mustana nesteenä, mutta muutamia runsaasta vedestä valumaan alkavia ripsareita vielä on. Lumenen ”koivumaskara” oli käytössäni vesisuihketestissä. Se ei kestä vettä ilman topcoatia – kuten yllä olevista testikuvista voidaan havaita.

Clarins Double Fix’ Mascaraa myydään melko laajasti. Hintahaitari on 17,95-29,90 / 7 ml. Edullisimmillaan sen saat tilattua *Hajuvesi.filtä tai *Cocopandalta.

Olen ostanut kokeiluuni *edullisemman vastaavan NYXiltä, mutta sen testailua en ole vielä aloittanut. Mahdollisesti jossain vaiheessa on luvassa panosta tai pihistä -postaus. Mutta ainakin Clarinsin klassikko toimii mahtavasti!

Oletko koskaan kokeillut ripsivärin päälle käytettäviä topcoateja?

Jos maskarapohjustajat kiinnostavat, lue myös:

5 parasta ripsivärinpohjustajaa – lisäbuustia ripsivärille

Lue myös

X