Glitz & Glam

YSL Black Opium Floral Shock - uusi tulkinta!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu Nordicfeel

Kuka muistaa minun rakkauteni Yves Saint Laurentin Black Opium -tuoksuun?

Syksyllä 2014 Yves Saint Laurent lanseerasi tuoksun, joka aiheutti oikeasti melkoisen pöhinän. Aika harvoin hajuvedet ovat niin puhuttuja ja niin haluttuja ennen myyntiin tuloa. Minut tuoksu hullasi täysin, ja vielä vuonna 2019, olen edelleen Black Opiumin pauloissa. Isompi pullo on käytetty loppuun jo ajat sitten, mutta onneksi olen saanut Elevenin joulukalenterista kahtena vuotena peräkkäin pienen pullon alkuperäistä Black Opium EdP -tuoksua.

Täältä voit lukea yli neljän vuoden takaa ylistykseni Yves Saint Laurentin Black Opium -tuoksulle!

Suositut ja legendoiksi nousseet tuoksut saavat usein rinnalleen uusia versioita. Niin on myös alkuperäinen Black Opiumikin. Niin, ja miten se oikein menee? Onko Black Opium EdP* oikeastaan vieläkin isomman legendan rinnalle tullut rinnakkaislegenda? Sillä Black Opium EdP taitaa olla moderni versio aikansa legendasta, jo 70-luvulla luodusta Opium EdP* -tuoksusta.

Black Opium -tuoksujen juttu on kahvissa. Kahvimainen pohja antaa tuoksulle uudenlaisen twistin ja lämpöä sekä pehmeyttä. Vaikka Black Opium -tuoksut ovat aromaattisia ja syviä tuoksuja, ne eivät ole tunkkaisia. Ne soveltuvat erinomaisesti nuorempaankin tyyliin, mutta kestävät myös varttuneemmalla iholla tyylinsä puolesta.

Olen tuoksutellut Black Opium EdP -tuoksun uusia tulkintoja. Niistä kaikista on helppo tunnistaa inspiraation lähde. Se on aivan selkeä, vaikka tuoksu onkin toisenlainen tulkinta. Alkuperäisen rinnalle ovat tulleet Black Opium EdT* (raikkaampi tulkinta), Black Opium Nuit Blanche EdP* (nuorekkaampi tulkinta) sekä tämä Black Opium Floral Shock EdP* (kukkaismaisempi tulkinta). Lisäksi on vielä hiuksia hoitava ja kosteuttava Black Opium Hair Mist*, jossa tuttu Black Opiumin tuoksu.

Olen vähän sellainen alkuperäisten versioiden ystävä. En välttämättä lämpenen uusille versioille ja tulkinnoille, ainakaan välittömästi. Ehkä minussa on vähän sellaista jarrailijaa, joka miettii, että miksi jokin jo hyväksi havaittu pitää muuttaa? Onneksi tuoksuissa nämä toisenlaiset tulkinnat tuoksuista tulevat rinnalle, eivät tilalle.

Tutustuin Black Opium Floral Shock EdP -tuoksuun, joka on lanseerattu vuonna 2017. Tuoksusta kerrotaan:

”Black Opium Floral Shock on raikas ja virkistävä tulkinta ikonisesta Black Opium- tuoksusta, jolle tunnusperäistä on kahvin tuoksu. Tämä naisten parfyymi herättää hiuksia samalla tavalla kuin kuppi kahvia aamulla. Ikoninen tuoksu, joka sisältää kahvin ja vaniljan yhdistelmän, jonka lisäksi tuoksussa on kukkaisia nuotteja gardeniasta ja appelsiinista. Ensituoksuna on bergamotti, päärynä sekä freesia nuotit, jotka kietoutuvat sydäntuoksuun eli appelsiininkukkaan ja latvatuoksuun eli kahviin, vaniljaan ja santelipuuhun.”

Alkutuoksu Bergamotti, päärynä ja freesia.

Sydäntuoksu Appelsiininkukka, gardenia ja aurinkoiset kukkaisvivahteet.

Pohjatuoksu Kahvi, vanilja ja santelipuu.

Selkeästi Black Opium Floral Shock EdP avautuu kukkaismaisempana sekä mehukkaan hedelmäisenä kuin alkuperäinen Black Opium. Tuoksu on välittömästi tunnistettavissa Black Opiumiksi, sillä kahvin vivahteet tulevat pohjatuoksusta, vaikka ne tässä Floral Shock -versiossa ovatkin pohjalla. Alkuperäisessä versiossa kahvin vivahteet ovat tuoksun sydämessä ja siksi ehkä selkeämmin tunnistettavissa tuoksun kehittyessä.

Black Opium Floral Shock EdP avautuu mehukkaalla päärynällä, jossa mukana keveä kukkaismaisuus ja sitruksisuus. Tuoksusta aistii Black Opium -tuoksuille tutun kahvin, mutta se vähän viipyilee. Tuoksuun kehittyvät raikkaat kukkaistuoksut. Hedelmien mehukkuus vähän siirtyy taka-alalle, mutta säilyy taustalla mukana. Pohja tuoksuu ryhtiä antavana, mutta ei tule liian hallitsevasti esiin tässä tuoksussa. Kahvi ei ole yhtä selkeä kuin alkuperäistuoksussa, mutta on pohjalla antamassa Black Opiumimaisen vivahteensa. Vanilja antaa makeutta ja santelipuu pysyttelee taustalla tuoksun ryhdistäjänä.

Black Opium Floral Shock EdP on tuoksu, joka soveltuu arkikäyttöön sekä keväällä, ehkä jopa kesällä käytettäväksi. Hyvä versio alkuperäisestä, jota en keväällä niin välitä käyttää. Alkuperäinen Black Opium sopii paremmin syksyyn ja talveen. Päiväkäytössäkin vähän sellainen, että vaatii tiettyä fiilistä. Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock EdP on täydellinen tällaiselle Black Opium -fanille, joka haluaa tuoksua Black Opiumille ympäri vuoden sekä aamusta iltaan.

Olen huomannut, että Floral Shock kestää ihollani alkuperäistä Black Opiumia paremmin. Minun rakkaustuoksussani on meinaan sellainen pieni ”valuvika”, se ei kestä ihollani koko päivää. Tämä Floral Shock kestää paremmin! Tässä kirjoittaessani tätä postausta, yritän vertailla Black Opium EdP ja Black Opium Floral Shock EdP -tuoksuja. Toisessa ranteessa on toista ja toisessa toista. En oikeastaan osaa sanoa, että kumpi on parempi. Molemmat yhtä ihania, mutta toinen on minulle tutumpi, kun toinen taas uusi ja jännittävä. Toista voin paremmin käyttää päivällä ja lähes ympäri vuoden. Molemmissa puolensa. Kahvi tuoksuu klassikossa paremmin, joten sen perusteella kuitenkin päätyisin lopulta aitoon ja alkuperäiseen Black Opium EdP -tuoksuun.

Löydät Yves Saint Laurentin Black Opium -tuoksut ja monen monta muutakin hajuvettä Nordicfeel -verkkokaupasta*! Jos suosikkituoksusi löytyy Calvin Kleiniltä, niin 31.1. asti saat lempparisi 40% edullisemmin. Täältä löydät 40% alennuksessa olevat Calvin Kleinin tuoksut*.

Onko sinulla jokin versio Black Opium -tuoksusta?

X