Glitz & Glam

5 parasta kasvojen puhdistajaa

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Viime sunnuntaina jäi 5 parasta -postaus väliin, mutta tänään taas listataan ne parhaimmat. Tällä kertaa listauksessa parhaimmat kasvoputsarit.

puhdistus

Äärimmäisen vaikeaa tehdä listauksia, joten teen aina tällaisia rajauksia näihin 5 parasta -postauksiini. Minullakin vaihtelee, että mikä toimii ja miellyttää milloinkin eniten. Siksipä listaan 5 parasta kasvoputsaria, jotka soveltuvat myös silmämeikin puhdistukseen. Jos tekee kaksoispuhdistuksen, niin tällöin toisen vaiheen puhdistajan ei tarvitse olla silmämeikille soveltuva tai jos käyttää erikseen silmämeikinputsaria, niin silmämeikin poistoon soveltumattomista putsareista löytyy monta hyvää. Päätin nyt kuitenkin ensimmäiseen 5 parasta putsaria -postaukseen rajata ne putsarit, jotka puhdistavat melko hyvin meikin kasvoilta ja silmistä. Silmämeikin puhdistukseen käytettävä putsari ei saa kirvellä tai ärsyttää silmiä, eikä se saa kuivattaa herkkää silmänympärysihoa. Tämä on hyödyllinen postaus heille, jotka haluavat vain yhden tuotteen kasvojen puhdistukseen.

pc

Paula’s Choice Resist Optimal Results Hydrating Cleanser 24,90 € / 190 ml

Tämä Paula’s Choicen anti-ageing -tuotelinjan kasvoputsari on mieheni ehdoton suosikki. Ostan hänelle muitakin putsareita testailuun, mutta tässä kuulemma yhdistyy kaikki hyvät puolet. Allekirjoitan ne itsekin. Tämä on loistava putsari, myös meikinpuhdistukseen. Olisitte nähneet miekkoseni ilmeen ja iloisen hihkaisun, kun pitkästä aikaa tilasin tätä meille. Olin tehnyt huonoja valintoja taas, mutta mieheni sitkeästi käytti niitä huteja pois ja ”natkutti” kasvojensa kuivumisesta. 😀 Ehkä minun vain täytyy uskoa, että tämä on hänen suosikki.
En muista, että olisin tätä koskaan esittelyt kunnolla, mutta aika ajoin tämä putsari on noussut esiin kommenteissa ja joissakin postauksissa.

Putsari on koostumukseltaan emulsiomaista, joka levittyy kasvoille hyvin, se tuntuu hieman liukkaalta, mutta puhdistaa meikin tehokkaasti. Huuhtoutuu pois helposti. Ihoa ei kiristä, eikä ihosta jää natisevan puhdas, vaan se tuntuu jopa kosteutetulta. Ei kuivata silmänympärysihoa, eikä kirvele silmiä. Paula’s Choicen tuotteissa ei ole hajusteita, joten tämäkin tuote on lähes tuoksuton. Mitä nyt raaka-aineet tietysti aina hieman tuoksuvat. Kuitenkaan tässä tuotteessa ne raaka-aineetkaan eivät juuri tuoksu.

Ainut harmillinen puoli on se, että tätä ei saa enää Suomesta, vaan Paula’s Choicen tuotteet täytyy tilata ulkomailta. Verkkokauppa on englanninkielinen, mutta hinnat näkyvät euroina. Tuotteet tulevat ainakin pakettien leimauksen mukaan Alankomaista. Useat kerrat tuolta tilanneena voin sanoa, että luotettava ja toimiva verkkokauppa. Vielä sen haluan sanoa, että yhteenkään huonoon Paula’s Choicen putsariin en ole törmännyt, joten suosittelen merkin muitakin putsareita. Äitini on pitänyt Moisture Boost Cleanser -puhdistustuotteesta.

philosophy purity made simple 3in1 21,90 € / 240 ml ja 10,90 € / 90 ml

Esittelin tämän loistavan puhdistusemulsion aika tarkalleen vuosi sitten. Postaukseni löydät täältä. Minusta tämä philosophyn puhdistusemulsio on hyvin samantapainen, kuin esittelemäni Paula’s Choicen putsari. Jotenkin nämä merkitkin ovat mielestäni hieman samantyylisiä. Molempien merkkien takana on ihonhoitoon todella omistautunut nainen ja jatkuva teknologian hyödyntäminen. Philosophylla on filosofiansa, mutta niin on Paula’s Choicellakin, ihan kirjoiksi asti painettuna.

Kuten jo mainitsin, niin tämä on hyvin samanlainen, kuin Paula’s Choicen putsari, mutta erona se, että tämä tuoksuu ja ei ehkä ole aivan yhtä kosteuttava. Silti iho on kyllä joustava ja pehmeä käytön jälkeen, eikä silmämeikin puhdistuksessa silmiä kirvele tai ärsytä. Silmänympärysiho ei kuivahda käytöstä.

Philosophya myydään Sokos- ja Stockmann-tavarataloissa ja Emotion-myymälöissä, ja Sokoksen verkkokaupassa.

L’Occitane Shea Cleansing Oil 21,00 € / 200 ml

Tähän öljypuhdistukseen rakastuin viime talvena. Kirjoitin tästä postauksenkin, jonka löydät täältä.

Vaikka kyseessä onkin öljy, niin tämä öljy muuttuu veden kanssa kosketuksiin joutuessa maitomaiseksi. Siksi tämä kannattaakin levittää pyörivin liikkein kuiville kasvoille ja silmäluomille/-ripsille. Noin minuutin jälkeen kostutetaan kädet ja aloitetaan öljyn emulgointi, jossa tuote muuttuu valkoiseksi ja maitomaiseksi. Näin tuote puhdistaa vielä ne viimeisetkin meikin rippeet kasvoilta, eivätkä kasvot jää rasvaisen tuntuisiksi. Suosin itse kuitenkin kaksoispuhdistusta, mutta olen tätä käyttänyt yksinäänkin.

Erityisen hyvä puhdistustuote paljon meikkiä käyttäville ja kaksoispuhdistukseen luottaville. Rasvoittuvalle iholle hyvä ensimmäisen vaiheen tuotteeksi, mutta kuivaihosille loistava yksinäänkin käytettäväksi, jos ei halua kaksivaiheista puhdistusta tehdä. Hyvää tässä on myös se, että tämä puhdistaa myös vedenkestävän meikin.

Tuotetta myydään L’Occitanen verkkokaupassa ja myymälöissä.

aco

ACO Face Cleansing Mousse n. 10,00 € / 150 ml

Joudun heti alkuun pahoittelemaan, että tätä aivan samaa tuotetta ei enää valmisteta. Nyyyh! Tämä selvisi minulle tätä postausta kirjoittaessa. En nyt kuitenkaan lähtenyt vaihtamaan tuotetta, sillä ACO on uudistuneiden tuotelinjojen myötä tuonut lähes vastaavan tuotteen markkinoille. Olisin kyllä tämän tuotteen valmistuksen loppumisen tiennyt, jos olisin mennyt sinne ACO:n suureen lanseeraustilaisuuteen, joka oli tammikuussa. En nyt kyllä muista miksi jätin sen väliin, sillä olin sinne aluksi kyllä menossa. No, mutta se siitä…

Uudistettu vaahtoputsari ei ole hajusteeton, kuten tämä vanhan tuotelinjan puhdistusvaahto oli. Tämä oli nimenomaan herkänihon hajusteeton tuotelinja. Hieman harmi, että uudistuksen myötä hajusteeton linja katosi, sillä hajusteet ovat enenevissä määrin juuri apteekkibrändien myyntivaltti. Täältä löydät tietoa uudistuneesta vaahtoputsarista.

En ole koskaan ollut vaahtoputsarien suurin ystävä, mutta tästä jostain syystä pidin todella paljon. Ihanan pehmeä vaahto, joka puhdisti meikin yllättävän tehokkaasti, eikä silmät kirvelleet, ärtyneet tai silmänympärysiho kuivunut voimakkaasti. En kokenut tuotetta kuitenkaan kosteuttavaksi, vaikka se pehmeäksi ihon jättikin.

ACO:n tuotteita jälleenmyyvät apteekit ja apteekkien verkkokaupat.

greenpeople

Green People Gentle Cleanse & Make-Up Remover n. 30-37 € / 200 ml

Green People on lukuisilla sertifikaateilla varustettu luonnonkosmetiikkasarja. Testasin joskus tämän heidän puhdistusemulsion, joka oli todella miellyttävä. Totuttuani emulsioihin puhdistuksessa, aloin pitämään tästä enemmän. Kirjoitin tästä ja muutamasta muusta Green Peoplen tuotteesta täältä löytyvässä postauksessa.

Tämä puhdistusemulsio sisältää 93,7% sertifioituja orgaanisia ainesosia, mikä on erittäin paljon. Meikki on miellyttävää poistaa, sillä emulsio tuntuu erittäin kosteuttavalta ja ihoa hoitavalta. Silmänympärysihoa ei kiristä tai kuivata, eikä myöskään kirvele. Ehkä ei kaikista tehokkain silmämeikin puhdistuksessa, mutta riittävällä hieromisella maskara ja rajaukset kyllä irtoavat. Puhdistusliina nopeuttaa silmämeikin puhdistuksessa.

Green Peoplen tuotteita jälleenmyy ainakin OrganicYou -verkkokauppa ja Norris Cosmeticsin (maahantuoja) myymälästä löytyy Green Peoplen tuotteet. Sokos ilmeisesti edelleen myy Green Peoplea, mutta verkkokaupasta löysin vain yhden ainoan tuotteen.

Tällaisia olivat minun 5 parasta kasvoputsaria, jotka ovat silmille hellävaraisia, mutta puhdistavat vesiliukoisen meikin yhdellä kertaa. Mitä suosikkeja teillä on yksivaiheisessa puhdistuksessa?

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Postauksen tuotteet blogin kautta saatja, Paula’s Choicen putsaria lukuunottamatta.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

X