Glitz & Glam

5 parasta peiteväriä pieniin ihovirheisiin

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Mukavaa laskiaissunnuntaita! Tämän viikkoisessa 5 parasta -postauksen aiheena peitevoiteet.

Listaan tässä postauksessa parhaimmat peitevoiteet finnien, arpien ja muiden pienien ihovirheiden peittelyyn. Peitevärejä on hyvinkin monenlaisia. On jotain väriä neutraloivia, on vahamaisia, on nestemäisiä, on voidetta, puuteria ja stickiä. Omat suosikkini ovat usein löytyneet ohuemmista koostumuksista, mutta tähän joukkoon mahtuu pari ”jankimpaakin” tapausta. Nyt arvioni perustuvat kasvoilla olevien ihovirheiden peittelyyn, ei tummien silmänalusien. Postaan niistä erikseen, koska näistä jokainen ei mielestäni ole optimaalisin silmien alle, jos iho ei ole enää riittävän ”pinkeässä” kunnossa. Itse käytän peittoa lähinnä nenänpielien punoitukseen, finnien ja niiden jättämien arpien, eli tummentumien peittelyyn. Usein meikkivoide riittää, mutta ei aina. Paras peittävyyshän saavutetaan, kun peiteväriä kerrostetaan taputtelemalla iholle. Taputteluun voidaan käyttää sormea tai meikkisientä. Kostea meikkisieni, kuten Beautyblender, on ihan ässä monien peitevärien tasoitteluun, mutta sorminkin saa hyvää jälkeä. Todella märkivän finnin päällehän ei mielellään tulisi käyttää mitään, mutta joskus on pakko. Valitettvasti rupi tai märkivä finni on sellainen, että niitä ei saa täydellisesti piiloon, vaikka mitä tekisi. Märkivän päältä lähtee peiteaine liikkeelle ja rupi taas… no se on aina epätasainen. Mutta toki nämä tämän postauksen peitevärit hieman lieventävät finnin näkyvyyttä, kunhan sävy on valittu oikein. Rupi vaatii todella vaaleaa peiteväriä.

peitevärit2

MAC Pro Longwear Concealer 

Aloitetaan tällä vasta videopostauksessa esittelemälläni MACin peitevoiteella. Ihan huippu! Ohut koostumus, helppo tasoittaa iholle sormin, siveltimellä tai meikkisienellä. Ei vaadi kikkailuja, eikä suuria taiteiluja. Jos sävy osuu nappiin, niin peitevoide sulautuu omaan ihoon loistavasti. Kestää äärimmäisen hyvin ja on ohuesta koostumuksestaan huolimatta äärimmäisen pigmenttinen, eli peittää hyvin. Plussaa hygieenisestä ja tuotteen pitkään säilyttävästä pakkauksesta.

Videoesittelyni tuotteesta löydät täältä.

Hinta: 22,00 € / 9 ml
Myyntipaikat: MAC-myyntipisteet Helsinki, Turku ja Tampere, että oletettavasti Helsinki-Vantaan lentoasema. Myynnissä myös Stockmannin verkkokaupassa.

Grimas Correction Stick

Correction Stick on täsmätuote pienille alueille. Jos peiteltävää on suurilla alueilla, niin suosittelen sitten Camouflagea. Correction Stick -peiteväri on todella ”jankkia”, eli se tulee aina notkistaa ihoa vasten ennen käyttöä. Peiteväriä kämmenselälle, sormella hierominen notkistaa ja lämmittää peitevärin vahat. Correction Stick toimii kokemukseni mukaan parhaiten sormella tai kostealla sienellä levittäen/taputellen. Kestää kohtuullisen hyvin nenänpielissä ja hyvin kasvojen muissa osissa. Rasvoittuvalla iholla kannattaa tehdä alle puuterointi, että vielä päälle. Sävyvaihtoehtoja on vähän huonosti, mutta löytyy kyllä äärimmäisen vaaleakin sävy, sillä G0 on todella vaalea ja siksi varmasti erinomainen monille kalpeakasvoisille, jotka tarvitsevat riittävän vaaleaa peiteväriä.

Hinta: 9,85 € / 3,5 g
Myyntipaikat: Grimasin tuotteita jälleenmyyvät kauneushoitolat, monet naamiaisasuja myyvät karnevaali- ja pilailupuodit, että muutamat verkkokaupat, kuten Make It, Punanaamio ja Aprilli.

Maybelline FIT ME Concealer

Pahoittelen kuvaa. Nappasin kuvan postauksestani neljän vuoden takaa. Minulla ei tällä hetkellä ole tätä Maybellinen peiteväriä, mutta pidän tätä edelleen yhtenä parhaimpina. On tätä FIT ME:tä paljon ulkomaan blogeissa vertailtu NARSin vastaavaan peitevoiteeseen ja todettu vastaavaksi, mutta paljon halvemmalla. Peiteväri on mukavan notkeaa ja ohutta, mutta silti kohtuullisen hyvin peittävää. Kestää iholla ihan mukavasti. En sano aivan huipuksi, mutta kyllä tämä taitaa olla markettien parhaimmistoa peiteväreissä. Peiteväri tasoittuu iholle nätisti ja helposti kaikilla levitysmenetelmillä.

Hinta: 10,00-12.,00 € / 6,8 ml
Myyntipaikat: hyvin monet marketit, tavaratalot, kosmetiikkaliikkeet

Benefit Boi-ing Full Coverage Concealer

Tämä on nyt vähän hassussa pakkauksessa, sillä tämä minun Boi-ing -peitevärini on Benefitin tuotepakkauksesta, jossa oli minikokoisia Benefitin tuotteita. Myyntikokoinen Boi-ing -peiteväri näyttää tältä. Viimeisen vuoden olenkin suosinut aika paljon tätä Benefitin peiteväriä, kuten kuvastakin näkyy. Pohja paistaa sävyssä 01. Tuo tummempi 02 on liian tumma omalle iholleni. Toimii paremmin tummille silmänalusille, jos päälle käyttää valovoidetta. Boi-ing on myös aika vahamainen. Minun on tietysti tuon aika ilmaa päästävän pakkauksen vuoksi päässyt kuivahtamaan tämän vuoden aikana, mutta oli Boi-ing uutenakin vahamainen. Peiteväriä kannattaa hieman notkistaa/lämmittää kämmenselkää vasten tai sormissa, mutta tämä ei ole ihan niin ”jankkia” etteikö se toimisi suoraan iholle levittäen. Sormi on silloin paras väline ja tasoittelun voi tehdä meikkisienellä. Lämmittämisen jälkeen voidaan käyttää myös sivellintä. Peiteväri peittää todella hyvin ja kestää kohtuullisen hyvin. Nenänpielissäni vähän heikommin, kuin esim. poskilla tai otsalla. Yksi parhaimpia vahamaisia peitevärejä, joita olen kokeillut.

Hinta: myyntipaikasta ja myyntimaasta riippuen, mutta varovainen arvioni olisi noin 17-25 euron kieppeillä / 3 g (täysikokoinen)
Myyntipaikat: ei myydä Suomessa. Lähin myyntipaikka Tukholman Sephora.

Oriflame The ONE Everlasting Concealer

Sitten pieni yllättäjä Oriflamelta. Minulla on tästä myös Illuskin -versio, mutta se ei ole yhtä hyvä finnien peittelyyn. Everlasting Concealer on ohuehkoa ja pakkaus on järkevä, sillä tuubit ja pumppupullot ovat kaikista hygieenisimpiä. Everlastingin sanotaan olevan puolipeittävä, mutta kerrostamalla saadaan peittävyyttä lisää. Minun mielestä tämä peiteväri on yllättävänkin peittävä puolipeittäväksi, sillä voi herranjestas mitä naurettavuuksia olenkaan elämäni aikana ehtinyt testailemaan peitevärien saralla. Pidän tämän peitevoiteen hyvästä levittyvyydestä ja iholle tasoittumisesta. Peittävyys on oikein hyvä. Kestävyyskin on yksi parhaimpia, jopa nenänpielissäni, mutta silloin kun iho on rasvoittuva, niin ei siellä nenänpielissä mikään täydellisesti kestä koko päivää.

Hinta: 13,00 € / 10 ml (usein tarjouksessa, kuten parhaillaankin hinta on 8,90 €)
Myyntipaikat: Oriflamen konsulentit ja verkkokauppa.

Tässä oli porukka tähän mennessä parhaimmiksi todettuja peitevoiteita finnien ja niiden arpien peittoon, että pieniin punoituksiin nenänpielissä. Uusin ihastukseni on kyllä MAC, mutta kyllä nämä muutkin ovat erinomaisia. En ole vieläkään testannut Diorin peiteväriä, sillä siitä olen kuullut paljon kehuja.

Mitä suosikkeja teillä on finnien ja pienien punoituksien peittelyyn?

Maybellinen FIT ME ja Oriflamen Everlasting Concealer saatuja.

X