Glitz & Glam

5 parasta valokynää

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Valoa kansalle, joka pimeydessä vaeltaa. Syksyn pimenevät illat ja synkkyys kasvoilla – tuttua eikö vain? Valokynä on vähän mielipiteitä jakava. Itse en tulisi toimeen ilman valokynää. Niin nopea ja helppo tapa tuoda kasvoille valoa ja kirkkautta. Sillä saa näppärästi häivyteltyä väsymyksen merkkejä.

Listasin tälle sunnuntaille 5 parasta -postaukseen parhaimmat valokynät. Lähes joka merkiltä löytyy valokynä, mutta niissä on huikeasti eroja. Brändeillä on selkeästi erilaisia käsityksiä siiten, miten heidän kohderyhmänsä valokynää käyttää. Tässä postauksessani neljä on hyvin samanlaisia ja yksi hieman poikkeavampi. Syykin on se, että itse arvostan valokynässä sen peittävyyttä, tasoittuvuutta ja kirkastavuutta. Valokynän pitää sopia hyvin silmien alle käytettäväksi. Joistakin valokynistä löytyy ihonhoidollisia ominaisuuksia – yleensä selektiivisien merkkien.

Yhdistävä tekijä valokynillä on sivellinpää. Tuote annostellaan siveltimen avulle, johon hylsyn sisältä valovoide tulee.

Yleisin on kieritettävä malli, eli hylsyn päästä kieritetään, jotta valovoidetta saadaan ulos. Yhdessä vaiheessa painomekanismilla olevat hylsyt yleistyivät. Älä menetä hermojasi ottaessasi valokynääsi ensimmäistä kertaa käyttöösi. Saatat joutua napsuttelemaan nappia tai kierittämään hylsyn päätä lukuisia kertoja ennen, kun valovoide suostuu tulemaan ulos hylsystään.

Valokynällä voidaan tuoda valoa ja kirkkautta kasvoille, sillä voidaan korostaa, ja joillakin valokynillä jopa peittää tummia silmänalusia. Sillä voidaan myös häivytellä ryppyjä ja juonteita.

Onko muuten valokynän käyttö ihan selvää kaikille? Jos ei ole, niin voisinhan minä siitäkin tehdä postauksen.

Yves Saint Laurent Touche Éclat

Legendaarinen YSL:n valokynä. Paljon myyty ja paljon tykätty. Niin minäkin tykkään. Valokynästä löytyy hyvä valikoima sävyjä, mutta en sitten tiedä löytyvätkö aivan kaikki Suomesta. Koostumus on keskipaksua ja hyvin levittyvää. Valokynällä on ihan hyvä peittävyys, mutta ei täydellinen. Valokynässä ei ole mitään kimalteisia hippusia, vaan valoa heijastavia pigmenttejä. Sopii hyvin myös aikuiselle iholle.

Hinta: 44,50 € / 2,5 ml
Myyntipaikat: Kicks*, Eleven*, Bangerhead* sekä Sokos, Stockmann ja Emotion.

Clarins Instant Light Brush-On-Perfector

Keskipaksua, kuivahtaa puolimattaiseksi ja on kestävä. Sävyvaihtoehtoja on kolme. Häivyttää tummia silmänalusia, joten on kohtuullisen pigmenttinen.

Hinta: 31,90 € / 2 ml
Myyntipaikat: Kicks*, Eleven*, Banherhead* sekä Sokos, Stockmann, ja Emotion

Dior Skinflash Radiance Booster Pen

Tämä valokynä poikkeaa tämän postauksen muista valokynistä sillä, että se on ohuempaa ja vähemmän peittävää. Antaa hyvin kuulakkaan ja kevyen lopputuloksen. Yksinään ei pysty peittämään tummia silmänalusia, mutta peiteaineen päällä käytettynä antaa hyvin kauniin ja valoisan lopputulokset. Sopii erinomaisesti ryppyjen ja uurteiden häivyttelyyn.

Hinta: noin 43,00 € / 1,5 ml
Myyntipaikat: Sokos- ja Stockmann -tavaratalot, Emotion -myymälät ja Kicks -liikkeet. Lisäksi laivojen ja lentokenttien tax free -myymälät.

Estée Lauder Double Wear Brush-On Glow

Kantaa nimeä B.B., joka tavallaan pitää paikkaansa. Onhan tämä valokynien BB-voide. Peittää, häivyttää, heleyttää, kosteuttaa jne. Koostumus keskipaksua ja peittävää. Ei korosta mitenkään erityisen paljon ryppyjä ja uurteita. Levittyy helposti tasaisesti. Sävyvaihtoehtoja löytyy neljä.

Hinta: 35,00 € / 2,2 ml
Myyntipaikat: Kicks*, Lookfantastic*, Bangerhead*, Eleven* sekä Sokos, Stockmann ja Emotion.

Lumene Touche of Radiance 

Varmasti Suomen myydyin valokynä. Ja tämän postauksen edullisin. Ihan loistava ja hinta-laatusuhde kohdallaan. Koostumus on hieman kermainen. Valokynällä on jonkun verran peittokykyä. Antaa valoa ja heleyttä kasvoille korostuksissa. Sävyvaihtoehtoja löytyy kaksi.

Hinta: 15-17 € / 1,8 ml – hyvin usein tarjouksessa reilulla kympillä tai kaksi yhden hinnalla.
Myyntipaikat: Sokos- ja Stockmann -tavaratalot, niiden verkkokaupat, ja Emotion -myymälät ja Kicks -liikkeet, marketit ja muut päivittäistavarakaupat.

Siinä olivat minun suosikkini. Mikä on sinun suosikkivalokynäsi?

Olethan muuten käynyt osallistumassa miesten LivBoxin arvontaan? Postasin eilen miesten boxista, jonka löydät täältä.

Oikein mukavaa sunnuntaita!

Clarins ja Lumene saatuja.
X