Glitz & Glam

Clarins Instant Smooth Perfecting Touch

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänään esittelen ja kerron kokemukseni Clarins Instant Smooth Perfecting Touch meikinpohjustajasta.

Clarins kertoo pohjustajasta näin:

This beauty-award winning primer is the perfect combination of make-up and skin care. With an ultra-light, ultra-smooth texture it glides on skin, leaving a imperceptible veil on its surface, filling in and smoothing away the appearance of fine lines, wrinkles and pores. Your skin will be foundation ready to give your make-up a more even and flawless finish. Can be used alone or mixed with your foundation.

 
Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touch tekee sen minkä lupaakin! Olen ehdottomasti sitä mieltä ja tästä tuotteesta tuli minulle se sellainen tuote ”jota ilman en voisi enää elää”. 😉

Pohjustaja on 15 ml:n purkissa ja mukana tulee pieni muovinen spaatteli, mikä on todella luksusta ja käytännöllinen. Spaattelilla saa kätevästi paksua voidetta purkista ja näin ei voide mene kynsien alle ja purkkiin ei pääse bakteereita ja muita ”pöpöjä”. Samalla käyttöikä pitenee ja tuote säilyy tuoreena ja toimivana kauemmin.

Voide on vaaleanpunaista ja paksua. Voide on myös riittoisaa, sillä annosteluun riittää sama määrä kuin silmienympärysvoidettakin tai jopa vähempikin, riippuen siitä haluaako pohjustajaa käyttää koko kasvoille vai vaan ongelma-alueille, jotka yleensä löytyvät T-alueelta.

Havainnollistan kuvin Clarins Instant Smooth Perfect Touchin silottavuutta. Päätin käyttää esimerkkiin kättäni, koska kasvoillani ihohuokoset ovat vielä aika pieniä ja ne eivät näkyisi kuvissa kuitenkaan yhtä selvästi kuin kämmenselästäni, jossa ihohuokoset ovat olleet suuria lapsesta asti.

Eli kuva kädestäni ilman pohjustajaa. Kuvaa klikkaamalla näette kuvan suurempana. 😉 Kuten näette huokoset ovat suuret ja ihossa näkyy kaikenlaista epätasaisuutta.

Entäs miltä käteni näyttääkään kun olen levittänyt ohuen kerroksen meikinpohjustajaa?

Kuten näette, niin huokoset ovat melkein huomaamattomat. Iho on tasainen ja värikin on tasaisempi. Taikuutta sanoisin! 🙂

Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touch tasoittaa oikeasti ryppyjä, juonteita, ihohuokosia ja väriä kasvoilla. Se tekee ihosta ihanan pehmeän, silkkisen ja terveen tuntuisen. Mutta koska minä olen (vielä) nuori ja kaunis (ahahahahaaa! Tämä oli siis itseironiaa), niin suurin ongelmani ei ole rypyt ja suuret ihohuokoset, vaan rasvoittuva iho on kiusannut minua erityisesti toukokuusta asti. Juuri mikään meikkivoide tmv. ei pysy kasvoillani freesinä ja kauniina koko päivää. Urban Decayn Setting Spray auttoi, mutta ei niin paljoa kuin tämä tuote!

Koko kesän minulla on ollut hurjan rasvoittuvat kasvot, joten voitte kuvitella kuinka meikkivoide on herkästi kaikissa ”vaoissa”. Minun suurin ongelma on otsa. Ilmeisesti olen otsa rypyssä kulkeva, koska saan tooosi kivat meikkivoideviivat aina otsaani ja saan aina muutaman tunnin välein pyyhkiä niitä pois. Lisäksi nenältäni aina katoaa meikkivoide. Clarinsin pohjustajan kanssa kasvoni pysyvät mattana melkein koko päivän. Puuteroimalla saa entrattua meikkipohjaani, jos se on alkanut kiiltämään. Kasvoni tuntuvat kyllä ilta myöhällä rasvaisilta, mutta ne eivät näytä siltä. Olen joka ilta tarkastanut kasvoni tarkkaan ennen kun olen pessyt meikit pois ja todennut, että meikkipohja on pysynyt paikoillaan. Testasin pohjustajan Benecosin ja NYXin nestemäisellä meikkivoiteella. Testasin myös Max Factorin Pan Stikillä, joka on voidemainen ja ei siksi pysy minun kasvoilla hyvänä, koska on rasvainen ja paksu, mutta Clarinsin pohjustaja auttoi Pan Stikin pysyvyydessä. Mutta ihan ylitse muiden paras yhdistelmä minun kasvoilla oli Clarinsin pohjustaja pohjalle ja Lily Lolon mineraalimeikkipuuteri. Puuteroin tavallisella irtopuuterilla kevyesti ja jos halusin maksimaalisen pysyvyyden niin suihkautin vielä Urban Decay Setting Sprayta. Meikki oli ja pysyi vaativissakin olosuhteissa. Meikkipohja ei vajoa ihohuokosiin, eikä niihin minun otsaryppyihin. 😉

Testasin ensimmäisen kerran Clarinsin meikinpohjustajaa kollegaltani eräissä pin up kuvauksissa, kun tein mallille meikkiä. Huomasin kuinka meikkipohja säilyi parempana kauemmin. Lisäksi olen äidilleni ja anopilleni kokeillut ja suositellut, sillä Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touch ”liftaa” kevyesti kasvoja, jolloin meikkivoide on helppo levittää tasaisemmalle iholle kevyenä ja tasaisena kerroksena. Huomasin myös itsellänikin sen kuinka paremmin meikkivoide tasoittui ja levittyi kasvoilleni ja meikkivoidetta kului vähemmän. Monihan tietää kuinka Benecosin luomumeikkivoide on hankala saada levittymään tasaisesti, mutta Clarinsin meikinpohjustajalla Benecoskin oli helpompi levittää ja saada tasoittumaan. Pohjustusvoidetta voi myös sekoittaa meikkivoiteen joukkoon, jolloin itse meikkivoiteesta tulee pysyvämpi ja helpommin tasoittuva. Itse kuitenkin tykkäsin enemmin käyttää pohjustusvoidetta kasvovoiteen päällä ja antaa hetken olla ennen kun levitin meikkivoiteen tai mineraalipuuterin. Meikinpohjustaja kannattaa levittää sormin ja aloittaa levitys hyvin pienellä määrällä kasvojen keskikohdasta (eli nenä, otsa, leuka ja mahdollisesti poskipäät) ja levittää siitä kasvojen ulkoreunoja kohti.

Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touch maksaa Sokoksella 30,40 euroa ja Viking Linella 22,80 euroa. Purkin koko on 15 ml. Kun ynnäilen omassa päässäni hinta-laatusuhdetta, niin tästä sanon niiden olevan kohdillaan! Maksaisin tästä vaikka 50 euroa, sillä voide on kuitenkin riittoisa, kun ei turhaa ”lötvää” liikaa, sillä voidetta ei tarvitse kuin ihan ohuelti ja monille riittää pelkän T-alueen pohjustaminen. Kun on hyvä pohjustaja, niin voi tinkiä ihan hyvin meikkivoiteen hinnasta ja laadusta.

L´orèalin Studio Secrets meikinpohjustusvoide on hyvin saman tyyppistä, mutta ei aivan yhtä hyvä ja pitkäkestoinen. Olen pari kertaa kokeillut ja sanoisin, että oli ihan hyvää ja hintakin on edullisempi, mutta laatu ei ole aivan Clarinsin luokkaa. Studio Secrets maksaa reilun 13 euroa, mutta silti ostan mielummin Clarinsin 30 euron hintaan, sillä Clarins toimii!

Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia arvosteli hetki sitten Lancômen vastaavan pohjustajan ja luulen, että Clarins ja Lancôme ovat hyvin samaa kategoriaa keskenään. Jos kiinnostuit myös Lancômen Effet Miracle -pohjustajasta, niin täältä löytyy Sonian tekemä esittely/arvostelu.

Suitsutinko jo niin paljon tätä Clarinsin pohjustusvoidetta, että menetin uskottavuuttani? 😀 Olen siis ylistänyt tätä jo ystävälleni, äidilleni ja anopilleni… niin ja tietysti miehelleni olen hehkuttanut onneani näin hyvästä tuotteesta. ;D

Sitten asiasta kukkaruukkuun… tänään on kulunut 10 vuotta siitä, kun WTC:n tornit kaatusivat. Hujahtipas yksi 10 vuotta nopeasti… Ihan huvikseni kysyn, että muistatko missä olit silloin kun kuulit ko. tapahtumasta? Minä sattumalta muistan aika hyvin, sillä olin ollut toista päivää työharjottelussa Kouvolan aseman ravintolassa. Kun pääsin töistä kotiin ja ajelin autoani, niin tein poikkeuksen ja sammutin CD:n ja laitoin radion päälle, mikä oli kyllä kummallista, sillä siihen aikaa ajelin autoa aina basso takapaksissa pauhaten *BUM-BUM-BUM*. 😀 Kun pääsin kotiin, niin laitoin heti TV:n päälle ja aloin katsomaan uutisia. Kesken ylimääräisen uutislähetyksen tuli tieto, että toinen lentokone oli törmännyt toiseen torniin. Silloin tiesin, että ei voinut olla kyse onnettomuudesta ja vahingosta, vaan jostakin ihan muusta. Minulla on vielä näin 10 vuoden jälkeenkin ja lukuisten dokumenttien katsomisen jälkeen hieman sekava mielipide siitä, että oliko teon takana terroristit vai kenties Yhdysvaltojen oma hallitus tmv. :/ Sillä tässä maailmassa tapahtuu myös kaikkea sairasta ja kieroakin, mitä ei normaali ihminen helpolla uskoisi todeksi.

X