Glitz & Glam

Huulimeikin värin valinta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Eilisessä postauksessa oli tutorial tämän päivän kuvissa näkyvään silmämeikkiin. Tänään sitten hieman pohditaan huulimeikin värin valintaa. Katsotaan miten huulien väriä vaihtamalla look vaihtelee samassa silmämeikissä.

Tällä hetkellä näkyvät huulet ovat kuuminta muotia ja huulimeikki onkin ehkä kaikista eniten ajan hengessä ja trendissä kulkeva juttu meikkauksessa. Tietysti luomivärien ja poskipunien sävy tarjonta kulkee myös trendien ja muodin mukaan, mutta käytössä se ei näy samalla tavalla kuin huulimeikit. Pitkän neutraalien ja kevyiden huulikiiltojen/-punien aika on hieman ohi… toistaiseksi, ja tilalle on tullut mehukkaat ja herkulliset punahuulet. Tietenkään neutraalit ja luonnolliset sävyt eivät koskaan ole out, mutta nyt kuuminta muotia on 50-lukumainen huulimeikki. Niin tai noh… onko se enää maailmalla kuuminta muotia? Täällä Suomessa reagoidaan hieman hitaammin maailmalla tapahtuviin trendeihin ja se, että jokin muoti-ilmiö näkyy myös katukuvassa, niin se vie aina aikaa. Sanotaan näin, että tavallisten suomalaisten ”taatelintallaajien” kuuminta muotia on nyt punaiset, mehukkaat ja naisellisen seksikkäät huulet.
Olen huomannut myös, että ysärimäinen huulimeikki on nyt valloillaan. Ysärillä käytettiin punaruskeaa, mutta tällä hetkellä näyttäisi olevan violettisen viininpunainen se trendiväri, joka on tummuusasteeltaan ysärin punaruskean kanssa samoissa. Tällä hetkellä halutaan siis olla erittäin naisellisia ja sitä korostetaan huulimeikissä.

Vilautinkin tästä lookista kuvan eilisen postauksen lopussa. Tässä musta-purppuraisen smokeyn seuraksi olen valinnut mauven, hieman ruusuisen punaisen huulipunan. Kokonaisuus on vahvasta rokkaavasta silmämeikistä huolimatta pehmeä ja naisellinen. Klassinen ja ajaton valinta, joka toimii.

Entäs jos huulimeikistä tehdäänkin tumma. Huulimeikin sävymaailma ja tummuusaste on samaa luokkaa silmämeikin kanssa. Kokonaisuus muuttui selkeästi gootahvaksi, joka toimii tietysti jos oma tyyli on goottimainen tai haetaan tarkoituksella meikkiin kovuutta ja hieman synkkyyttä. Yhditelmä toimii, mutta ei kaikille ja kaikissa tilanteissa. Tumma huulipuna pienentää hieman huulia. Tosin tässä kuvassa minulla taitaa olla hieman huulet mutrullaan… kait? 😀 Tai sitten se tummahuulipuna todella pienentää huuliani. 😀

Seuraavassa kuvassa mennääkin ihan toiseen ääripäähän, eli hyvin vaaleaan ja nudeen huulimeikkiin. Nudet huulet ovat aina varma valinta, jos on epävarma siitä, että mikä sopii silmämeikin kanssa. Tosin nykyää minusta tylsän varman päälle valittua, joten siksi tulee valittua ihan uusia sävyjä. Tuolla äskeisellä kirjoituksellani tarkoitin omaa meikkiä tai meikkiä jonka teen jollekin toiselle. En sitä mitä toiset käyttää ja valitsee. 😉 About 10 vuotta käytin vain nudeja (en peitepuikon värisiä kuitenkaan) ja hennon vaaleanpunaisia huulimeikkejä. Joskus harvoin saatoin repäistä ja käytin violettisia. Mutta takaisin tämän kokonaisuuden analysointiin… Ensimmäiseen kuvaan verrattuna tästä meikistä ns. puuttuu se jokin. Look on näyttävä silmien osalta, mutta jokin tekee tästä hieman lattean ja se on huulet, jotka näyttävät vaalean värinsä ansiosta suuremmilta, mutta silti eivät näytä houkuttelevilta ja nouse esiin. Look on ehkä tyttömäisempi kuin punervat tai violettiset huulet.

Vielä kuvat samasta silmämeikistä eri sävyisten huulimeikkien kanssa. Mikä on sinun suosikkisi?

Naisellinen ja pehmeä?

Raju ja gootahtava?

Vai tyttömäisempi ja hillitympi?

Minun suosikki näistä on ehdottomasti punervat huulet. Ennen olisin ehdottomasti ollut jomman kumman ääripään kannalla, mutta nykyää suosin enemmän punaisia ja punervia huulia, sillä siinä kokonaisuus on raikkaampi.

Eikö olekin hassua miten noinkin vahvan silmämeikin kanssa voi ilme ja kokonaisuus vaihdella pelkän huulimeikin takia?

Olen koonnut vanhoista meikkikuvista ideakuvia. Värin huulimeikkiin voi napata milloin mistäkin jutusta kokonaisuudesta.

Tässä olen ottanut huulimeikin sävyn hiuskoristeestani. Silmämeikkini sävymaailma on sen verran ”hyväksyvä” kaikille väreille, joten olisin voinut käyttää vaikka minkä väristä hiuskoristetta ja huulimeikkiä.

Koska silmämeikkini on valittu vaatetukseni mukaan, niin valitsin neutraalin sävyn huulille, mutta kuitenkin ihoani tummemman, jotta huuleni eivät katoa kokonaiskuvasta.

Tässä myös olen käyttänyt hyväkseni hiuskoristeen ja huulimeikin yhtälöä. 

Silmämeikkini on hyvin kylmä ja hopeinen, joten halusin välttää punaisia huulia näin kylmän ja vahvan silmämeikin kanssa. Valitsin nuden huulikiillon, joka on aavistuksen rusehtava. Huuleni näyttävät luonnollisilta ja se toimii hyvin tälläisen silmämeikin kanssa. 

Musta smokey meikki, joten tähän olisi voinnut valita melkein mitä vain. Tässä käytin kuitenkin kirsikkaista huulikiiltoa, jotta huuleni olisivat mehukkaan punaiset ja kiiltävät.

Tässä lookissa on haettu ”fiftaria” ja huulimeikkin seuraksi valitsin punaisen vaatetuksen. Silmämeikki on nude vahvoilla rajauksilla.  Kovasti muodikasta tällä hetkellä.

Tämähän oli halloween meikki, mutta kuvitellaan nyt, että minulla ei olisi noita kukkia ja timantteja meikissä. Tässä ideana on sama sävy- ja värimaailma silmissä ja huulissa, eli pinkkiä.

Tässä oli Isadoran syys-look, joka on siis tumma silmämeikki ja syvä viininpunainen huulimeikki. Look on dramaattinen ja naisellinen.

 Neutraali silmämeikki ja punaiset mehevät huulet… toimii! Tämän hetken kuuminta muotia myös tämä.

Tässä taas olen hakenut yhtäläisyyttä silmämeikin ja vaatetuksen kanssa, eli niissä yhdistyy turkoosi. Huulien yhtäläisyyden meikin kanssa hain silmämeikin varjostuksista ja häivytyksistä., jotka olivat ruskeat. Huulet ovat siis hieman rusehtavat ja nudet.

Musta-ruskean silmämeikin kanssa olisi voinut valita hiekkaan taittavan huulikiillon, mutta tähän meikkiin halusin kuitenkin hieman kovan oloisen silmämeikin seuraksi pehmeää. Valintani oli punervat, ehkä aavistuksen punaruskeaan taittavat huulet.

Lilansininen ja ruskea silmämeikki vaati seurakseen kylmän ruskeaa ja vaaleaa huulimeikkiä. Tässä ideana se, että olen ottanut silmämeikin jostakin väristä sävymaailman huuliin.

Hieman rajun näköisen silmämeikin seuraksi valitsin takuuvarmasti toimivan kylmän vaaleanpunaisen ja erittäin hohtavan huulikiillon, jotta huuli- ja silmämeikki eivät riitelisin keskenään. Silmämeikki on tehty luomiväreillä joiden nimet ovat Glitz ja Glam. ;D

Oranssia silmämeikissä, joten valitsin oranssin huulipunankin. Eli yhtäläisyys huuli- ja silmämeikin välillä.

On niin vaikea sanoa yhtä ja oikeaa sääntöä huulimeikin värin valinnan kanssa, sillä sellaista ei ole. Huulien sävyn voi poimia vaatteita, korusta, koristeesta, asusteesta tai vaikka kynsistä. Siis ihan mistä vaan, jos silmämeikki sen sallii. Myös silmämeikistä voi valita sopivan sävyn huulimeikkiin. Kontrasteja voi kanssa hakea, mutta niiden kanssa kannattaa olla varovainen, ettei look muutu liian kasarimaiseksi tai kirjavaksi. Olen itse innostunut vasta hetki sitten huulimeikeistä (reilu puoli vuotta sitten) ja nykyää näen sen melkein yhtä tärkeäksi kuin silmämeikin.

Perussääntönä sanotaan, että jos panostaa silmiin, niin huulet tulisi olla huomaamattomammat tai toisinpäin. Ihan mustavalkoisesti en tuota allekirjoita, kuten varmasti kuvistanikin jo näitte, että tumman ja vahvan silmämeikin kanssa toimii näkyvät huulet, kun väri valitaan oikein. Siihen en osaa kertoa mitään yksiselitteistä sääntöä, sillä jokainen ihminen on yksilö ja kaikilla ei toimi kaikki yhdistelmät. Parhaiten sen jokainen näkee kokeilemalla rohkeasti. Huulimeikki on kuitenkin helppo pyyhkiä pois ja vaihtaa toiseen… tai pyyhkiä senkin pois ja vielä kerran laittaa uuden jos siltä tuntuu. Huulet kun meikataan viimeisenä, niin on helppo katsoa kokonaisuutta, että toimiiko vai ei.

Onko muita, jotka ovat vasta äskettäin innostuneet huulimeikeistä? Vai oletko jo vuosia käyttänyt näkyviä ja värikkäitä huulimeikkejä?

Ps. Tajusin vasta nyt, että minulta puuttuu tunnisteista huulimeikki!!! Lisäsin sen nyt. 😉

X