Glitz & Glam

Kulttimaineinen Cetaphill testailussa – edullista ja hellävaraista kasvojen puhdistusta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatu Lykolta

Oletko kuullut Cetaphillista? Jos et ole, niin ei mikään ihme, sillä Cetaphill ei ole meillä Suomessa niinkään tunnettu, mutta maailmalla suorastaan kulttimaineinen.

Vai kulttimaineinen, vaikka näyttää niin vaatimattomalta? Kyllä, näin tylsiä pakkauksia harvoin näkee näinkin ylistetyllä ja palkitulla tuotteella.

Miten minä sitten päädyin testaamaan näitä? Kun sain Lykolta lahjakortin heidän verkkokauppaan, osui silmiini jälleen nämä tylsän apteekkimerkin näköiset pakkaukset. Koska olin niitä nähnyt aikaisemminkin Lykolla selaillessani, jäin miettimään, että mitä nuo oikein ovat? Jos pakkaus näyttää noin tylsältä, tuotteen on pakko olla legenda, kun sitä Lykolla myydään.

Googletin hieman, ja kappas, aika paljon ylistyssanoja maailmalta. Oli sitten ihan pakko sivistää itseään ja kokeilla. Otin testiini sen kuuluisimman tuotteen, Gentle Skin Cleanser, sekä halusin kokeilla rasvoittuvaisemmalle iholle suunnattua Facial Cleanseria.

Cetaphill on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä. Lukemani mukaan dermatologit ovat suositelleet sitä ympäri maailman yli 70 vuoden ajan. Sitä en tiedä, miten paikkaansa pitävää tietoa tuo on, mutta hyvin suositusta ja maailmalla tunnetusta merkistä on kyse.

Cetaphill on erityisesti herkälle iholle suunnattu merkki, sillä tuotteissa käytetyt ainesosat ovat erityisesti kuivaa ja ärtyvää ihoa huomioivia.

Tylsän apteekkimerkin viboilta ei voi välttyä, sillä mikään lukemani Cetaphillistä ei herätä voimakasta innostumista. Mihin ihmeeseen tämän merkin suosio sitten perustuu?

Cetaphill Gentle Skin Cleanser

Tämä kasvojen puhdistusaine on merkin se the juttu, jota ylistetään ulkomailla. Hellävarainen ja hajusteeton puhdistustuote, joka soveltuu niin kasvoille kuin vartalolle, vaikka kasvojen puhdistukseen se on suunnattu. Tuotetta voidaan käyttää veden kanssa tai ilman, eli kyseessä on puhdistusmaitomainen tuote geelimäisellä koostumuksella.

Koostumus näyttää käytännössä tavalliselta puhdistusgeeliltä. Tuotetta on helppo työstää kasvoilla, mutta koostumuksen viskositeetti on melko matala. Siksi se ei sovellu kasvoharjojen kanssa käytettäväksi, sillä tuote ei vähennä kitkaa.

Cetaphill Gentle Skin Cleanser ei vaahtoudu, ei siis ollenkaan. Koostumus muuttuu veden kanssa maitomaisemmaksi, kun koostumuksen rakenne alkaa hajota.

Gentle Skin Cleanser on todella hellävarainen! Se jättää ihon todella pehmeäksi, ja iho tuntuu todella hyvältä. Silmiä ei kirvele, eikä ihoa kiristä. Silmänympärysihosta ei tule ruttuinen välittömästi veden haihduttua kasvoilta.

En nyt ole aivan varma, että onko Gentle Skin Cleanser ylitse muiden, mutta onhan tämä herkästi kuivuvalle iholle vakuuttavan tuntuinen. Suosittelen kyllä, ja jätän loput odottelemaan talvisia aikoja. Sillä silloin kaipaan juuri tällaista puhdistajaa.

Cetaphill Facial Cleanser

Jos kaipaat hellävaraista, mutta silti rasvoittuvaa ihoa puhdistavaa tuotetta, saatat kiinnostua tästä. Koska minulla on kesäaikana aika rasvoittuva iho, halusin kokeilla kulttimaineisen puhdistusaineen lisäksi enemmän tämänhetkistä ihoani palvelevaa puhdistustuotetta.

Facial Cleanser on normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle suunnattu kasvojen puhdistaja päivittäiseen käyttöön. Vaikka se puhdistaakin likaa ja talia, se on myös hellävarainen, eikä kuivata ihoa. Rasvoittuvinkaan iho ei halua kuivattavia tuotteita, sillä joskus sellaiset vain pahentavat ihon rasvoittumista.

Facial Cleanser on täysin kirkasta geeliä, joka on todella liukuva kasvoilla. Siksi se soveltuu erinomaisesti kasvoharjojen kanssa käytettäväksi, kuten esimerkiksi Foreon kanssa.

Tämä rasvoittuvallekin iholle soveltuva puhdistusgeeli on hajustettu. Minusta hieman outoa, kun Cetaphill on kuitenkin profiloitunut herkkäihoisten tuotesarjaksi, ja lisäksi sillä on vahva apteekkimerkin status. Ja lisäksi, kun huomioidaan, että merkin suosituin tuote on hajusteeton. Puhdistusgeelin tuoksu on kuitenkin miellyttävä ja neutraali, mutta silti vähän ihmettelen hajusteiden lisäystä.

Facial Cleanser vaahtoutuu hieman, mutta mitenkään runsasvaahtoiseksi tätä puhdistusgeeliä ei voida kutsua.

Siitä huolimatta, että Facial Cleanser on tehokkaampi puhdistaja, sekään ei kirvele silmiä tai aiheuta ihon kiristämistä. Rasvoittuvamman ihon puhdistajaksi todella hellävarainen. Ihosta tulee puhdas, mutta ei kuitenkaan liian pesevä tuote.

Tykkään näin kesäaikana puhdistaa kasvot vähän tehokkaammalla rasvan puhdistajalla, mutta en halua kuivattaa ihoa. Vaadin putsareilta kuitenkin hellävaraisuutta, jotta iho ei kuivuisi turhaan.

Molemmat ovat hyviä kasvojen puhdistajia, mutta ihan en ole varma, mistä kaikki suitsutus legendaarisen *Cetaphill Gentle Skin Cleanserin nimeen johtuu? Onhan se hellävarainen ja miellyttävä tuote, mutta aika jännä sen kulttimaineisuus kuitenkin on.

Luulen, että talvella ihastun siihen enemmän, mutta nyt kesällä minut hurmasi *Cetaphill Facial Cleanser. Siitä tuli uusi suosikki!

Molemmat kasvojen puhdistajat puhdistavat kevyen meikin, mutta suosittelen aina kaksoispuhdistusta meikinpoistossa. Vain siten saa kaikki meikkijäämät ihostaan. Siksi olenkin suosinut Cetaphillin putsareita puhdistuksen toiseen vaiheeseen, eli viimeistelemään puhtauden.

Cetaphill ei kieltämättä ole minua voimakkaasti kutsuva ja puhutteleva, enkä myöskään ole löytänyt siitä ylivertaisuutta, mutta hyviähän nämä ovat. Hyvin ”riisuttu” ja pelkistetty brändi, vähän jopa tylsä, mutta silti tuotteina erinomaisesti asiansa ajavia.

Mukavaahan näissä on niiden hinta ja riittoisuus. Yllättävän pieni määrä puhdistajaa riittää koko kasvojen ja kaulan puhdistukseen. En tiedä myydäänkö näitä koskaan normaalihinnalla, kun Lykollakin nämä ovat olleet oikeastaan aina tarjouksessa, kun olen tuotteita katsellut.

Mutta normaalihintaisinakin molemmat kasvojen puhdistajat ovat alle 10 euroa / 236 ml. Tällä hetkellä 30 % alennuksessa.

Cetaphillin hellävaraiset kasvojen puhdistajat ja muut ihonhoitotuotteet löytyvät *Lykon valikoimasta. Suomessa tätä ei taida olla myynnissä edelleenkään, mutta verkkokaupoista saa.

Onko Cetaphill sinulle ennestään tuttu? Mitä fiiliksiä sinulla tästä kulttimaineisesta brändistä herää?

Lue myös

X