Glitz & Glam

Mitä? Nestemäinen puuteri? Voiko se toimia?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kun puhutaan puuterista, ei ensimmäisenä tule mieleen nestemäinen tuote. No, todellisuudessa puuteri ei voi olla nestemäinen, mutta voi olla neste, joka tekee mattaisen lopputuloksen. Tänään tutkaillaan, että minkälainen on ”nestemäinen puuteri”.

Aikaisemmin keväällä tai kesällä Glitz & Glamin lukija, Sisi, vinkkasi minulle erään postauksen kommenteissa Murad MattEffect Blotting Perfectorista*, joka on kuin nestemäistä puuteria. Innostuin koko tuotteen ideasta valtavasti! Tämä oli hankintalistallani. Sitten sain Bangerheadilta yhteistyön kautta valikoida mieleisiä tuotteita testiini, joten arvaatte varmaan mikä tuote oli ensimmäisenä ostoskorissa. No tietenkin tämä nestemäinen puuteri!

Nestemäinen puuteri on tietenkin pakattu rasiaan, jossa on sieni. Kyseessä on vastaava idea kuin cushion-meikkivoiteissa. Sieneen on imeytetty tuotetta, jota sitten annostellaan vipan avulla. Kansi tulee sulkea aina huolella, jotta sieneen imeytetty tuote ei pääse kuivahtamaan. Vaikka tuotteessa on hieman väriainetta, se ei vaikuta lopputulokseen. Käytännössä tämä on sävytön.

Minua tietysti myös kiinnosti, että mitä tällainen mattaava neste pitää sisällään?

Pohjana toimii näköjään vesi, johon on lisätty erilaisia kalvonmuodostajia. Tuotteen alkupään ainesosista löytyy yllättävästi myös ihoa hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriinia, niasiiniamidia ja ureaa. Myös epäpuhtauksia puhdistavaa salisyylihappoa on lisätty tuotteeseen. Erilaisten humektanttien ja vitamiinien lisäksi on myös erilaisia tuotteen koostumukseen ja sen säilyvyyteen vaikuttavia ainesosia. Silica on tuotteen ns. puuterien yksi tyypillisistä ainesosista. Silica eli piidioksidi ei ole yhtä kuivattava kuin talkki.

Mutta toimiiko tämä nestemäinen puuteri? Levitin kämmenelleni tummaa meikkivoidetta, jotta voin havainnollistaa Murad MattEffect Blotting Perfectorin värittömyyttä sekä mattaavuutta. Tuotteen kosteus haihtuu hyvin pian iholta.

Kuten jo postauksen alussa mainitsin, tuotetta käytetään vähän samaan tapaan kuin cushion-meikkivoiteita. Hieman nahkeapintaista vippaa painellaan kevyesti rasiassa olevaan sieneen.

Neste tarttuu vippaan. Vaikka vippa tietenkin käytössä likaantuu – iholta tarttuu meikkivoidetta vippaan – vippa on helppo puhdistaa saippuan avulla. Cushion-meikkivoide on todella tiukassa näissä tällaisissa vipoissa, mutta vipasta lähtee kasvoilta siihen tarttunut meikkivoide. Onneksi, sillä muuten kuvissani olisi ollut likainen vippa. En malttanut olla käyttämättä nestemäistä puuteria ennen tuotteen kuvausta.

Tämän jälkeen vipalla painellaan kevyesti kasvoja. Hierovaa liikettä ei kannata tehdä, sillä meikkivoide saattaa lähteä helpommin liikkeelle nahkean vipan ja nestemäisen puuterin vuoksi. MattEffect Blotting Perfector tuntuu aluksi viileältä kasvoilla. Neste haihtuu nopeasti, jonka jälkeen ihosta jää mattainen.

Kuvittelin, että Murad MattEffect Blotting Perfector olisi kuivattava ja alkoholinen, koska onhan sen oltava nopeasti haihtuva. Olin yllättynyt, kun nestemäinen puuteri kuivuu nopeasti ilman vahvoja alkoholeja. Tuote ei myöskään tunnu vahvan alkoholiselta, eikä se jätä kuivuessaan kiristävää tunnetta. Tämä tuote ei jätä puuterista lopputulosta, vaan mattaisen.

Olen kokeillut Murad MattEffect Blotting Perfectoria myös pohjustajana. Kannattaa kokeilla siihenkin, jos iho on rasvoittuva ja helposti kiiltävä. Meikkivoiteen alla tuote pitää rasvoittumista vähän pidempään kurissa, mutta ei aiheuta ihon kuivumista, kuten tavallinen talkkipuuteri tekee. Nuoremmalle iholle talkkipuuteri toimii paremmin, mutta iän karttuessa voi tämä MattEffect Blotting Perfector olla parempi valinta. Tuotteessa on kuitenkin humektantteja runsaasti, niin säilyy kosteus iholla paremmin.

Kaiken kaikkiaan nerokas tuote! Olen aivan varma, että näitä tulee jossain vaiheessa muillekin brändeille. Nyt vielä en tiedä muita kuin tämän Muradin, joka on ihonhoitobrändi. Meikkipohjassa siirrytään selkeästi kaiken aikaa enemmän ja enemmän 70-luvun trendiin, jolloin kasvot saivat kiiltää luonnollisesti. Puuteria ei välttämättä käytetty ollenkaan. Murad MattEffect Blotting Perfector on loistava meikin kiinnitykseen – kiinnittää, mattaa, mutta ei vie kasvoilta hehkua.

Murad MattEffect Blotting Perfector sopii hyvin myös silmien alle. Paljon vähemmän tuo uurteita esiin kuin mikään muu puuteri. Siksi laittaisin tämän nestemäisen puuterin 5 parasta puuteria silmien alle listalleni. MattEffect Blotting Perfectoria voi muuten hyvin kerrostaa ja lisätä päivän aikana. Perinteinen puuteri saattaa kertyä liian paksuksi rasvaiselle iholle, joka sitten hapettuessaan tummentuu. Tämä nestemäinen puuteri ei tee samaa. Onhan tämä kuitenkin täysin erilainen tuote kuin puuteri.

Hinnaltaan tämä rasiallinen nestemäistä puuteria on 42,00 € / 12 g, mutta juuri tällä hetkellä se on Bagerheadilla tarjouksessa ja hintaan 33,60 €. Tässä suora linkki Murad MattEffect Blotting Perfectoriin*.

Oletko kokeillut nestemäistä puuteria?

X