Glitz & Glam

Real Techniques by Samatha Chapman -siveltimet

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tajusin tuossa jokin aika sitten, että Glitz & Glamissa on yksi iso puute… meikkisiveltimet! En ole juurikaan esitellyt siveltimiä yhtä kertaa lukuunottamatta.

Sattui sitten kivasti, että Pretty.fi tarjosi kokeiltavaksi juuri myyntiin tulleita Real Techniques by Samatha Chapman -siveltimiä. Esittelen teille testissäni olleen Your Base/Flawless Core Collection -sivellinsetin. Jatkossa yritän petrata siveltimien osalta ja esittelen niitä enemmän ja kerron käyttötarkoituksia erilaisille siveltimille.

Meikkitaiteilija Samatha Chapman (Wikipedia) on suunnitellut Real Techniques -siveltimet.

Siveltimet on valmistettu synteettisestä karvasta, Taklon-kuidusta.

Varret ovat kevyitä, koska ne on valmistettu alumiinista.

Sivellinsetit on pakattu sivellinlaukkuun, jossa ne kulkevat kätevästi mukana tai ne voi laittaa laukussa pöydälle  seisomaan ”standiksi”.

Kiristämällä narun saa sivellinsetin säilytyslaukun (brush case, katsoin googlesta suomalaisen nimityksen) muutettua säilytystelineeksi.

Itselläni on lukuisat määrät siveltimiä, jostakin ”ihmeen” syystä, joten en säilytä Real Techniques siveltimiäni näin, vaan ne ovat aika pitkälti säilytyspurkissa pystyssä, pyyhkeen päällä kuivumassa tai sivellinvyössäni tai sitten suuressa sivellinlaukussani.

Sivellinlaukussa on kaksi ylimääräistä paikkaa, joihin voi laittaa esim. muita siveltimiä.

Kiva säilytystapa, jos ei omista montaa sivellintä.

Your Base/Flawless Core Collection -sivellinsettiin kuuluu neljä sivellintä, joilla saa luotua kasvomeikin. Katsoin, että ko. setti (kuten moni muukin) on jo loppunmyyty Pretty.fillä, mutta varmaan pian on tulossa täydennystä varastoon. Joten jos kiinnostut siveltimistä, niin kannattaa jäädä odottelemaan varaston täydentymistä.

Esittelen setin siveltimet yksitellen.

Buffing Brush

Puuteristen ja mineraalimeikkipohjien levitykseen.

Toimii puuteristen ja mineraalimeikkipohjien levitykseen, mutta minusta suuremmalla olisi nopeampaa työskennellä. Itse ihastuin siveltimeen eniten voidemaisen poskipunan levityksessä. Toimii hyvin ja saa pehmeästi tasaista jälkeä aikaiseksi, kunhan muistaa kohtuuden ottaessa voidemaista poskipunaa siveltimeen. On myös kätevä sivellin liian irtopuuterin poistamiseen.

Contour Brush

Muotoiluun. Varjostus, korostus jne.

Itse tykkään käyttää korostuksien levitykseen. Ihanteellinen juuri korostuksiin. Pyöreä, suippomainen kärki, jolla saa tarkasti kohdistettua juuri haluamaan kohtaan korostuksen, jotta esim. hohtava korostus ei olisi pitkin poskia ja nenää. Toimii minusta voidemaisten, että puuteristen korostuksien kanssa, että voidemaisten varjostuksien. Puuterisiin varjostuksiin käytän eri tyyppistä sivellintä.

Pointed Foundation Brush

Nestemäisen meikkivoiteen levitykseen.

Pieni, siro ja tarkka sivellin. Vaikka sivellin onkin nestemäisen meikkivoiteen levitykseen, niin minusta toimi ihan kivasti ohuemman peiteaineenkin työstämisessä. Pienen ja siron kokonsa vuoksi toimii hyvin meikkivoiteen levitykseen tarkkuutta vaativillakin alueilla, kuten nenänpielet ja silmien ympäristö.

Detailer Brush

Peiteaineiden ja huulipunan levitykseen.

Peiteaineiden ja huulipunan levityksen lisäksi koin tämän siveltimen näppäräksi apuvälineeksi erittäin kimalteisten ja glitteristen irtoluomivärien levitykseen. Niitä, kun yleensä taputellaan luomelle. Lisäksi tämä pieni ja napakka sivellin oli näppärä voidemaisten luomivärien tarkkaan levitykseen.

Siveltimien varret ovat kevyitä alumiinin vuoksi. Minusta varret ovat hauskoja ja kauniita. Core Collection -setin siveltimet ovat kuparisen/kultaisen värisiä ja satiinisen himmeitä. Varsien loppuosassa on mustaa muovia, joka estää siveltimen liukumisen kädestä.

Real Techniquesin siveltimiä löytyy myös violetteina, jotka ovat tarkoitettu silmien meikkauksiin ja vaaleanpunaisia, jotka ovat meikin viimeistelyyn. Kuparisen kultaiset siveltimet on tarkoitettu meikkipohjan/alustan työstämiseen.

Siveltimissä on käytetty paljon karvoja ja ne eivät irtoa helposti. Vielä ei ole yhtään karvaa irronnut, vaikka olen pessyt siveltimet noin 10 kertaa. Kuvassa siveltimet sen 10 pesun jälkeen.

Siveltimien karvat ovat synteettistä, käsinleikattua Taklon -karvaa/kuitua. Nykyään siveltimet synteettisistä karvoista alkavat olemaan lähes yhtä laadukkaita, kuin aitokarvaiset. Olen huomannut, että jotkut synteettisistä karvoista valmistetut ovat jopa toimivampia ja laadukkaampia, kuin aitokarvaiset. Real Techiques siveltimet ovat niin pehmeitä ja taipuisia, että veikkaan joidenkin hämääntyvän luulemaan karvoja aidoiksi tai olevan sekoitus aitoa ja synteettistä karvaa.

Karvojen tumma osa on napakampaa, joka pitää siveltimet muodossaan ja kuosissaan, ja siveltimien vaalea kärkiosa on pehmeää ja taipuisampaa, jolla saadaan aikaiseksi pehmeää ja tarkkaa jälkeä.

Buffing Brush ja Contour Brush ovat pulleita kärjistä.

Pointed Foundation Brush ja Detailer Brush ovat litteitä ja suippoja kärjestä. 

Yhtä asiaa toivoisin Real Techniques -siveltimiltä… Suurempaa kokoa. Olen käyttänyt siveltimiä itselleni ja työssä (juu, olen käynyt töissä meikkamassa, vaikka olen äitiyslomalla) ja todennut, että työskentelyni olisi aavistuksen nopeampaa hieman suuremmilla siveltimillä. Toki otetaan nyt huomioon, että olen tottunut käyttämään suuria siveltimiä nopeuttaakseni työskentelyä. Pienemmillä siveltimillä on helppoa tehdä tarkkaa työskentelyä. Tämä nyt on kuitenkin seikka, joka liittyy trendisanaan kustannustehokkuus, jolla ei nyt kuitenkaan ole merkitystä oman itsensä meikkailussa. ;D

Real Techniques by Samatha Chapman -siveltimissä on hyvä hinta-laatusuhde ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että siveltimet voittavat monetkin hintavemmat siveltimet. Nyt kun Pretty.fillä on loppuunmyyty ko. sivellinsetti, niin en näe hintaa, mutta muistelisin setin maksaneen noin 20 euroa. Minua kiinnostaa kovasti Real Techniquesin viistopäinen meikkivoidesivellin. Sen ainakin taidan tilata kokeiltavaksi, sillä 10,90 € meikkivoidesiveltimestä on lähes naurettavan edullinen. Jos sivellin on niin hyvä, kuin sen oletan olevan, niin se tuntuu ilmaiselta.

MUOKS. Sain tiedon, että Real Techniquesin siveltimien menekki yllätti maahantuojankin. Siveltimiä saapuu taas myyntiin toukokuun alussa, mahdollisesti viikolla 19.

Käytin Sleek MakeUp BB-voiteen esittelypostauksen meikissä Real Techniquesin Buffing Brush -sivellintä.

Koska Pretty.fillä on siveltimet lähes loppuunmyyty, niin oletan teistäkin monen omistavan ko. siveltimiä. Siksi kysynkin, että mitä olitte mieltä siveltimistä ja onko joku sivellin sellainen, joka minultakin pitäisi löytyä? Suosituksia haluaisin kuulla… tai noh, jos negatiivista sanottavaa löytyy, niin mieluusti kuulisin niistäkin. 🙂

X