Glitz & Glam

Sensai Eyelid Base -silmämeikinpohjustaja

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olen ehdottomasti se ”helppo nakki” kosmetiikkamyyjille. Ollessani Lahden Sokoksella Clarinsin meikkitaiteilijana Kutsu Kauneuteen -viikolla, Sensain konsulentti markkinoi minulle Sensain silmämeikinpohjustajan. Oli aivan pakko saada se testiin.

Minulla on jo luotettava pohjustaja, mutta haluan testailla muitakin ja löytää niistä erilaisiin tarpeisiin ne parhaimmat yksilöt. Urban Decayn Original silmämeikinpohjustaja on minusta paras kokeilemistani, mutta se on kovin kuivaa. Aikuisemmilla ja kuivilla silmäluomilla Urban Decay on turhan kuivattavan tuntuista ja huolettomasti työstettynä myös sen näköistäkin. Olen etsinyt kuiville ja aikuisemmille silmäluomille sitä huipputuotetta.

Sensai Eyelid Base -silmämeikinpohjustajan kerrotaan olevan ihoa suojaavaa, kosteuttavaa ja tasoittavaa. Sen luvataan pitävän silmämeikin muuttumattomana koko päivän ja tuovan luomivärien sävyt paremmin esiin.

Silmämeikinpohjustaja on pakattu tyylikkäästi huurrelasiseen purkkiin, jota koristaa kultainen kansi. Tuotetta purkissa on 6,5 ml. Hintaa pohjustajalla on Sokoksella 27,90, mutta omani ostin kampanjahintaan Kutsu Kauneuteen -viikolla, jolloin pohjustaja maksoi 19,90 euroa. Jälleenmyyjinä toimii ainakin Sokos ja Stockman -tavaratalot ja Emotion ja Kicks -myymälät.

Purkki on kieltämättä hieman epäkäytännöllinen tuubeihin verrattuna. Paksu lasinen purkki on myös painavampi, kuin muovinen tuubi, mikä on tyypillisin silmämeikinpohjustajan pakkaustapa.

Voide on koostumukseltaan kevyttä ja muistuttaa hyvinkin paljon silmänympärysvoidetta. Ei ollenkaan kuivan tai silikonisen tuntuinen, vaikka tuote sisältää erilaisia silikoneja, joilla aikaansaadaan kuiva lopputulos.

Pohjustaa levittäessä tunne ihonhoitotuotteesta vain vahvistuu, sillä Sensai Eyelid Base on todella kosteuttavan ja miellyttävän tuntuinen. INCI-listalta löysin olennaisimpina ainesosina silikonit, mineraaliöljyn ja muita ihoa hoitavia/kosteuttavia ainesosia.

Sensai Eyelid Base ei ole aivan täysin mattainen, vaan jättää iholle hentoisen hohteen. Pohjustajalla on selkeästi ihoa tasoittava ja kaunistava vaikutus.

Levitin luomiväriä niin, että kuvasta näkisi Sensai Eyelid Base -silmämeikinpohjustajan antaman hyvän tartuntapinnan. Raja on selkeä missä on pohjustajaa ja missä ei. Sensai Eyelid Basen päälle luomiväri tarttuu kauniin tasaisesti ja sävyt näyttäytyvät hyvin kauniina ja selkeinä.

Sensai Eyelid Base -silmämeikinpohjustajaa neuvotaan käytettävän meikkivoiteen ja puuteroinnin päälle. Kokeilin tätäkin tapaa, mutta koin sen oudoksi tavaksi käytössäni. Olen liian tottunut levittämään silmämeikinpohjustajan suoraan silmäluomelle maksimissaan silmänympärysvoiteen päälle. Sensai Eyelid Basesta sanotaan myös, että sitä ei tarvitse puuteroida, vaan sen päälle voi suoraan levittää luomivärin. En yleensä tee puuterointia Urban Decayn silmämeikinpohjustajan päälle, joten en tehnyt Sensainkaan.

Sensai Eyelid Base -silmämeikinpohjustajaa levitetään hyvin ohuelti silmäluomille ja taputellaan kevyesti.

Sitten ehkä siitä kaikkein olennaisimmasta, toimiiko Sensai Eyelid Base tehtävässään? Pohjustaja on ehdottomasti tähän mennessä kosteuttavimman ja miellyttävimmän tuntuinen mitä olen kokeillut. Silmämeikistä tulee asteen verran kauniimpi, kuin muilla, hentoisen hohteensa vuoksi. Kestossa omilla silmäluomilla Sensai ei voita Urban Decayn pohjustajaa. Jonakin päivänä luomivärit pysyvät muuttumattomina, mutta sitten toisinaan on saattanut muutamasta kohtaa luomiväri kasaantua yläluomen uurteisiin. Luomivakoon pohjustaja ei kuitenkaan kertaakaan kasaantunut, vaan sellaiseen kohtaan mihin aikaisemmin ei ole luomivärit/pohjustajat kasaantuneet. Kasaantuminen tapahtui niinä muutamina kertoina liikkuvan luomen sisänurkan puolella.

En suosittele Sensai Eyelid Base -silmämeikinpohjustajaa erittäin rasvoittumille silmäluomille, mutta normaaleille ja erityisesti kuiville silmäluomille suosittelen. Sensai Eyelid Base tasoittaa ja kaunistaa kuivuudesta kärsiviä silmäluomia ja sitä voi käyttää hätätapauksissa ilman silmänympärysvoidettakin, sillä Sensai Eyelid Base tuntuu hyvin kosteuttavalta. Sensai Eyelid Base on minusta parempi kaikin puolin, kuin Urban Decayn Anti-ageing -silmämeikinpohjustaja.

Oletteko kokeilleet Sensain silmämeikinpohjustajaa? Mitä piditte sen koostumuksesta?

Lue myös

X