Glitz & Glam

Tag: Glitz & Glamin Minnan meikkitarina

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Meikkileikkejä -blogin Mansikka taggasi minut tekemään oman meikkitarinani. Oikeasti tarina kuuluisi ilmeisesti olla video-muodossa, mutta minä en ole vielä aloittanut videoiden tekemistä, joten teen tämän kirjoittaen. 😉

Questions:
1. How old were you when you started wearing makeup?/
Kuinka vanha olit, kun aloit käyttää meikkiä?
2. How did you get into makeup?/
Kuinka innostuit meikeistä?
3. What are some of your favorite brands?/
Mitkä ovat lempimerkkejäsi?
4. What does makeup mean to you?/
Mitä meikit merkitsevät sinulle?
5. If you could only wear 4 products on your face what would they be? / Jos voisit käyttää vain neljää tuotetta, mitkä ne olisivat?
6. What is your favorite thing about makeup? / Mikä on parasta meikeissä?
7. What do you think about drugstore makeup vs high end makeup? / Mitä mieltä olet: markettikosmetiikka (halvat) vastaan selektiivinen kosmetiikka (kalliit)?
8. What is one tip of advice you can give to a beginner? / Minkä neuvon antaisit aloittelijalle?
9. What is one makeup trend you never understood? / Mitä meikkitrendiä et ole koskaan tajunnut?
10. What do you think about the beauty community on YouTube? / Mitä mieltä olet YouTuben kauneusyhteisöstä?
Sitten minun vastauksiini…
1. Olen leikkinyt meikeillä jo ihan pienenä tyttönä ja olin aina erittäin kiinnostunut meikeistä, kynsilakoista ja hiustenlaitosta. 90-luvun alussa oli muodissa ne korkeat sivulle vedetyt ”töyhtöt. Minna oli silloin kuuluisa etutöyhtöstään. 😀 Ikää minulla oli 8-9 vuotta kun aloitin töyhtön vääntämisen joka ikinen aamu! Meikkaus joka ikiseen aamuun tuli 11-vuotiaana, kun sain luvan käyttää ripsiväriä. Olisin käyttänyt aiempaakin joka ikinen päivä, mutta äiti ei antanut aiemmin minulle lupaa. Joskus 6. luokalla aloin ehostamaan (öhm… väritin mustalla kynällä) kulmakarvoja ja Anytimen 00 kivipuuteri oli ihan must juttu. Myös kajal-rajaus tuli päivittäiseen käyttöön tuolloin.

2. Tähän kysymykseen on vaikea vastata, sillä olen innostunut meikeistä siitä lähtien kun olen niitä nähnyt. 😀 En pysty vastaamaan tähän kuinka olisin innostunut meikeistä, koska olen lapsesta asti ollut innostunut.

3. Lempimerkkini… Make Up Store, Urban Decay, Grimas, Inglot, Coastal Scents, NYX, MAC jne.

4. Meikit merkitsevät minulle monia asioita. Ne ovat minulle työkaluja minun tienestissäni, mutta ne ovat myös minun päivittäinen käyttötarvikkeeni. Niiden avulla saan itsestäni sosiaalisia tilanteita varten ns. ”toimintakykyisen”. Jos minulla ei olisi ollenkaan meikkiä kasvoilla ja minun pitäisi mennä jonnekin missä on ihmisiä, niin vetäytyisin hieman syrjään, enkä olisi yhtä vapautunut ja sosiaalinen, kuin mitä olisin pienelläkin ehostuksella.

5. Lily Lolon mineraalimeikkipuuteri, jokin kulmakynä tai puuterimainen kulmaväri, eyeliner ja maskara. Ne on ihan pakolliset! Eli minulle on tärkeää saada tasaisemman värinen iho, tuoda kulmat esiin, rajauksella saada särmää katseeseen ja maskara nyt onkin se maailman paras keksintö kaunistautumisessa.

6. Parasta meikeissä on se, että saan itsestäni siedettävän näköisen niillä… ellen jopa ehkä sieväksikin. Meikeillä saan toteuttaa itseäni, eli saan purkaa luomisen tuskaani omille tai jonkun toisen kasvoille. On myös ihanaa, kun joku asiakas näkee itsensä ihan uudella tavalla sen jälkeen kun olen meikannut hänet. Se itsevarmuuden kasvu on silminnähtävää ja se miten ko. ihminen hymyilee ja tuo ”valoa” koko huoneeseen. 🙂 Kaikki tämä on ihan parasta meikeissä. 

7. Olenkin kirjoitellut ajatuksiani markettikosmetiikasta ja selektiivisestä. Itse suosin kaikista eniten semi-selektiivistä ja ammattilaismerkkejä. Selektiiviset ovat turhan kalliita ja ylihinnoiteltuja työkäyttöön. Markettimerkit eivät kestä vaativaa käyttöä ja olosuhteita joihin teen työkseni meikkauksia. Mutta jos ajateltaisiin ihan kuluttajan kannalta, niin mietitään ensin käyttötarkoitusta… jos meikkilaukkuun riittää pari huulipunaa, pari luomiväripalettia, niin suosittelisin selektiivistä, mutta jos taas haluaa paljon kaikkea, niin silloin suosittelisin markettimerkkejä, selektiivisiä, semi-selektiivisiä ja tietysti nettishoppailua jolloin saa niitäkin merkkejä joita ei kaupoista saa. En pysty sanomaan ihan täysin, että kumpi selektiivinen vai marketti, koska molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

8. Neuvoksi antaisin, että katso ja lue kaikenlaisia opetuksia ja tutorialeja. Opettele perusasiat ensin ja nosta vaikeustasoa pikkuhiljaa. Harjoittelemalla käsi oppii tekemään tarkkaa ja kaunista jälkeä. Lisää meikkaukseesi se jokin oma juttusi. 😉 Jollekin ne ovat punaiset huulet, toisille jonkun värinen luomiväri jne. Oma ns. ”tavaramerkki” on kissamainen rajaus, joka minusta pukee minua kaikista parhaiten ja on se minun juttuni meikissä.

9. Mitähän meikkitrendiä en olisi koskaan ymmärtänyt? Muutamia on joita en enää nykyää ymmärrä, mutta silloin kun ne oli trendejä, niin ymmärsin oikein hyvin niiden päälle. 😀 Hmm… Varmaankin jotain sieltä ah, niin ihanalta kasarilta…. turkoosi luomiväri, violettinen poskipuna ja pinkki huulipuna. Uh! 😀

10. En hirveästi voi kertoa mielipidettäni ja ajatuksia YouTuben kauneusyhteisöstä, koska en seuraa heitä pahemmin. Parit videot olen joskus katsellut, mutta en osaa luoda mielipiteitäni yhteisöstä sen perusteella. Hienoa kun toiset uskaltavat tehdä videotutorialeja! 🙂 Itse olen niin vellihousu, että pokka ei riitä. 😀 Ehkä joku kaunis päivä sitten… maybe… 😉
Sitä vastoin voi kertoa ajatuksiani kauneusbloggareiden yhteisöstä. 😉 Kauneusbloggarit osaavat käyttäytyä toisiaan kohtaan kunnioittavasti ja rehdisti! Ainakin kosmetiikka- ja meikkibloggarit ovat hyvinkin positiivisia ja kannustavia toisiaan kohtaan ja en ole huomannut minkäänlaisia ”kuppikuntia”. Omalta osaltani yritän pitää tätä iloista ja rentoa menoa yllä ja olla rehti toisia kohtaan. 🙂 Muutenkin olen huomannut, että kosmetiikka- ja meikkibloggarit ottavat uudet tulokasbloggarit lämpimästi vastaan. Voimme siis olla ylpeitä itsestämme! 😉

Mietin tunteja, että kenelle laittaisin tämän eteenpäin ja päädyin Mustaa Kajalia -blogin Heidiin, koska en muista milloin viimeksi olisin laittanut hänelle jotakin vastaavaa eteenpäin. 😉


Tänään minä olen Helsingissä kauneusbloggareiden miittissä. Ihan mahtava päivä tulossa ja on ihanaa nähdä toisia bloggareita ihan livenä! 🙂 Itse olen jo aamupäivästä paikanpäällä järjestelemässä tapahtumaa Pandan, Sonian, Shinyn ja Lenoren kanssa. Jos et ole tuossa tapahtumaamme, mutta haluaisit silti nähdä toisia bloggareita, niin jatkot on järjestetty ravintola Havannaan. Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia on kirjoittanut siitä hieman tarkemmin täällä. Itse en valitettavasti ole enää tuolla jatkoilla, sillä minulla oli lauantaina tuplanäytöspäivä, eli työmatkoineen yli 14 tuntia ja tänäänkin olen lähtenyt aamulla todella aikaseen ajelemaan Helsinkiin järjestelemään miittiä… lisäksi minulla on taas maanantaina työpäivä, joten jätän jatkot heille jotka jaksavat ja pystyvät jatkoilemaan. ;D

Mukavaa sunnuntaita kaikille! 🙂
X