Gougères – juustotuulihatut

 

15-18 kpl

Tarvitset:

100 g Le Gruyère -juustoa raastettuna 2 ½ dl vettä 70 g voita 2 dl vehnäjauhoja ¼ tl muskottipähkinää ½ tl mustapippuria 3 munaa 1 rkl unikonsiemeniä

 Lisäksi tarjolle:

marmeladia /lakkahilloa juustosiivuja viikunaa viinirypäleitä tuorejuustoa

Tee näin:

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Sekoita seokseen jauhot, muskottipähkinä ja mustapippuri. Vatkaa voimakkaasti esim. puuhaarukalla kunnes taikina sekoittuu ja siitä muodostuu kiinteä pallo. Jäähdytä n. ½ tuntia.

Vatkaa sitten sähkövatkaimella kananmunat yksitellen seokseen. Lisää juustoraaste lopuksi ja laita taikina pursotinpussiin. Pursota pellille ruusukkeita tai lusikoi kahden lusikan avulla kekoja. Ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Tarjoile sellaisenaan tai Le Gruyere -juuston ja marmeladin kanssa.

 

 

Beach House Kitchen –blogin Heli-Hannele https://www.beachhousekitchen.fi/

 

”Jos pidät tuulihatuista, tulet rakastamaan näitä mehevän juustoisia Gougeres -tuulihattuja. Helppo suolainen leivonnainen ja cocktailpala sellaisenaan syötäväksi tai juustolla ja marmeladilla täytettynä. Hienoarominen Le Gruyere -juusto sopi hyvin tuulihattuihin ja tuoksu oli keittiössä huumaavan herkullinen kun uuniluukun avasi. Täydellinen onnistuminen!

 

Palaa äänestyssivulle tästä

 

X