Gougères – juustotuulihatut
15-18 kpl
Tarvitset:
100 g Le Gruyère -juustoa raastettuna 2 ½ dl vettä 70 g voita 2 dl vehnäjauhoja ¼ tl muskottipähkinää ½ tl mustapippuria 3 munaa 1 rkl unikonsiemeniä
Lisäksi tarjolle:
marmeladia /lakkahilloa juustosiivuja viikunaa viinirypäleitä tuorejuustoa
Tee näin:
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Sekoita seokseen jauhot, muskottipähkinä ja mustapippuri. Vatkaa voimakkaasti esim. puuhaarukalla kunnes taikina sekoittuu ja siitä muodostuu kiinteä pallo. Jäähdytä n. ½ tuntia.
Vatkaa sitten sähkövatkaimella kananmunat yksitellen seokseen. Lisää juustoraaste lopuksi ja laita taikina pursotinpussiin. Pursota pellille ruusukkeita tai lusikoi kahden lusikan avulla kekoja. Ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Tarjoile sellaisenaan tai Le Gruyere -juuston ja marmeladin kanssa.
Beach House Kitchen –blogin Heli-Hannele https://www.beachhousekitchen.fi/
”Jos pidät tuulihatuista, tulet rakastamaan näitä mehevän juustoisia Gougeres -tuulihattuja. Helppo suolainen leivonnainen ja cocktailpala sellaisenaan syötäväksi tai juustolla ja marmeladilla täytettynä. Hienoarominen Le Gruyere -juusto sopi hyvin tuulihattuihin ja tuoksu oli keittiössä huumaavan herkullinen kun uuniluukun avasi. Täydellinen onnistuminen!
Palaa äänestyssivulle tästä