Havaintoja parisuhteesta

Ei voisi vähempää kiinnostaa

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Vihreä siirtymä on liian kallis ja kunnianhimoinen. Suomi ei missään nimessä tule tavoittamaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä.”

Näin torppaa hallituksen pääministerin roolin itselleen ottanut perussuomalaisten Riikka Purra. Eilisessä kannanotossaan hän rivien väleissä sanoo, että tavoitteeseen ei edes yritetä päästä, koska se olisi vastoin kaikkia puolueen arvoja. Perussuomalaisille on tärkeämpää bensiinin halpa hinta kuin elinkelpoinen planeetta. Koska ilmastokriisi. Ei voisi vähempää kiinnostaa.

Jos tämä hallitus jatkaa vielä kolme vuotta niin Suomen ilmastotoimet junnaavat paikoillaan tai jopa heikkenevät. Tämä siksi, että hallitus tekee perussuomalaista politiikkaa ja siihen politiikkaan ei ilmastotoimet kuulu. Sen huomaa jo siitä, että aihe on viimeisen vuoden aikana ollut esillä todella vähän.

Harmi vain, että varsinainen ilmastokriisi ei lakkaa seuraavaksi kolmeksi vuodeksi olemasta. Meillä ei olisi varaa tähän välinpitämättömyyden, jota hallitus harrastaa. Samaan aikaan kun se suu vaahdossa paasaa, että velkaa pitää saada pienemmäksi jotta tulevat sukupolvet ei hautautuisi velkavuoren alle niin seuraavien sukupolvien annetaan hautautua ilmastokriisin alle. Sen rinnalla velan alle jääminen on pieni asia.

Nuorin lapseni on kuusivuotias. Pidän tätä hallituksen välinpitämättömyyttä törkeänä häntä ja hänen sukupolveaan kohtaan.

X