Havaintoja parisuhteesta

Herne nenässä -sprintti

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Käynnistyneiden olympialaisten siivittämänä seuraavaksi herne nenässä -sprinttikilpailu. Osallistujat valittu vuoden aikana tekstieni kommenttiketjuista.

Radalla yksi hernettä nenään tunkee osallistuja nimimerillä keski-iän kolikkitapaus. Hän on saanut herneitä nenään huomattuaan, että Eskimojäätelö, jota hän ei vuosikymmeniin ole edes syönyt, on aikeissa vaihtaa nimeä. Tämä saa aikaan kummallista aikuisulinaa, että mitään ei saa enää sanoa ja samalla hän sanoo asiasta tuhansilla sanoilla ja foorumeilla.

Sama aikuiskolikkitapaus huutaa raivoisasti herneet nenästä sinkoillen satojen kilometrien päässä Helsingistä nuorille jotka ovat kehdanneet pysäyttää liikenteen yhdeltä tienpätkältä. Nuorten päälle pitäisi saada ajaa, koska onhan se suurempi ongelma joutua käyttämään kuusi minuuttia kauemmin ilmastoidussa autossa istuen matkaansa kuin tulevaisuus ilman elinkelpoista planeettaa.

Kakkosradalla venyttelee tissejä pelkäävä Irmeli. Kyllä ei saa tissiä näkyä missään. Ei saa tissi vilahtaa imettämisen yhteydessä, ei saunassa ja ei ainakaan saatana rannalla. Tulevat uniin paljaat tissit kuin sängyn alta esiin könyävät hirviöt. Lopulta tissipelkoinen irmeli kirjoittaa aiheesta kolumnin jossa vertaa tissin näkymistä siihen, että mies juoksisi kaupungissa munasillaan.

Kolmosradalla meillä onkin nimimerkki perinteinen parisuhde vuodesta 1878. Hänen hernepussinsa solahtaa nenään joka kerta, kun hän lukee muusta tavasta olla parisuhteessa kuin hänen omasta tavastaan. Ei tiedä ihminen rakkaudesta mitään ennen kuin on ollut 140 vuotta naimisissa saman ihmisen kanssa. Ihmiset luovuttavat nykyään liian helpolla hän jauhaa matraansa ja samalla muistelee viimeistä saamaansa suudelmaa 70-luvulta. Sekään suudelma ei tullut hänen omalta puolisoltaan, vaan naapurilta yhden kostean illanvieton jälkeen ja siitä johtuvaa syyllisyyttä hän on kantanut sisällään vuosikymmeniä ja samalla kaipaa suudelmaa huulilleen.

Radalla neljä seisoskelee nimimerkki kansanedustaja Mauri. Maurilla oli herne nenässä kokonaisen kuukauden, nimittäin Pride-kuukauden. Nimittäin joka kerta, kun Mauri näki sateenkaarilipun tai symbolin, niin Maurin mieleen saapui vain yksi näky. Peppupano. Hänelle sateenkaari sai aikaan aika saman mielleyhtymän. Peppupano siellä ja peppupano täällä. Asia kulminoitui eräänä sateisena iltana, kun Mauri käänsi katseensa kohti taivaanrantaa ja näki siellä sateenkaaren. Saman tien sateenkaari assosioitui Maurin mielessä peppupanoksi ja ilta oli taas pilalla.

Viitosradan päässä jäseniään oikoo nimimerkki ennen kaikki oli paremmin, liikennemerkitkin. Hänellä on herneet molemmissa sieraimissa. Yllään paita, jossa lukee ”kaikki on pilalla”. Hän ei ole vieläkään päässyt yli ajatuksesta, että menivät perkeleet muuttamaan liikennemerkit sukupuolineutraaleiksi. Ennen laivat oli puuta, miehet rautaa ja hiiohoi. Puhumattakaan liikennemerkeistä, joissa oli selvästi erilaisen sukupuolielimen omaavia hahmoja. Mihin tämä vielä johtaa? Sanna Marinia ei saa kohta enää tytötellä. Äitiä pitää sanoa henkilöksi ja palomiehet eivät saa enää sammuttaa taloja. Minä en kutsu palokuntaa paikalle jos paikalle saapuu pelastajia palomiesten sijaan, saatana. Kyllä pitää saada sukupuolittaa. Mies on mies ja nainen on nainen. Mies pukeutuu siniseen tuulipukuun ja nainen punaiseen. Miestä ei itketä ja naista ei paneta. Ja liikennemerkin hahmolla pitää pullottaa housuissa muna, jotta liikennemerkkiä osaa noudattaa.

Kuutosrataa miehittää nimimerkki nykyvanhemmat eivät osaa yhtään mitään. Tämä kuriin vannova osallistuja on sonnustautunut paitaan, jossa lukee isoilla kirjaimilla ”uhma loppuu vitsalla”. Hänen herneensä nenässä johtuu nykyvanhenpien lepsuudesta. Eivät osaa enää nykyvanhemmat kasvattaa lapsiaan. Vitsalla lapsia perseeseen, niin oppisivat olemaan. Niin kuin ennen. Silloin eivät lapset silmille hyppineet. Nykyään silittävät hiuksista ja opettavat tunnetaitoja. Ei tarvitse ihminen tunteita mihinkään. Jos meinaa pinnalle nousta, niin viinalla tai maanisella työnteolla ne saa sammutettua. Mitä siitäkään tulee, että lapset oppivat näyttämään tunteensa ja heistä tulee hyvän itsetunnon omaavia aikuisia. Eivät sovellu tähän yhteiskuntaan.

Rata seitsemän on tyhjä. Siinä piti seistä keski-ikäinen lihaa syövä heteromies, mutta viimeinen kuulemma kuoli hetki ennen starttia ja nyt kyseinen ryhmä on kuollut sukupuuttoon.

Radalla kahdeksan on kisan musta hevonen. Bloggari itse. Hänellä on nimittäin mennyt herne tämän vuoden aikana nenään satoja kertoja hänen lukiessaan erinäisiä kommenttiketjuja. Onneksi hän tykkää herneistä. Torstaisin keittää niistä keiton.

 

X