Havaintoja parisuhteesta

”Mietin että onko hänen puolisollaan kotiintuloaika”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Lähdin lyhyen baari-illan jälkeen kaverille jatkoille. Hänen naisystävä oli pikkujouluissa. Jossain kohtaa kaveri alkoi huolestua, kun naisystävä ei ollutkaan määrättyyn aikaan kotona. Olin tällä kohtaa hieman hämmentynyt, onko hänelle määrätty kotiintuloajat.

Naisystävä ei ensimmäisellä yrittämällä vastannut puhelimeen, ja tämä aiheutti vyöryn epäluuloa ja oletuksia, että se on housut kintussa jossakin. Juttelin kaverille järkeä, ja vähän rauhoittui. Hetkeä myöhemmin kuitenkin alkoi taas hermoilla. Koitin sanoa, että kun tiedän, että he ovat jatkuvasti yhdessä joka paikassa, ehkä hän haluaa vähän omaa aikaa. Tämä oli kaverille ihan käsittämätöntä. Ei hänkään sellaista tarvitse, eikä ymmärrä miten toinen osapuolikaan sellaista kaipaisi.

Sitten alkoi soittorumba taas, ja tällä kertaa naisystävä vastasi. Ei ollutkaan enää tasan siellä, missä piti, vaan oli mennyt kaverien kanssa käymään jossain. Tämä aiheutti puhelimessa lievän ristikuulustelun. Kuulin, kun naisystävä ilmeisesti kysyi, millä päällä kaveri on. Hän sanoi, että ihan hyvällä päällä, kaikki ok, tuu kotiin vaan. Kieltämättä kuulosti oudolta, kun mietin, että onko sitten välillä tilanteita ettei kannattais tulla kotiin.

Kun naisystävä sitten kotiutui, alkoi loputon kysely illasta ja yksityiskohdista. Eri suunnilta samoja asioita, selkeästi ideana että toinen vahingossa puhuisi ristiin ja jäisi kiinni valheesta.

Nainen vaikutti todella lannistuneelta, ja sanoi olevansa väsynyt. Kaveri suunnilleen komensi hänet sohvalle makuulle, johon hän kiltisti asettui sikiöasentoon, ja kaveri peitteli hänet siihen.

Tilanne oli kaikinpuolin omituinen ja vaivaannuttava, kaikesta näki, että jotain outoa oli ilmassa, mutta mun läsnäolo pakotti käyttäytymään jotenkin ns normaalisti. Totesin lähteväni kotiin, kun en muutakaan tilanteessa osannut sanoa.

Eteisessä pukiessani kuulin, kun kuulustelu alkoi uudestaan. Ehkä olisi ollut hyvä sanoa jotain, en tiedä mitä, mutta olin niin hämmennyksissä että vaan poistuin paikalta. En edes halua tietää, millaiseksi tilanne muuttui poistuttuani.

Aikaisemmin heitä nähnyt pääasiassa muualla kuin kotona omissa oloissaan, ja en aikaisemmin ole huomannut tällaista omituista käytöstä. En tiedä onko tässä mitään jutun aihetta, mutta kaikinpuolin hämmentävä kokemus sivustaseuraajana, kun huomasi että kaikki ei todellakaan ole ok. Ihme omistamista ja tarkkailua, ja yritystä ajaa toinen ansaan ristikuulustelulla.

Lähinnä mietityttää, olisiko minun pitänyt tehdä tai sanoa jotain, kaverisuhteiden uhallakin, mutta kun varsinaisesti mitään ei tapahtunut, mutta vaikutti siltä että olisi tapahtunut ellen olisi ollut paikalla.”

X