Havaintoja parisuhteesta

Miksi niinkin kauniista asiasta kuin parisuhde ja rakkaus on tehty niin monimutkainen viritelmä?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Seksiä ei pidä harrastaa koskaan vastoin omaa tahtoa. Sehän on silloin raiskaus.

Olen vain saanut liian monta tarinaa siitä, että suhteen toinen osapuoli joka ei seksiä koskaan halua on kieltänyt seksielämän toiseltakin osapuolelta. Ei anna lupaa suhteen ulkopuoliselle seksille ja uhkailee erosta puhuvaa tekevänsä hänen elämästään helvetin eron jälkeen.

Mitä jää tässä tapauksessa vaihtoehdoksi?

Suhteen ulkopuolinen seksi ilman lupaa ja pettäjän maine loppuelämäksi, koska petettyhän on aina vain pelkkä viaton uhri.
Perinteinen parisuhde on tässä asiassa harvinaisen synkkä elämisen muoto.

Jos suhteessa on ihminen joka ei halua seksiä ja ei pidä sitä tärkeänä ja ihminen joka haluaa seksiä ja pitää sitä tärkeänä ja he haluavat jatkaa suhdetta niin ainoa vaihtoehto on antaa lupa suhteen ulkopuoliseen seksiin. Asia on yksiselitteinen.

Jos se ei seksittömälle sovi niin sitten suhde pitää lopettaa . Toki yleisin vaihtoehto ja valinta on harrastaa suhteen ulkopuolista seksiä salaa puolisoltaan.

Usein kuulee kommentin, että miksi aloittaa suhde ihmisen kanssa joka ajattelee asiasta täysin eri tavalla.  Tilanne saattaa muuttua suhteen aikana. Siksi pidän ns perinteistä parisuhdetta todella jäykkänä tapana elää, koska monessa tapauksessa ratkaisu olisi todella helppo. Hän joka seksiä haluaa, saa sitä harrastaa muualla ja hän joka seksiä ei halua, ei tarvitse kokea painetta asian suhteen, että harrastaa pitäisi.

Mutta ei. Jalka kiinni patteriin ja jälkikäteen uhriutuminen, että miten minua nyt näin petettiin ja pettäjälle pettäjän viitta ja uhrille uhrin viitta.

Tähän väliin tiedoksi pöyristelijöille, että en puhu tässä nyt suhteisiin kuuluvista monista syistä johtuvista seksittömistä ajanjaksoista, vaan kroonisesta seksittömyydestä, jossa seksittömyys on jatkunut jopa vuosia.

Miksi niinkin kauniista asiasta kuin parisuhde ja rakkaus on tehty niin monimutkainen viritelmä? Kun vaihtoehtona olisi pienellä ajatuksen viilaamisella saada aikaan kaunis ja kaikkia miellyttävä kokonaisuus?

Parisuhde on parhaimmillaan mitä ihastuttavin elämisen muoto, mutta lukuisten tarinoiden pohjalta uskallan myös sanoa, että aivan liian usein se on onnellisuutta ja hyvinvointia pienentävä pakkoajatus.

Vahva suositus ensimmäiselle vaihtoehdolle.

 

Lue myös

X