Havaintoja parisuhteesta

”Minulla ei riitä mielenkiinto alkaa aikuisten miesten äidiksi”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Kokemukseni parisuhteista

Minua on kiusattu, haukuttu, petetty, lyöty, käytetty hyväksi, revitty vaatteista, pidetty väkisin kotona. Uhkailtu, peloteltu, uhattu tappaa. Minut on raiskattu. Minulle on valehdeltu ja huudettu. Minua on pidetty itsestäänselvyytenä, kohdeltu kuin ilmaa. Menemisiäni ja tekemisiäni on rajoitettu, asetettu vaatimukset ja säännöt somea ja ulkonäköäni kohtaan.

Olen ollut ruma, läski, valas, huora, idiootti, kuvottava. Kukaan ei halua minua, paitsi oma kumppanini. Turha siis haikailla muualle. Parempi vain sietää ja yrittää tottua.

Viime syksynä päätin, että aion olla loppuelämäni yksin. Eikä se ollut mikään katkera mielenosoituksellinen päätös, vaan ihan järjellä mietitty, ainoa toimiva vaihtoehto. Kun kerta olen kaikille liikaa ja vääränlainen, niin miksi turhaan yrittää edes. Varsinkin, kun omasta mielestäni olen juuri oikeanlainen – vähän ehkä vielä parempi ja siistimpi kuin voisi tällaiselta junttien keskellä kasvaneelta kouluttamattomalta tontulta odottaa. Ei siis syytä muuttaa tai pienentää itseäni enää.

Monet kumppanini ovat vaatineet sitä, että piilotan itsestäni puolia; ajattelen vähemmän, puhun vähemmän. En tutustu ihmisiin, en kerro mielipiteitäni, en edes naura muiden vitseille. Muiden, kuin oman kultsipuppelin, joka ei ehkä kestäisi sitä, että joku muukin tässä maailmassa olisi mielestäni hauska, kiva, tai edes ihan siedettävä.

En aio enää piilottaa itsestäni mitään puolta. Ajattelen ja puhun ja kirjoitan juuri niin paljon, kuin haluan. Välillä ehkä piruuttani vähän vielä enemmän.

Välillä ihan naurattaa miettiä menneisyyttäni, ja miehiä, joita elämässäni on ollut. Isääni, eksiäni, niin kutsuttuja isäpuoliani. Tiedättekö, kun jotkut asiat on niin sairaita ja käsittämättömiä, että ei voi enää kuin nauraa. Kuka näille miehille on kertonut, että tuollainen olisi normaalia tai hyväksyttävää? Kuka näille on opettanut käytöstapoja tai oikean ja väärän eron? Tuskin kukaan. Eikä valitettavasti minullakaan riitä mielenkiinto alkaa aikuisten miesten äidiksi.

Tässä maailmassa on lukuisia kieroon kasvaneita, liian suurella egolla varustettuja henkistä ja fyysistä väkivaltaa käyttäviä kusipäitä. Täytyy olla, kun itsekin olen törmännyt jo näin moneen.”

Lue myös

X