Havaintoja parisuhteesta

Nainen päättää joka tilanteessa omasta kehostaan, vaikka äärikonservatiivinen mies olisi siitä mitä mieltä tahansa

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Yhdysvalloissa Texasin osavaltiossa oikeus määräsi perjantaina, että raskaana olleelle naiselle ei anneta hätäaborttia. 31-vuotias kahden lapsen äiti oli hakenut raskaudenkeskeytystä, koska on todettu, että sikiö ei synnyttyään olisi elinkelpoinen kuin mahdollisesti muutamia päiviä.

Oikeus antoi päätöksensä sen jälkeen, kun Texasin oikeusministeri, republikaaneja edustava Ken Paxton vaati oikeutta estämään naisen abortin.”

Tämän uutisoi eilen muun muassa YLE ja HS.

Tämä oli tiettävästi ensimmäinen kerta, kun rajoitetun aborttioikeuden vuoksi estetään naistelta hätäabortin tekeminen.

Tämä ei ole mikään olankohautuksella ohitettava uutinen. Meillä on Suomessakin ollut puhetta lähinnä kristillisdemokraattien suunnalta, että Suomessa olisi hyvä rajata aborttioikeutta niin, että lääkäri saisi mahdollisuuden kieltäytyä abortin tekemisestä. Jos tämä menisi läpi niin en usko ollenkaan, etteikö seuraavana oltaisiin vaatimassa lisää rajoituksia abortin tekemiselle.

Huolissaan ei pidä olla siksi, että yksi puolue jumalpäissään asiasta puhuu vaan siksi, että kyseinen puolue on hallituksessa tekemässä päätöksiä ja kun ei valitettavasti voi olleenkaan enää olla varma, että muut siellä olevat puolueet torppaisivat esityksen alas niin varpaillaan saa olla.

Kuten Texasin eilinen päätös osoittaa niin jälleen naisen oikeudesta omaan kehoonsa on päättämässä joukko äärikonservatiivisia miehiä. Saattaa joukossa olla muutama sisäistettyä naisvihaa kantava nainenkin, mutta pääsäännöllisesti päätöksiä tekevät keski-iän ylittäneet valkoihoiset heteromiehet.

On silmitöntä väkivaltaa naista kohtaan pakottaa häntä synnyttämään lapsi kuolemaan. Se on väkivaltaa sekä naista että lasta kohtaan. Päätös ei ole selitettävissä millään. Kyseiset konservatiivit selittävät asiaa syntymättömän lapsen edulla. Joopa joo. Kyse ei ole mistään muusta kuin naisen alentamisesta ja alistamisesta. Koska konservatiivimiehen maailmankuvaan kuuluu se, että nainen on miehen alapuolella.

Tätä kristillistä fundamentalismia emme kaipaa Suomeen enää yhtään enempää, vaikka naisten oikeudet ovat osalle suomalaisistakin konservatiivista sitä varten, että niitä voidaan tarvittaessa polkea.

Vaan kun ei voi. Nainen päättää joka tilanteessa omasta kehostaan, vaikka äärikonservariivinen mies olisi siitä mitä mieltä tahansa. Sitä ei häneltä tarvitse kysyä.

X