Havaintoja parisuhteesta

”Nuoret kertoivat asenteellaan että he ovat tämän yhteiskunnan toivo, lohtu ja rakkaus”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Perjantaina oli vanhemman tyttäreni Wanhojen tanssit. Tampereen yhteiskoulun ilmaisutaidon lukion opiskelijat olivat suunnitelleet aivan ihanan kymmenen tanssin esityksen. He tekivät tansseista omannäköisensä niin kuin elämässä pitää jokaisen asian kanssa toimiakin.

Nuoret ja lapset ovat parasta mitä tässä yhteiskunnassa on. Se ilo, riemu ja rakkaus joka eilen suorastaan tulvahti yli tanssien voimasta oli jotain käsin kosketeltavan kaunista ja liikuttavaa.

Nuoret ovat ihania. Tuo sukupolvi tekee kaikki paremmin kuin me vanhemmat sukupolvet olemme tehneet. He luovat sitä uskoa ja toivoa siitä, että kaikki menee lopulta hyvin, vaikka olemme toiminnallamme saattaneet heille haastavan ajan kasvaa aikuisiksi.

Minä vanhemman sukupolven edustajana olen velvoitettu tekemään työtä sen eteen, että nuorilla on mahdollisimman helppoa ja turvallista. Itse teen sitä raivaamalla esteitä tasa-arvon edestä. Sukupuolten moninaisuus, sukupuolten välinen tasa-arvo, seksuaalinen tasa-arvo ja sitä kautta turvallisen tilan luominen on yksi meidän tärkeimpiä tehtäviämme. Ilmaisutaidon lukion opiskelijoissa on runsaasti ihmisen seksuaalista ja sukupuolista moninaisuutta edustavaa henkilöä ja heille meidän pitää luoda turvallinen ilmapiiri. Yksikin vihamielinen kommentti ja teko esimerkiksi transnuorta kohtaan on väkivaltaa.

Tapahtuma oli kaunis ja raikas ummehtuneen yhteiskunnallisen ilmapiiriin keskellä. Nuoret kertoivat asenteellaan että he ovat tämän yhteiskunnan toivo, lohtu ja rakkaus.

Olen omasta lukiolaisestani onnellinen ja ylpeä.

Rakkaus voittaa.”

X