Havaintoja parisuhteesta

”Olen edelleen hyvin kiitollinen ihmiselle, jonka kanssa silloin loin sivusuhteen”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Kysyit tarinoita pettämisestä. Minä olen ennätyksellisen pitkään jopa eroni jälkeen ollut katumatta pettämistäni. En tietenkään halua pettämistäni julki enkä toivo, että silloinen kumppanini saa sitä selville.

Minä petin lasteni isää. Ja kuitenkin tilanne oli niin monimutkainen, että olen ajatellut hänen myös pettäneen minut jollain tavalla, koska hän vetäytyi intiimistä kanssakäymisestä. Olin todella huolissani suhteemme tilasta jo, kun nuorin lapseni oli 4 kuukautta vanha. Olin ’valinnut’ hänet lasteni isäksi 3 vuotta aiemmin enkä tietenkään ollut edes miettinyt pettämisen tietä, kun lapsia suunniteltiin tai tehtiin. En pidä tavoittelemisen arvoisena sitä, että lasten isyydessä olisi epäselvyyksiä tai sitä, että niin herkissä elämänvaiheissa olisi ollut kolmansia osapuolia. Eikä siinä vaiheessa ollutkaan.

Minä ja lasteni isä olemme molemmat hyviä vanhempia ja teimme paljon töitä, siis ihan palkkatöitä toimeentulon eteen ja perheemme eteen. Ansaitsimme rahaa ja hoidimme lapset. Aloin kärsiä läheisyyden puutteesta ja pyysin silloista puolisoani pariterapiaan, mutta hän ei kokenut sitä tarpeelliseksi. Äitini vetosi häneen monta kertaa, että katsoo kyllä lastemme perään, jos menemme yhdessä viettämään aikaa, mutta hän ei katsonut sitä tarpeelliseksi.

Kumppanini ihmetteli, kun aloin nauttimaan kotona viiniä lasten nukkumaan mentyä ja vetosin, että lopetan kyllä viinin lipittelyn, jos saan suudelman. Hän sanoi, ettei pidä suutelusta.

Siispä muutaman vuoden vierittyä petin. Olen edelleen hyvin kiitollinen ihmiselle, jonka kanssa silloin loin sivusuhteen, koska kosketus ja seksi antoi minulle niin paljon voimavaroja, jotka minulta olivat puuttuneet. Seksisuhteemme oli todella kaunis ja arvostava. Sen läheisyyden antama voima kantoi siihen, että pystyin jättämään kylmän, ristiriitaisen suhteen lasteni isän kanssa. Silti kunnioitus lasteni isää kohtaan ei lopu, olimme vain liian erilaisia. Nyt kun erosta on vuosia, jopa joskus kadun. Koska ihanteellinen minä ei hoitaisi asioita niin.

Mutta sisimmässäni tiedän, miten paljon voimaa sain noista salaisista kosketuksen täyttämistä kohtaamisista. Miten paljon paremmin pystyin miettimään, miten asiat eron myötä järjestettäisiin. Sain toisen ihmisen ihosta, lämmöstä ja kohtaamisesta voimaa järjestää omat asiani. Sain voimaa olla parempi äiti lapsilleni.

Ero lasten isästä oli silti vaikea. Emme ole suhteessa henkilön kanssa, jonka kanssa petin. Olen kiitollinen molemmille heidän roolistaan elämässäni, niin lasteni isälle kuin salaiselle rakastajalleni. Aina en osaa tuntea itseäni syylliseksi.”

X