Havaintoja parisuhteesta

Huomenna kaikki voi olla toisin

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Joinakin iltoina tunnen iloa, joinakin iltoina suurta kateutta ihmisiä kohtaan, jotka kulkevat kadulla vastaan käsikädessä ja menevät yhteisen peiton alle illalla nukkumaan.

Ne ovat niitä iltoja, jolloin itse ikävöi rakastaan ja tahtoisi samaa.

Samoina ikävän merkitseminä iltoina tunnen surua niitä ihmisiä kohtaan, jotka menevät ihmisensä kanssa samaan sänkyyn nukkumaan, mutta unohtavat koskettaa.

Tuhlaavat rakkautta rakastamatta.

Sillä samaan aikaan monen oven takana on heitä, jotka haaveilevat ihmisestä vierelleen. Heitä, joille kukaan ei ole aikoihin sanonut kaipaavansa tai rakastavansa.

Heitä, joilla ei ole ketään.

Se on sitä elämän omaa epätasa-arvoa. Heillä, joilla olisi mahdollisuus, eivät anna. Heillä, joilla ei ole mahdollisuutta, tahtoisivat antaa.

Joinakin iltoina tunnen suurta raivoa heitä kohtaan, jotka jaksavat jankuttaa sitä samaa saarnaansa, että olisihan minulla ollut mahdollisuus jokailtaiseen yhteiseen peittoon.

Aivan kuin elämä olisi paikallaanpysyvä elementti, jossa ei olisi lainkaan muutoksia. Tänään voi olla kaikki tällä tavalla, mutta huomenna jo toisin. Elämä on määrittelemätön määrä silmänräpäyksiä, jossa yksi pieni muutos voi johtaa toiseen isompaan muutokseen. Siinä vauhdissa on löydettävä tasapaino, jossa voi tarjota hyvinvointia sekä itselleen että läheisilleen.

Onnettomana on vaikea tarjota toisille onnea.

Joinakin iltoina haluan laittaa silmäni kiinni ja kuvitella itseni toisaalle. Toisina iltoina haluan pitää silmäni auki ja ottaa vastaan jokaisen tarjotun silmänräpäyksen. Ne ovat niitä iltoja, jolloin saan kävellä kadulla ihmiseni kanssa käsikädessä ja mennä illalla yhteisen peiton alle nukkumaan.

Tänä iltana tunnen suurta iloa. Iloa heitä kohtaan, jotka kävelevät kadulla vastaan käsikädessä. He ovat ymmärtäneet tarttua käteen ja hetkeen.

Iloa sitä kohtaan, että tunnen tätä ikävää, koska pahempaa olisi olla tuntematta.

Tänä iltana pidän käsissäni ikävää.

Huomenna ihmistäni, saman peiton alla.

X