havaintoja parisuhteesta

”Translapsellani on toiveita kuolla pois pilaamasta muiden elämää”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Ymmärtävätkö he edes mitä sanoillaan ja suhtautumisellaan saavat aikaan nuo ihmisen irvikuvat? Ymmärtävätkö he millaista väkivaltaa he harjoittavat jopa lapsia kohtaan? Ja pian kommenttikentälle saapuu hän jonka mielestä väkivaltaista ihmisvihaajaa pitää vain yrittää ymmärtää. Ei pidä! Hänet pitää vastuuttaa käyttäytymisestään.

”Jos äitini ei olisi Facessa, kommentoisin äskeiseen julkaisuusi omalla nimelläni. Julkaisuun jossa lapsen isä olisi katkaissut välinsä poikaansa jos olisi kuullut hänen olevan homo.

En voi sitä kuitenkaan tehdä, suojellakseni lastani.

15 vuotias lapseni on translapsi. Minä hyväksyn hänet sellaisena kuin hän on. Hän on lapseni ja rakastan häntä, muulla ei ole väliä. Muukin perhe hyväksyy hänet, mutta äidilleni hän ei uskalla kertoa, koska pelkää reaktiota. Minä haluaisin kertoa, silläkin uhalla, että välit omaan perheeseen tai vaikka sukuun menee, mutta en aseta itseäni lapsen yläpuolelle. Hän kertoo kun kokee ajan olevan sopiva.

Äitini mollaa sateenkaari-ihmisiä aina ja joka käänteessä, kun vaan tilaisuus tulee. He ovat ”pikkurillimiehiä”, lesboja ivallisella äänensävyllä, transuja…sairaita, Jumalan irvikuvia…

Toisinaan toivon, että äitini kuolisi pian ja lapseni saisi olla oma itsensä, ilman häpeää, ilman tuskaa, ilman toiveita kuolla pois pilaamasta muiden elämää, kuten hän itse ajattelee.”

Lue myös

X