Ruokajutut

Sipsit mikrossa ovat herkullinen hitti – näin helposti valmistat: ”Voisivat korvata kaupan sipsit”

Sipsit mikrossa yllättävät maullaan ja koostumuksellaan. Katso videolta, kuinka itsetehdyt sipsit valmistuvat!

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
iStock, Johanna Jantunen

Perunalastuista tulee mikrossa yllättävän hyviä.

Sipsit mikrossa yllättävät maullaan ja koostumuksellaan. Katso videolta, kuinka itsetehdyt sipsit valmistuvat!

Puhelinta selatessani törmään videoon, jossa valmistetaan sipsit mikrossa. Mikron ja rapeiden perunalastujen yhdistelmä kuulostaa niin erikoiselta, että ideaa on pakko kokeilla.

Näin teet sipsit mikrossa

Sipsit mikrossa voi valmistaa kahdella tavalla: joko ilman öljyä tai öljyn kanssa. Resepti on muuten sama.

  1. Pese perunat (kiinteä lajike).
  2. Viipaloi perunoista juustohöylällä ohuita siivuja.
  3. Upota perunasiivut hetkeksi kylmään veteen, ja kuivaa ne sen jälkeen pyyhkeellä.
  4. Kaada lautaselle tilkka oliiviöljyä ja pyörittele perunalastuja siinä. Vaihtoehtoisesti jätä tämä vaihe väliin.
  5. Asettele perunalastut leivinpaperilla päällystetylle lautaselle vieretysten. Ripottele perunoiden päälle suolaa ja halutessasi myös muita mausteita.
  6. Laita perunalastut mikroon noin neljäksi minuutiksi mikron tehosta riippuen. Katso mikron lasin läpi, milloin perunat alkavat ruskistua ja muistuttaa maalaisperunalastuja.
  7. Nauti!

Lue myös Kotilieden artikkeli: Lohkoperunat airfryerissa

Itsetehdyt sipsit yllättivät: ”Voisivat korvata kaupan sipsit”

Valmistin mikrosipseistä kaksi versiota. Toisessa perunaviipaleet oli pyöritelty öljyssä ja toiset valmistin ilman öljyä.

Oli päivänselvää, kummat sipseistä veivät voiton. Oliiviöljyssä pyöritellyt perunalastut olivat niin herkullisia, että ne voisivat korvata kaupan sipsit. Rapeus ei aivan yltänyt samalle tasolle oikeiden sipsien kanssa, mutta syynä saattoi olla hiukan liian lyhyt aika mikrossa.

Ilman öljyä valmistetut sipsit mikrossa olivat hiukan rapeampia, mutta ne maistuivat lähinnä tavalliselta perunalta. Maku oli kaukana sipseistä, eikä mikään ihme, sillä sipseistä puuttui olennainen ainesosa: rasva. Kenties näitä olisi voinut syödä ketsupin kera.

Vaikeinta mikrosipsien valmistuksessa oli oikean valmistusajan arviointi. Yhdet sipsit menivät aivan liian paahtuneiksi, kun taas toiset jäivät hitusen alle. Sipsejä valmistaessa kannattaakin olla tarkkana mikron ääressä (sekä varautua parilla ylimääräisellä perunalla), jotta sipsit mikrossa onnistuvat.

Lue myös: 80-luvun mikroruoka alkoi taas maistua – 7 reseptiä, jotka toimivat oikeasti

X