Ruoka

Älä heitä perunankuoria roskiin – sipsit uunissa ovat kesän helpoin herkku!

Kun seuraavan kerran kuorit perunoita, pistä perunankuoret talteen. Niistä syntyy yllättävän maistuva suolainen naposteltava!

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock, Roosa Roivainen

Perunankuorista on moneksi.

Kun seuraavan kerran kuorit perunoita, pistä perunankuoret talteen. Niistä syntyy yllättävän maistuva suolainen naposteltava!

Perunankuoria ei kannata heittää suoraan roskiin kuorimisen jälkeen. Niistä uunissa tehdyt sipsit ovat helppo ja terveellisempi vaihtoehto naposteluun.

Nopeat omatekoiset sipsit perunankuorista ovat valloittaneet myös sosiaalisen median. Eikä ihme. Sipsit vähentävät ruokahävikkiä ja säästävät lompakon nyörejä.

Perunankuorisipsien valmistamiseen tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Lue, miten sinäkin voit valmistaa omatekoisia sipsejä kotona!

Lue myös: Unohda paistinpannu! Pekoni uunissa on täydellisen rapsakkaa näppärällä foliohaitarilla

Sipsit uunissa perunankuorista

Ainesosat:

  • Perunoita
  • Rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Mausteita oman maun mukaan
Sipsit uunissa. Kuvituskuva.
Sipsit valmistuvat uunissa öljyn ja suolan kera.

Valmista sipsit uunissa näin:

  1. Pese ja kuori perunat.
  2. Lisää perunoihin rypsiöljyä, suolaa ja haluamasi mausteet.
  3. Suojaa uunipelti foliolla tai leivinpaperilla. Asettele perunankuoret pellille.
  4. Paista perunankuoria 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä ja tarjoile!
Tältä sipsit näyttävät 15 minuutin paistamisen jälkeen.

Vinkki: Uunin sijasta voit käyttää sipsien valmistamiseen myös Airfryeria, jos sinulta löytyy sellainen kotoa. Tästä jutusta löydät sekä parhaat vinkit Airfryerin käyttöön että neuvot pahimpien Airfryer-mokien välttämiseen.

Kun sipsit ovat jäähtyneet, ne ovat valmiit tarjoiltaviksi sellaisenaan tai dipin kanssa.

Älä unohda muita maistuvia perunareseptejä

Varhaisperunat ovat yksi parhaimmista kesän sesonkiherkuista. Keitetyt perunat maistuvat jo sellaisenaan voinokareen kera, mutta ne tuovat myös makua moniin kesäisiin ruokalajeihin. Muutaman vinkin avulla saat varhaisperunat maistumaan vielä entistä paremmalta. Lue parhaat ideat perunaresepteihin!

Perunasalaatti on rakastettu lisuke, joka koristaa pöytää ympäri vuoden, uudestavuodesta juhannukseen. Lisäksi salaatin voi tuunnata oman maun mukaan. Sekaan sopivat niin kaprikset, yrttiöljy kuin tuhti majoneesikastike. 

Lue myös: Perunasalaatin voi tehdä monella tapaa – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa

Kokeile myös näitä viraalireseptejä: Pringles-kana, TikTok-tortilla ja appelsiinimehu espressolla

Some kannustaa kokeilemaan silloin tällöin erikoisiltakin kuulostavia reseptejä. Esimerkiksi Annan toimittaja Tiia Kailaheimo testasi, miltä suosittu appelsiinimehukahvi maistuu kahdella eri tapaa.

Oletko myös kuullut somessa villinneestä Pringles-kanasta? Se valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta! Katso videolta, miten helppoa Pringles-kanan valmistus on.

Tortillojen ystävien kannattaa vilkaista puolestaan tämä Tiktokin helppo tortillaniksi. Reseptin avulla loihdit tortilloista joko maittavan lounas- tai välipalawrapin tai makean jälkiruoan.

Lue myös: Kotiliesi: Pestomunat villitsevät somessa – testasimme kahden raaka-aineen simppelin reseptin ja ihastuimme

X