havaintoja parisuhteesta

”Vaihda tuo hutsu johonkin parempaan”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Haluaisin kertoa tarinan, liittyen epäkohteliaisiin ja etuoikeutettuihin sukulaisiin. Tässä tapauksessa anoppeihin ja appiukkoihin. Lähes jokaisessa suhteessa missä olen ollut olen saanut kuulla kaikenlaista törkyä itseeni liittyen puolison suvulta. Eräät appivanhemmat kommentoivat työttömyyttäni niin että minun pitäisi tulla pientä taskurahaa vastaan pesemään heidän omakotitalonsa ikkunat. En ollut kovin innoissani tästä ideasta niin vastaus oli aika nyrpeä, että ihme työtön kun ei viitsi mitään tehdä.

Sitten toisessa suhteessa kumppanini isä puhui selkäni takana minusta että minä kuulemma olen joku ilkeä hyväksikäyttäjä ja työtön luuseri joka maksattaa kaikki hänen pojallaan. Kuulemma myös perheeni, pienituloiset melkein-eläkeläiset, oli outo ja paha kun he eivät minua, aikuista ihmistä, tukeneet, ja ilmeisesti heidän olisi sitten pitänyt maksaa hänen hyväpalkkaiselle pojalleenkin asioita, mene tiedä.

Kolmannessa suhteessa taas ulkonäköäni kommentoitiin puolison sukulaisten osalta, ihan isovanhempia myöten. Kuulemma tällaista työtöntä ja rock-henkisiin vaatteisiin pukeutuvaa hutsua ei pitäisi ollenkaan katsella vaan vaihtaa johonkin suloiseen sinisilmäiseen kultakutriin. Että sellaista.

Oma perheeni ei ole koskaan moittinut minulle rakastamiani ihmisiä, hämmästyttää tällainen asenne puolisoideni perheiltä. Huvittavaa oli myös se että heti kun puoliso kertoi että hän ei haluaisi kuunnella moista (pyysin häntä sanomaan heille sillä se tuntui minusta pahalta) niin johan alkoi ihan hirveä anteeksipyytely ja mielistely – ei toki ikinä minulle, vaan heidän pikku kullalleen ainoastaan.”

Lue myös

X