Horoskooppimerkit

Horoskooppi: Vaaka 23.9.-23.10.

Tasapainoilu, kontaktikyky, diplomaattisuus, elämänmyönteisyys ja kyky nauttia elämästä ovat vaakaihmiselle ominaisia piirteitä. Mietteliäs ja herkkä vaaka etsii tasapainoa ja harmoniaa kaikkialta.

Teksti:
Anna.fi

Tasapainoilu, kontaktikyky, diplomaattisuus, elämänmyönteisyys ja kyky nauttia elämästä ovat vaakaihmiselle ominaisia piirteitä. Mietteliäs ja herkkä vaaka etsii tasapainoa ja harmoniaa kaikkialta.

Vaaka kaipaa huomiota enemmän kuin muut merkit, ja joskus hänen on vaikea olla yksin. Hyvät ihmissuhteet ovatkin avain vaa’an onneen ja tyytyväisyyteen. Niiden puute voi saada vaa’an masentumaan.

Päätöksen tekeminen on vaaoille usein hankalaa. Turhamaisuuteen taipuvaisena he saattavat esimerkiksi viettää tuntikausia peilin ääressä vaatteita vaihdellen, pystymättä päättämään, mitä pukisivat päällensä.

Älykäs ja hienostunut vaaka miettii kaikkia päätöksiään hyvin tarkkaan, koska hän haluaa ottaa huomioon kaikki erilaisiin päätöksiin liittyvät edut ja haitat. Joskus vaaka istuu mieluummin aidalla, kuin päättää, kummalle puolelle aitaa laskeutuisi. Hän myös keskustelee ja väittelee mielellään, ja usein hän esittää eriäviä mielipiteitä vain, jotta keskustelusta tulisi kiinnostavampi: vaaka turhautuu, jos joku on aina samaa mieltä hänen kanssaan. Tämä voi raivostuttaa muita, sillä heidän on vaikea tietää, mitä mieltä vaaka oikeasti on.

Luonne

Vaaka on iloinen ja optimistinen persoona, joka säteilee ympärilleen lämpöä ja avoimuutta. Hänen kanssaan onkin helppo tulla toimeen. Vaaka rakastaa kauneutta ja ylellisyyttä ja hankkii mielellään kotiinsa vain kallista ja laadukasta tavaraa.

Vaakanainen on hyvin älykäs ja hän käy usein teräviä väittelyjä muiden kanssa. Hän on parhaimmillaan tiimityössä, sillä toisinaan hän ei osaa tehdä päätöstä, ellei kuule myös jonkun muun mielipidettä. Hän on erittäin hienotunteinen ja muiden on helppo luottaa ja rentoutua hänen seurassaan.

Vaaka on hyvä ja myötätuntoinen kuuntelija. Hän on myös hyvin seurallinen ja yleensä hänellä on paljon ystäviä. Hänessä saattaa kuitenkin olla vähän mielistelijän vikaa. Vaaka haluaa vältellä kahnauksia, ja sen vuoksi hän usein sulkee silmänsä ongelmilta. Toisinaan hänen on kuitenkin hyödyllistä kohdata ongelmat kasvotusten.

Vaa’an olemus on yleensä tyyni ja rauhallinen, mutta se kätkee alleen usein sen, miten paljon ympärillä olevat tapahtumat todellisuudessa vaikuttavat häneen. Vaa’alla on vankat periaatteet ja tiukka moraalitaju, ja hän voi kiukustua kohdatessaan epäoikeudenmukaisuutta. Hän itse elää tiukasti omien ihanteidensa mukaan. Joskus hän menettää hyvän tilaisuuden, koska haluaa olla varma siitä, että tekee oikean päätöksen. Vaa’an pitääkin oppia luottamaan vaistoihinsa ja toimimaan niiden mukaan.

Lue myös: Vaa’an yleisimmät ongelmat ja ratkaisut niihin

Raha

Vaaka rakastaa rahaa ja kaikkea mitä voi sillä ostaa: hänelle se merkitsee parasta, mitä vain voi saada. Vaa’an motto kuuluukin: ”Miksi syödä hampurilaisia, jos voi herkutella filé mignonilla?”.

Koska Vaaka tuhlaa kaikki rahansa ylelliseen elämään, hän yleensä maksaa laskunsa ajallaan vain kahdesta syystä: vahingossa tai puolisonsa muistuttamana. Yleensä kuun lopussa hän on elänyt yli varojensa ja tarvitsee lainaa.

Ammatit

Vaa’at työskentelevät yhdistyksissä ja vapaaehtoistyössä, sillä he haluavat auttaa. He etsiytyvät helposti myös taiteellisiin ammatteihin sekä sellaisiin tehtäviin, joissa voivat auttaa tai helpottaa muiden ihmisten oloa – esimerkiksi kampaaja ja hieroja ovat vaaoille ominaisia ammatteja.

Vaa’at soveltuvat hyvin myös koreografeiksi, tanssin opettajiksi, malleiksi ja kaupan alalle. Myös suunnittelijoina, graafikkoina sekä taidemaalareina ja kirjailijoina he pärjäävät oikein mallikkaasti.

Parhaimmillaan vaaka on ammateissa, joissa hän pääsee neuvomaan toisia ihmisiä: terapeuttina, kouluttajana, konsulttina tai diplomaattina. Kauneutta rakastava vaaka soveltuu hyvin myös valokuvaajaksi, sisustajaksi, kosmetologiksi, meikkaajaksi, pukusuunnittelijaksi, puutarhasuunnittelijoiksi tai vaikkapa taiteelliseksi muotoilijaksi. Kaikenlainen PR- ja asiakaspalvelutyö sopivat hyvin vaa’alle, samoin kuin supliikkiutta vaativat myyntityöt.

Diplomatia ja oikeustiede ovat vaa’an erikoisalueita. Vaaka on luontainen sovittelija pienimuotoisissa ihmissuhdedraamoissa, joten hän sopii parisuhdeterapeutiksikin. Jotkut vaa’at voivat toimia suuremmassakin mittakaavassa erilaisten konfliktien selvittelijöinä. Juristi on myös hyvin vaakamainen ammatti. Ilman merkin edustajana vaaka pätee myös älyllisissä ammateissa, kuten tietotekniikan ammattilaisena tai tiedemiehenä.

Tavat

Vaa’an suurin ongelma on päättämättömyys. Vaakaihminen heilahtelee puolelta toiselle eikä osaa nopeasti tehdä lopullista päätöstään. Hyvää tässä on se, ettei hän koskaan tee hätiköityjä päätöksiä. Merkin hyviin puoliin kuuluu myös tyylikkyys ja hienostuneisuus. Vaaka on kävelevä kultaisen käytöksen kirja.

Vaa’an herkin seksuaalinen kohtansa sijaitsee korvien välissä, joten tunteilla ja tuoksuilla on tärkeä sija hänen elämässään.
Vaaka on hyvin älykäs ja hän rakastaa syvällisiä keskusteluja – ja osaa suuttuessaan sanoa juuri ne asiat, jotka satuttavat kaikkein eniten. Vaikka laiskuus on luonteenpiirre, joka vaakoihin usein liitetään, kyseessä on lähinnä heidän kykynsä keskittyä olennaiseen: Vaaka järjestää aikaa kaikelle tekemiselleen – olipa kyseessä sitten tärkeä työtehtävä, sen oikean vaatteen valinta, tai tunteiden osoittaminen rakastetulle.

Vaaoille poliittinen ja tai uskonnollinen sitoutuminen on erittäin vastenmielistä. He elävät mieluiten omilla ehdoillaan ja maailmaa tarkkaillen. Siksi vaakoja harvoin löytää poliittisista tai uskonnollisista ääriliikkeistä.

Vaa’at rakastavat vapaita elämäntilanteita, joissa heidän ei tarvitse rasittaa itseään arkipäivän rutiineilla. Siksi he vaihtavat usein työpaikkaansa ja matkustelevat paljon. He myös yleensä kaihtavat sellaista vastuuta tai asemaa, jossa he joutuisivat laittamaan itsensä totaalisesti likoon.

Tarpeen tullen vaaka saattaa tavoitella päämääriään todella sinnikkäästi ja suorasukaisesti. Vaa’asta on sietämätöntä olla ilman nykyajan mukavuuksia, ja pystyäkseen rentoutumaan hän kaipaa yleensä kauniin ja rauhallisen ympäristön.

Terveys

Nestetasapainoon liittyvät ongelmat ovat ominaisia vaa’alle. Munuaissairaudet, virtsarakon tulehdukset ja sokeritauti vaativat keskittymistä ruokavalioon, mikä ei ole niinkään helppoa makealle persolle vaa’alle. Hormonihäiriöt ja gynekologiset tulehdukset aiheuttavat myös hänelle usein huolia. Kansanomaisista sairauksista vaaka saa osakseen iskiaksen ja noidannuolen.

Ruoka

Vaa’at syövät usein epäsäännöllisesti ja epälaadukkaasti. Kaikkien vaakojen heikkouksiin kuuluvat makeat jälkiruoat, pizzat, tortut ja leivonnaiset. He ovat siis hyvin persoja makealle ja runsaasti kaloreita sisältyvälle ruoalle. Näin heidän painonsa lisääntyy ja erityisesti tämä taipumus ilmenee keski-iässä ja sen jälkeen.

Koska vaakaihmisiä uhkaavat erilaiset munuaistaudit ja virtsateiden sairaudet,  he eivät saisi syödä liikaa ruokia, jotka rasittavat näitä elimiä. Erityisesti suolan ja kahvin käytön vähentäminen olisi vaa’alle järkevää.

Ihanteellisia ruoka-aineita vaa’alle olisivat juurekset, sipulikasvit, lehtivihannekset, marjat, hedelmät ja äyriäiset. Kalaa hänen tulisi myös syödä runsaasti.

Tavallisesti vaa’at hallitsevat juomapuolen, sillä tässä merkissä on harvoin äärimmäisyysihmisiä. Niinpä alkoholia käyttävät vaa’at tyytyvät tavallisesti mietoihin alkoholijuomiin. Vaa’at harvoin paastoavat tai kokoilevat rajuja ihmedieettejä. Tätä voidaan pitää hyvänä asiana, sillä usein niistä onkin enemmän haittaa kuin hyötyä. Kevyt, kuitupitoinen kala-kasvisdieetti on vaaoille paras laihdutusvaihtoehto.

Koska vaakojen hermosto on herkkä ja suhteellisen helposti ylivirittyvä, säännöllinen ruokailurytmi, riittävä yöuni ja ulkoilu olisivatkin vaaoille elinehto.

Venus vaa’assa

Rakkauden jumalatar Venus hallitsee vaa’an merkkiä ja sen mukaan vaakaihmisen voi tunnistaa hänen tavastaan hymyillä mitä ihmeellisimmissä tilanteissa, ikään kuin kaunis hymy voisi hälventää kaikki häiritsevät tekijät. Yllättävää kyllä, näin usein tapahtuukin, kun vaaka joutuu johonkin ristiriitatilanteeseen. Pelkällä hymyllään hän usein sulattaa jään.

Vaakaan on hyvin helppo ihastua, sillä hän tuntuu puhuvan ja hymyilevän juuri sinulle, vaikka ei itse olisi sinua edes joukosta havainnut. Vaaka on ihana ja huomaavainen ihminen ollessaan tekemisissä ystäviensä ja tuttujensa kanssa, mutta parisuhteessa hänestä paljastuu kokonaan uudenlainen piirre: alitajuinen tarve määrätä mitä tehdään ja milloin tehdään.

Harrastukset

Vaakojen harrastuksista on turha sanoa mitään, sillä hänen puntarinsa saattaa heilahdella puolelta toiselle fiiliksen mukaan. Yhtenä päivänä häntä kiinnostaa urheilu, toisena löhöily. Nuorten vaakojen yleisin harrastus on juhliminen.

Ulkomuoto

Vaakanaisen kasvonpiirteet ovat yleensä varsin kauniit ja säännölliset. Hänet tunnistaa yleensä kuopasta leuassa tai poskissa. Vaaka on tavallisesti hoikka, mutta silti hänen muotonsa ovat kurvikkaat ja lanteensa leveät.

Vaakanaisen ilme on aina tyyni ja rauhallinen – jopa kriisin keskellä – ja hän kävelee viehkeästi ja hienostuneesti. Hän on tarkka ulkonäöstään ja vilkaisee silloin tällöin peiliin kaupungillakin kulkiessaan.

Tyyli

Koska Vaaka arvostaa tyyliä ja kauneutta yli kaiken hän on pukeutujana klassinen. Sävy sävyyn sopivat 40-luvun tyyliset housut ja neulepusero sekä takkiyhdistelmät ovat vaakaa omimmillaan. Myös filmitähtimäinen hillitty glamour on vaa’an mieleen. Beige on vaa’an lempiväri ja sitä näkyykin hänen vaatteissaan paljon. Vaaka kun ei halua herättää pahennusta tai olla liian räikeä.

Seuraelämä

Vaa’at ovat eläinradan merkeistä seurallisimpia: he kammoavat yksinäisyyttä ja nauttivat suuresti muiden ihmisten seurasta. Tasapainoa etsivinä ja hyväntahtoisina ihmisinä he pyrkivät lopettamaan kaikki erimielisyydet ja väittelyt, joiden keskelle joutuvat. Koska vaaka haluaa miellyttää kaikkia, hänestä voi saada melko pinnallisen kuvan.

Vaaka on kuitenkin ystäväpiirissään hyvin suosittu, sillä hänen leppoisa luonteensa ja iloisuutensa tekevät hänestä halutun toverin.

Lue myös: Kaksplus.fi:n lapsihoroskooppi | Vaaka on luova taiteilijasielu

Rakkaus

Vaaka on tunneihminen, eikä pysty elämään yksin. Hän on intohimoinen ja osoittaa rakkauttaan hyvin näkyvästi. Miellyttämisenhaluisena ihmisenä vaaka yrittää aina ymmärtää puolisoaan ja antaa hänelle kaiken minkä vain kykenee antamaan.

Vaaka nauttii rakastuneena olemisesta niin paljon, että hän syöksyy joskus suhteeseen mitään ajattelematta. Kun hän löytää oikean kumppanin, elämä tuntuu mielekkäämmältä ja kaikki näyttää ruusunpunaiselta. Vaaka on valmis tekemään kaikkensa suhteen eteen vielä kiihkeän alkuhuuman haihduttuakin.

Vaaka on miellyttävä elämäntoveri, vaikkei tasapainottoman luonteensa takia aina kykenekään olemaan täysin uskollinen. Hän on erittäin romanttinen ja hän antaa kumppanilleen runsaasti rakkautta. Vaakanainen ei nauti yksinolosta, ja yksineläjät etsivätkin aktiivisesti miestä rinnalleen.

Vaaka valloittaa ihastuksensa usein kynttiläillallisilla ja sujuvalla jutustelulla. Hän on loistava kuuntelija ja imartelija – ja halutessaan hän osaa olla äärimmäisen viettelevä. Vaaka kohtelee kumppaniaan usein kallisarvoisena ystävänä. Hän odottaa tämän osallistuvan moniin hänelle tärkeisiin asioihin, mutta hän ei ole aina valmis suomaan tälle riittävästi omaa aikaa.

Yrittäessään tehdä parisuhteestaan täydellisen taideteoksen vaaka saattaa unohtaa itsensä – ja siitä ei pidemmän päälle koskaan seuraa hyvää. Ennen pitkää oikeudenmukainen vaaka turhautuu omaan käytökseensä ja katkeroituu tai lähtee etsimään uutta kohdetta täydellisille tunteilleen. Vaaka kasvaa täyteen mittaansa vasta ollessaan vapaa ja tasavertainen kumppani. Älä anna hänen nöyrtyä palvelemaan itseäsi, niin saavutat rakkauden, jonka syvyydestä olet tuskin uskaltanut edes haaveilla.

Lue myös:
Tällaisen miehen vaakanainen haluaa
Millaisen naisen vaakamies haluaa?

Seksi

Vaaka on viileä tyyppi seksuaalisella tasolla. Hän kyllä osaa saada toisen ihastumaan itseensä lumoavalla flirtillään, mutta ei vahingossakaan päästä ohjia käsistään ennen kuin on varma vastapuolen sopivuudesta omaan elämäänsä tai senhetkiseen tilanteeseensa. Mielipide kumppanin sopivuudesta tulee vaihtelemaan kylmän ja kuuman välillä monta kertaa ennen ratkaisevan askeleen ottamista – ja usein vielä sen jälkeenkin.

Vaaka pystyy bluffaamaan kumppaniaan jonkun aikaa siten, että hän erehtyy luulemaan vaakaa todellista seksuaalisemmaksi. Kun hänen mittansa sitten täyttyy, kääntyy kelkka kerrasta päinvastaiseen suuntaan. Silloin saman peiton alle vaa’an kanssa ei ole enää mitään asiaa. Rakastunut ja valinnastaan täysin varma vaaka täyttää kuitenkin kumppaninsa hurjimmatkin odotukset ja johdattaa tämän sellaiseen nautintojen keitaaseen, jonne toinen on varmasti valmis jäämään loppuiäkseen.

Vaakanaisen kanssa haasteena

Miehen haasteena on saada vaakanainen ihastumaan juuri häneen, mikä ei ole helppo tehtävä, kun hänen ovellaan on jatkuvasti miehiä jonoksi asti. Seurallisen ja hurmaavan vaakanaisen huomiosta joutuukin usein kilpailemaan ja käyttämään jopa kyynärpää-taktiikkaa.

Kuinka käsitellä vaakanaista?

Miehen kannattaa varoa, ettei vaaka kiedo häntä pikkusormensa ympärille. Vaikka vaaka toista sanookin, hän nauttii siitä, että hänellä on mies, joka toisinaan vie. Miehen, joka ihastuu vaakaan, täytyy siis olla päättäväinen.

Vaakanaisen kanssa treffeillä

Vaaka rakastaa kaikkea koristeellista, joten hänelle kannattaa ostaa lahjaksi esimerksiksi röyhelöisiä alusasuja. Myös korut ovat hyviä valintoja. Tosin, koska vaakanainen haluaa koko ajan jotain, sinulla ei todennäköisesti tule koskaan olemaan tarpeeksi rahaa kattamaan hänen kaikki toiveensa.

Yllätä vaakanainen tuomalla hänelle kukkia ja vie hänet muotinäytökseen tai treffeille taidegalleriaan katselemaan uutta näyttelyä. Vaakanainen on hyvin esteettinen, joten toisaalta myös kävely kauniissa maisemassa tuo hänet hyvälle tuulelle.

Vaaka ystävänä

Vaaka on myötätuntoinen ja ennakkoluuloton ystävä. Herttainen ja hurmaava vaaka on oikea seurapiiriperhonen: kaikki rakastavat häntä, menipä hän minne tahansa. Vaaka on erinomainen kuuntelija: vaikka hänellä itsellään olisi hauskoja tarinoita kerrottavana, hän on aina kiinnostunut muiden kokemuksista ja näkemyksistä sekä antaa auliisti muillekin suunvuoron, eikä vain teeskentele kuuntelevansa. Jos hänen ystävillään on ongelmia, vaaka osaa antaa hyviä neuvoja.

Lue lisää: Vaaka ystävänä

Vaaka puolisona ja vanhempana

Vaaka on mitä suurimmassa määrin parisuhdeihminen. Hänellä saattaa olla taipumusta elää liikaa kumppanin kautta, eikä hän välttämättä itse tiedä, mitä haluaa. Hänelle ein sanominen on hyvin vaikeaa, millä on tietenkin lyhyellä tähtäimellä tarkoituksena miellyttää muita, mutta pidemmässä juoksussa vaaka ampuu miellyttämishalullaan itseään jalkaan. Yletön miellyttäminen ja kiltteys voivat jossain vaiheessa aiheuttaa voimakkaan vastareaktion, jolloin turhautuminen, epäoikeudenmukaisuus ja viha voivat purkautua hallitsemattomallakin tavalla.

Vaikka parisuhdeihminen onkin, vaaka voi joskus myös käyttää hyväkseen viehätysvoimaansa. Jotkut vaa’at nauttivat enemmän flirttailusta ja ihmissuhdepeleistä kuin vakavasta seurustelusta. Vaikka Venuksen hallitsema merkki onkin, vaa´an tunne-elämä voi muiden ilmamerkkien tapaan jäädä ohueksi ja hän saattaa lennellä päämäärättömästi kukasta kukkaan tietämättä itsekään, mitä oikein haluaa.

Sinkkutyyppinenkään Vaaka ei kuitenkaan pidä yksinolosta. Parisuhteissaan vaaka taas saattaa päättämättömyytensä vuoksi jäädä loukkuun huonoon suhteeseen. Parhaimmillaan vaaka on kuitenkin ihmissuhteissaan kohtelias, huomaavainen, romanttinen, tyylikäs ja seurallinen kumppani.

Lapsilleen vaaka yrittää luoda harmonisen ja rauhaisan kasvuympäristön. Kasvatuksessaankin hän yrittää kaiken keinoin välttää riitoja ja konflikteja. Toisaalta tämän johdosta vaa’an lapset saattavat oppia manipuloimaan häntä niin, että saavat aina haluamansa. Tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kannattajana vaaka on aina tasapuolinen kaikille lapsilleen ja opettaa heidätkin kohtelemaan muita samoin.

Katso kaikkien horoskooppimerkkien luonnekuvaukset!

X