Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi elokuu 2019

Lue kuukausihoroskoopista, mitä tähdet enteilevät sinulle elokuussa.
Teksti: Astrologi Seppo Tanhua

Tuntuu jotenkin siltä, että tässä jatkuvasti elämme ”mielenkiintoisia aikoja”. Aika on ollut nyt niin monella tavalla vaativaa ja vakavaa, että välillä alkaa miettiä voisivatko ”taivaan valtiaat” järjestää vähän leppoisampia tunnelmia. Nyt näyttää siltä, että vaativuus saa rinnalleen kyllä paljon myös tulevaisuutta rakentavaa ja valoisaa laatua. Voimakkaat kohtaamiset, rakastumiset, alkujen ja loppujen väistämättömyydet tulevat elämämme käsikirjoituksesta niin liki sydämiämme, ihoamme, aistejamme. Leijonan laatu on elää vahvasti aisteissa ja sydämen laajuudessa. Asetelmat ovat niin vahvoja, että varmaan kaikki kokevat hiukan sydänihmisen elämää. Varsinkin, kun Venus ja Aurinko kulkevat lähes käsi kädessä koko kuukauden.

Aurinko ja Venus tekevät kuukauden alussa kolmiota Jupiterille Leijonasta Jousimieheen. Nyt onkin tuollainen klassisen mahtava asetelma uusille sydämen avauksille. Mutta tietty vakavuus ja väistämättömyys tulee mukaan Kauriissa majailevan Saturnuksen tuomana. Kvinkunssi Saturnukselta viittaa vielä erityisesti kohtalokkuuteen, väistämättömyyteen. Aivan kuun lopussa Venus saa Marsin kiinni ja nämä miehisten ja naisisten energialatausten kantajat voimaantuvat yhdessä Neitsyen merkissä, kolmiossa Härkä Uranukseen. Astrologin silmään kaikki tämä näyttää hurjan selkeältä saumakohdalta menneiden aikojen ja inkarnoituvan tulevaisuuden välillä. Meille annetaan nyt tilaisuuksia avata uusia lehtiä elämämme kirjoissa.

Elokuussa siis painottuvat ihmissuhteet vahvasti. Jupiter ja Saturnus tekevät vahvaa yhteistyötä elämämme oikomisessa enemmän itsemme näköiseksi. Tällaiset prosessit eivät koskaan ole ihan helppoja, vaan tämä kuvio muistuttaa laadultaan Tarotin Tornikorttia, jossa taivaallinen salamanisku  murtaa valheelliset rakennelmamme. Pluto on vahvimmillaan alkukuussa, jolloin ihmissuhteiden kiehuessa ja kuohuessa myös riidat ja valheet nousevat pintaan Marsin kvinkunssin myötä. Marsin ja Venuksen kolmio Uranukselle voi kantaa monia merkityksiä, mutta selvimmin se tuntuu luovan vapauteen perustuvaa yhteistyötä ja suhteita, joissa yksilöllinen ja sosiaalinen elämä kohtaavat uudella tavalla. Tämä kuvio vaikuttaa eniten maan merkeissä ja voi antaa vahvoja sysäyksiä uusiin kuvioihin, joissa vapaus elää omilla ehdoilla on helpompaa.

Oinas

Jotenkin tuo taivas asetelma kyllä sopii parhaiten loma-ajaksi ihmissuhdepainotuksineen. Kaikille ei tietenkään lomaa liikene, mutta Oinaidenkin kannattaa rauhoittaa meno mahdollisimman nautinnolliseksi. Nyt on hyvä aika kokea elämän aidosti tärkeitä asioita ja muistuttaa itseään siitä, mikä olikaan oikeasti tärkeää. Ole myös hereillä yllättävien tilaisuuksien ilmenemisen varalta. Nyt maailmaa hölskytetään sen verran, että jotakin saattaa pudota eteesi. Vielä on kesää jäljellä.

Rakkaus

Elämä kannattaa tosiaan painottaa mahdollisimman paljon ihmissuhteiden ja oman hyvinvoinnin puolelle. Nyt ladataan akkuja koko vuoden varalle. Jos suinkin mahdollista, järjestä mahdollisimman mukavat ja itseäsi tervehdyttävät olosuhteet heti elokuun ensimmäisten päivien ajaksi. Nämä päivät auttavat sinua parhaassa tapauksessa suuntaamaan elämääsi ja motivoimaan itseäsi koko loppuvuoden ajan. On ehkä parempi, ettet lataa liikaa ohjelmaa tai odotuksia koko kuukauteen, anna asioiden tapahtua.

Härkä

Elämä, ihmisen parasta aikaa! Alkukuun osalta tämä Leijona-Jousimies-tunnelma ei ehkä sovi sinulle täysin, vaan tunnet omituista tyytymättömyyden ja epämääräisen kiireen tuntua. Älä anna sille valtaa, koska tosiasiassa kaikki on oikein hyvin. Kun jaksat luottaa siihen, että toiveesi ovat kosmoksen sylissä, sinun ei tarvitse hosua tavoitteiden kanssa. Loppukuuta kohden tunnelma nousee ja astrologian mukaan viimeinen viikko näyttää huikealta. Jos uusia avauksia ja mahtavia juttuja ei nyt satu, niin ei sitten koskaan.

Rakkaus

Kyllä näyttää varsin hienolta ihmissuhteiden ja rakkauden rintamalla. Nyt voisi olla juuri se kuukausi, jolloin suhdeoivallus saapuu ja tajuatte, jotakin ihan uutta. Sitä voi sitten ihmetellä, miksi tätä ei olla tajuttu jo aikaisemmin. Toinen mahdollisuus on tutun ihmisen merkityksen suuren suuri muuttuminen, paljon tärkeämmäksi. Jotakin uutta elämääsi on nyt joka tapauksessa syntymässä ja syntymä on aina ihme. Ilman ihmeitä maailma on vain mekaaninen lelu. Anna ihmeille tilaisuus!

Kaksonen

Sinulla alkukuu on hedelmällisempää aikaa. Tuo Aurinko-Venus-Jupiter-Saturnus-kuvio vaikuttaa sinun kannaltasi oikein hyvältä, jos et ala itse vaikeuttaa tilannetta ja vastustaa muutosta. Niin kyllä voi käydä aika helposti, koska Saturnuksen kvinkunssi omaan merkkiisi, saattaa tehdä synnytyksestä aika kivuliaan. Uskoisin kuitenkin, että pystyt tavoittamaan Jupiterin viestin: se haastaa sinut näkemään oman tulevaisuutesi vähän erilaisena ja se alkaa tuntua haastavan houkuttelevalta.

Rakkaus

Ihmissuhderintamalla näyttää erittäin jännittävältä. Varsinkin alkukuukausi tarjoaa kohtaamisia, joista voi syntyä ihan mitä tahansa. Tavalla tai toisella näillä kohtaamisilla on valtavan suuri merkitys. Saturnus omassa asemassaan haluaa nyt muistuttaa sinua uskollisuudesta omalle itsellesi. Ihmissuhteiden on oltava sellaisia, että voit olla oma itsesi: menneisyytesi, tämän hetkesi ja tavoitteittesi pitää olla hyväksyttyjä ja kunnioitettuja. Sinun on tehtävä itsesi näkyväksi. Ja kuulluksi.

Rapu

Kuukausi alkaa toivon mukaan melkoisella oivalluksella, kun Merkurius lähtee etenevään liikkeeseen Pluto-oppositiosta omassa merkissäsi. Tämä on erittäin hyvä hetki tehdä ihan lopullinen päätös jonkun kysymyksen suhteen. Tahdonvoimaa saatat nimittäin tarvita, kun kuukausi etenee. Nyt ei voi luvata, että asiat etenisivät kohdallasi mitenkään helposti. Mutta jos pystyt katsomaan riittävän pitkälle ja suhtautumaan tilanteiden tuomiin seurauksiin riittävän avoimesti, alat nähdä, että elämäsi tarvitsee näitä muutoksia.

Rakkaus

Kun oikein kovasti ja ahkerasti harjoittelet tulevaisuuteen luottamista, oletkin varmaan loppukuun ihmissuhdekuviolle sitten avoimena ja valmiina. Ihmissuhteiden täytyy uusiutua kaikilla tasoilla. Yksi näistä hetkistä, jolloin henkinen ilmapiiri muuttuu otollisemmaksi, kohtaa sinutkin sitten kuun lopussa. Uranus, Venus ja Mars juonivat oman tulevaisuutesi puolesta melko jännittävästi maan merkeissä ja se sopii kyllä sinulle oikein hyvin: teet konkreettisia ja käytännöllisiä ratkaisuja.

Leijona

Oma kuukautesi on nyt ihan juhlaa! Jos vain sen itsellesi suot… Jotenkin Venuksen ja Auringon kulku käsi kädessä merkkisi läpi tekee niin iloisen ja voimakkaan vaikutelman, että tuskin voit mitenkään siltä välttyä. Kohtaat myös ne haasteet, joita asioiden virtaaminen ja muuttuminen tuo, sellaisella rohkeudella ja luottamuksella, etten usko minkään nyt lannistavan sinua. Marsin ja Pluton vaikea kulma voi tuoda kyllä väärinkäsityksiä ja vaikeita tilanteita, mutta ne voi  taittaa lämpimällä rehellisyydellä.

Rakkaus

Nautit ehkä loppujen lopuksi nyt parhaiten kuitenkin omasta seurastasi. On oikeasti tärkeää, että löydät oman tasapainosi ja voimasi, kun nyt kerran tankataan biopolttoaineita talven varalle. Se, että nautit omasta seurastasi ja saat kunnon savannilla löhöily tunnelmat syntymään, saattaa kyllä tuoda seuraakin paikalle. Seuran valinnassa kannattaa olla aika tarkka: jos tuntuu, että sinun tasapainoasi häiritään, on parempi vaihtaa paikkaa. Mutta saattaapa nyt löytyä ihan mahdottoman upeaakin seuraa!

Neitsyt

Alkukuukausi näyttää lähinnä… turhauttavalta. Jotenkin, vaikka kaikki sujuisi ihan mukavasti, näyttää siltä, että on vähän vaikea saada otetta asioihin. Mutta ei se mitään. Kuukauden lopussa pitäisi kyllä vähintään viisi ja lisänumero kolahtaa veikkaustilille, kun Mars ja Venus siirtyvät merkkiisi ja saavat Uranukselta kunnon kyydit. Mutta erona on vai se, että voit päättää itse kuinka isoon voittoon uskalluksesi riittää.

Rakkaus

Sinulla on nyt se eläinradan paras tilaisuus päivittää ihmissuhteitasi tulevaisuutesi vaatimuksia vastaaviksi. Marsin ja Venuksen kohtaaminen Uranuksen energiassa omassa ja Härän maamerkissä voi olla todella mahtava tapaus, jossa  omat tarpeet ja suhteiden tarpeet voidaan saada paremmin kaikkia tyydyttävään kuntoon. Uranus vaatii vapauden elementtiä aina, joten tulevaisuus ja tämä remontti ei voi perustua mihinkään muotoon tai sääntöihin, se voi perustua vain vapauteen, rakkauteen ja kunnioitukseen.

Vaaka

Ja aurinko nousee… Elokuu on sinulle oikein mainiota voimaantumisen ja resurssien kasvattamisen aikaa. Sinulle tekee todella hyvää nyt ottaa aika rauhallisesti ja parannella pieniä juttuja ja yksityiskohtia elämässäsi. Joillakin Vaa’oista saattaa kolahtaa joku viesti tajuntaan aika kovalla kolinalla. Todennäköisesti se on jonkun uuden ihmisen mukanaan tuoma ominaisuus tai viesti. Isojen muutosten tekeminen ei nyt välttämättä välittömästi oikein toimi, vaan ahdistaa turhan paljon. Hieman harkintaa…

Rakkaus

Oman hyvinvoinnin rakentaminen ja ylläpitäminen on nyt tärkeintä. Suhteiden kehitys on ihan suoraan riippuvainen omista tunnelmistasi ja tasapainostasi. Jos koet uteliaisuutta ja oma kuvasi saa sinut hymyilemään, voit olla aika varma myös hyvästä seurasta, myös uusista ihmisistä. He saattavat hyvinkin olla heittämässä sinulle kasvun haastetta. Tämä saa sinut helposti vähän kipuilemaan oman elämäsi muutostarpeiden kanssa kuun loppupuolen mielenkiintoisessa ihmissuhdeteatterissa.

Skorpioni

Taitaa olla jonkinlainen hosumattomuuden läksy menossa Skorpioneilla. Sellaista ylimääräistä kiireen tuntua on ilmassa, mutta nyt ei kannata hosua, koska Saturnus rajoittaa elämänvoimien virtaa sinulla. Eli: tunnet olevasi paremmassa kunnossa ja voimakkaampi kuin oletkaan. Tilanne on paranemassa, kunhan maltat tehdä pohjatöitä ja valmisteluja kunnolla. Loppukuun kuvio on sinun kannaltasi hyvin rakentava ja jonkinlainen yhteistyökuvio, jossa kaikilla on mukavan liikkuvat roolit, on tarjolla.

Rakkaus

Sinun täytyy nyt löytää oma kantasi ja oma näkökulmasi ajassa liikkuviin kysymyksiin. Totuus taitaa olla hiukan sinun puolellasi, jos vähän harrastat itsesi kyseenalaistamista ja kysyt itseltäsi: oletko tästä nyt ihan varma? Älä siis hosu ollenkaan näiden mielipiteiden muodostamisessa, vaan anna kaikkien palojen ensin asettua paikalleen. Loppukuun tilanne, jossa Mars ja Venus kohtaavat Uranustunnelmassa on silloin hyvin valmisteltu ja olet valmis viemään löytämääsi totuutta yhteistyössä eteenpäin.

Jousimies

Jupiterjaksosi jatkuu tässä kuussa mainioissa merkeissä: nyt tulitukea tulee tiukasti ja täsmällisesti Leijonasta. Jupitervoima kannattaa keskittää nyt oman hyvinvoinnin ja jaksamisen kehittämiseen. Tekemäsi muutokset elämäsi käytännöissä vaikuttavat pitkän aikaa, joten ole tarkkana siinä, millaisia päätöksiä olet valmis tekemään. Kaikki eivät välttämättä ole kovin tyytyväisiä kaikkiin ratkaisuihisi. Jos olet kuitenkin vakuuttunut siitä, että ratkaisusi on välttämätön itsesi kannalta, puolusta sitä ja oikeuksiasi.

Rakkaus

Sinulla on kieltämättä hieman haastetta saada eri tavoitteet ja intressit soviteltua yhteen. Joko ideasi ovat liian radikaaleja tai et oikein ymmärrä toisen näkökulmaa. Tai sitten et oivalla, että toinen osapuoli haluaakin muuttaa kaikkea vielä radikaalimmin, kuin olisit osannut kuvitellakaan. Sinun täytyy yrittää löytää kieli, jolla saat itsesi ymmärretyksi ja korvat, joilla voi ymmärtää sydämen kautta toisenkin ideoita ja tarpeita. Ihmissuhteiden toimivuus vaatii uhrauksia, mutta on sen arvoista.

Kauris

Pluto ja Saturnus majailevat merkissäsi ja ne lisäävät entisestään vaikuttavuuttasi. Et voi aina luultavasti mitenkään ymmärtää sitä, millaisia seurauksia omilla teoillasi, tekemättä jättämisilläsi ja puheillasi on. Nyt saattaa väsyttää. Kuukausi kannattaa pyhittää oman elämän pikkuasoiden järjestelyyn ja oman hyvinvoinnin ja tasapainon rakentamiseen. Olet luultavasti luvannut aivan liikaa, kun et ole ymmärtänyt, mikä kaikki kaatuu loppujen lopuksi sinun hoidettavaksesi ja loppuun saatettavaksi.

Rakkaus

Loppukuun tapaus on sinun kannaltasi mahdollisuuksia täynnä. Erilaisten tarpeiden yhteensovittaminen sen jälkeen, kun olet saanut hiukan hengähtää, tulee varsin hyvään aikaan. Olet liiaksi sitonut itseäsi velvollisuuksiin ja nyt on aika saada muut ymmärtämään, etteivät he voi samassa määrässä jatkaa tukeutumista sinuun. Ymmärrät oikein hyvin myös muiden kertomuksia omien kokemuksiesi kautta, joten tästä palaverista tulee varmaan oikein hedelmällinen.

Vesimies

Olet levittänyt taas koko väripalettisi värit elämäsi kaikille kankaille. Nyt olisi aika tehdä ehkä yksi kokonainen mestariteos. Ja mikäpä muukaan se on kuin sinä itse. Tarvitset nyt aikaa omille tunteillesi ja ajatuksillesi, jotka laukkaavatkin mukavan luovasti. On kuitenkin parempi, ettet nyt aloita heti mitään uutta projektia. Huolellinen valmistelu ja oman innostuksen testailu tarvitaan. Jos innostut nyt jostain jutusta aina uudestaan, vaikka poistat sen välillä mielestäsi, olet oikeilla jäljillä.

Rakkaus

Koko kuukausi taitaa opettaa sinulle itsestäsi huolehtimista. Nyt sinun täytyy laittaa itsesi etusijalle. Mitään ihmeempää ei taida olla tarjolla ennen kuun loppua, jolloin sinun täytyy taas muistaa, ettet tee sellaisia kompromisseja, joissa myyt itsesi liian halvalla. Juuri, kun pääset kiinni parempaan oloon ja vahvempaan itsekuvaan, alkaa syntyä vaara siitä, että tarvittavan muutoksen maksajaksi päädyt Sinä omien oikeuksiesi kanssa. Kyllä: uudistuminen on nyt tarpeen ja hyvä. Mutta ei mihin hintaan tahansa.

Kalat

Ei ole välttämättä niin helppoa katsoa omien tekojensa ja tekemättä jättämisiensä jälkiä. Tajuat liiankin hyvin, mikä on oma osuutesi tilanteessa juuri nyt. Et voi millään ihmeellisellä taialla muuttaa tilannetta muuksi, vaan muutos lähtee oman voiman vahvistamisesta. Et voi olla tulevaisuudessa enää oman elämäsi ajopuu, vaan kapteeni. Me emme ole menneisyytemme summa, vaan tulevaisutemme ainoa rakentaja. Mutta voimme aina ottaa muut mukaan matkalle, joka voi alkaa vaikka nyt: elokuun lopussa.

Rakkaus

Alkukuu antaa sinulle jonkinlaisen esityksen siitä, mikä suhteissasi on pielessä. Toivon todella, että tämä ei saa sinua masentumaan, vaan päinvastoin antaa sinulle eväitä tutkiskella omia tunnelmiasi ja vahvistua, jotta voit lähteä vahvempana ja paljon aidompana matkalle omaan tulevaisuuteesi. Oivallukset ja niiden mahdollistamat uudet ajatukset ja sopimukset voivat saada nyt mahtavan voiman, jos ihmiset todella tavoittavat suhteissa omat tunnelmansa ja voivat niiden kautta löytää keskinäisen kunnioituksen.

X