Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi tammikuu 2022

Teksti:
Lotta Pellas
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Onpahan melkoista meininkiä! Ajan laatu keikahtaa todella reippaasti ihan uudenlaiseksi uudelle vuodelle: siis onnea matkaan! Meidän täytyy nyt jotenkin ymmärtää, mitä tällainen vuoden kestäneen kuvion hyvästely tarkoittaa ja mahdollistaa. Itse tulkitsen todella mielelläni tämän muutoksen aivan uuden toivon ja positiivisuuden mahdollisuudeksi. Auringon yhtymä Plutolle Kauriissa, samoissa asteissa Jousimiehessä on Mars – on kyllä riski ylilyönteihin ja ehdottomuuteen. Sen kanssa samaan aikaan kuun puolivälissä tapahtuu muutakin: Uranus ja Merkurius tekevät neliön ja tästä asetelmasta Merkurius lähtee peruuttamaan, Uranus etenemään. Kapulanvaihto? Meidän on ymmärrettävä, että tulevaisuuden visiot kuuluvat meille jokaiselle, ainutlaatuisille yksilöille.

Erittäin painostavana ja pakottavana pitkään jatkunut yleinen tunnelma luo aina painetta, joka tulee varmaankin purkautumaan väkivaltaisinakin kapinoina ja toisaalta yhä pakottavampana alistumisen tunnelmana. Kaikkeen tähän on kuitenkin olemassa ratkaisu rohkeudessa, rakkaudessa, viisaudessa ja myötätunnossa. Merkuriuksen peruuttaessa meidän on vain rohkeasti tarkistettava tekemiämme ratkaisuja, arvioitava uudestaan, kuinka oma tulevaisuuskuvamme sopii yhteen meille tarjottuun. Olisiko mahdollista vain valita inhimillisemmät ja luonnollisemmat unelmat? Tehdä ratkaisut sisäisen ymmärryksen mukaan? Tähän samaan prosessiin voi yhdistää oman tiedonjanon kasvattamisen ja itseluottamuksen.

Valttikortti tässä pelissä on Venus! Venuksella on kaksi ulottuvuutta, sosiaalinen ja elämää kantava. Venus voi meissä vaikuttaessaan luoda rakkauden ja välittämisen voimia, joilla kaikki ulkoplaneettojen negatiiviset vaikutukset ovat ”sulatettavissa”. Saturnuksen ja Uranuksen ”pyörre” viime vuoden aikana siirsi Saturnuksen pakot ja säännöt Uranukselle, jossa sen ”vapaus” verhottiin loputtomiin pakkoihin ja ehtoihin. Uranuksen kapinallisuus siirtyi Saturnuksen alueelle. Kaikki hyvä, mikä on perinteissä ja rakenteissa haluttiin romuttaa ja hajottaa. Venus voi auttaa meitä löytämään uudelleen todellisen terveyden lähteet, rakentavat elämäntavat ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunteen. Näiden suurten teemojen käsittelyä ei voi olla ottamatta esille, koska ne vaikuttavat meidän kaikkien elämään.

Oinas

Nyt ei missään nimessä pidä provosoitua mistään. Voimakas häirintä lisää silti omaa päättäväisyyttäsi. Sinulla on oikeus ja mahdollisuus vahvistuvaan omaan totuuteen ja sen ylpeään kantamiseen. Joitakin käsityksiä ja päätöksiä on pakko tarkistaa, mutta ota tämä ihan puhtaasti mahdollisuutena. Et ole menettänyt yhtään mitään, millä voisi myöhemmin olla mitään arvoa. Kaikki korjausliikkeet ovat nyt kasvaneen tiedon ja ymmärryksen tuottamia välttämättömiä uudelleenarviointeja.

Rakkaus

Tutki vaikka koko kuukauden ajan sitä, mikä elämääsi tukee ja rakentaa. Ketkä ovat sellaisia ihmisiä, joiden kanssa on helppo ja hyvä olla. Tulevaisuus alkaa puhua  harmonian ja tasapainon tunteiden kautta, sellaisena alkavana naurun kuplimisena. Jos jätät kaiken höpönlöpön ihan omaan arvoonsa, huomaat, että elämäsi voi olla vaikka kuinka hienoa. Sinulla on paljon ympäristöäsi auttavaa ja parantavaa voimaa, jonka voit laittaa kunnolla liikkeelle kuun lopussa. Venus jyllää.

Härkä

Tee tästä kuukaudesta sisäisen tutkimusretken juhla-aikaa. Tiedät, että sinulla on paljon osaamista, jota voisit antaa maailmalle, ellei se olisi niin vastahakoinen ymmärtämään lahjakkuuttasi. Älä hakkaa päätäsi suotta graniittiin, vaan muuta suuntaa. Tämä uusi suunta on varmasti kotiinpäin, kohti omaa itseäsi. Maailma on muuttumassa niin paljon, että varmuutta minkään euron suhteen ei voi olla. Suuremmat rahat voivat olla oman luomisen ilon takana piilossa. Luovuus on vain otettava käyttöön.

Rakkaus

Olet ajan rattaan korjaamisessa ja ihmissuhteiden eheyttämisessä erittäin vahvassa asemassa. Et voi kuitenkaan antaa enempää kuin sinulla on. Rakkaus ja myötätunto ovat sitten kuitenkin sellaisia voimia, jotka eivät ehdy ja kulu, jos niitä osaa ottaa vastaan. Se kuitenkin edellyttää hiljaisia meditaation tai rukouksen hetkiä. Kun pidät huolta itsestäsi ja omasta rauhan tilastasi, voit tulla ihmiseksi, joka parantaa meitä kaikkia, ja erityisesti läheisiään.

Kaksonen

Säilytä järki ja maltti jokaisessa tilanteessa. Olet paljon vahvemmalla pohjalla kuin luultavasti kuvitteletkaan. Missään tapauksessa ei kannata lähteä loputtomiin ja hedelmättömiin väittelyihin, vaan puhua omasta totuudesta käsin. Kunhan muistat itse, että oma totuutesi on nyt tarkastamisen kohteena. Nyt on aivan oivallinen aika päivittää omia käsityksiä ja tehdä väärinkäsityksistä oikeinkäsityksiä. Kun on avoin ja kuunteleva on myös totuudellinen, koska meillä on vain näkökulmia.

Rakkaus

Venus tukee oivallusten aikaa oivallisesti. Kun et yritä pitää mistään rikkinäisestä tai toimimattomasta väkisin kiinni, on varsin mainio aika avata uusia suhteita ja uusia ulottuvuuksia vanhoihin suhteisiin. Hyvin selvästi kyllä näkyy erityisesti huonojen ja kuormittavien suhteiden laatu. Kaikki, mikä alkaa tuntua vain yhä rasittavammalta kannattaa siivota viimeistään kuun lopussa elämän mappi ööhön. Jos mappi öötä ei kaipaa koko alkuvuonna, voi polttaa koko mapin.

Rapu

Sinulla tulisi olla nyt vahva sisäinen rauha. Merkurius antaa tilaisuuden arvioida koko tulevaa vuotta uuteen uskoon tammikuun aikana, kahden viimeisen viikon aikana. Tällaisessa sisäisessä arvioinnissa ei kannata aliarvioida tunnelmien, sydämen merkitystä. Sydän on se, jolla eri näkemykset voidaan yhdistää. Voit paremmin käsittää, että kaikki katsovat asioita eri aivoilla ja eri kokemuksella, eri näkökulmista. Mutta sydämet voivat muodostaa rauhan alueen, jolla löytyy yhteinenkin kokemus.

Rakkaus

Jätätkö asioita tekemättä pelosta? Pelkäätkö, että olet itsekäs, jos teet ratkaisuja, joilla on vaikutus myös muihin ihmisiin ympärilläsi? Olet luultavasti liian kauan haudannut omat motiivisi. Ehkä ne on aika kaivaa viimein esiin. Älä pelkää tätä ”sotaa”. Jos et nyt puhu omaa totuuttasi, sellaisena kuin se on, tilanne pahenee. Se, että nousee suorastaan pala kurkkuun, kun ajattelee, että suu pitäisi avata, kertoo vain siitä, että nyt oikeiden sanojen on aika kasvaa voimasta ja rauhasta.

Leijona

Energeettisesti vahvinta aikaa Leijonalle on alkukuun puoli. Kannattaa keskittyä tärkeiden asioiden ja tehtävien hoitoon ja hajottaa huomiotaan toisarvoisiin asioihin mahdollisimman vähän. Merkuriuksen ja Uranuksen neliö alkaa tiivistyä ja silloin alkaa myös paljastua, millaisia korjausliikkeitä on pakko tehdä. Joulun aika tulee mainiosti katkaisemaan arjen kulun. Se antaa tilaisuuden katsoa asioita uudesta näkökulmasta ja kasvattaa omasta älystä taas terävämpi väline.

Rakkaus

Tammikuu on varsin tärkeää ja ratkaisevaakin aikaa ihmissuhteiden kannalta. Nyt on aika luoda yltäkylläisiä suhteita. Sellaiset ihmiset ovat hurjan tärkeitä, jotka tällaisina aikoina nousevat siihen asemaan, että heidän kanssaan haluaa kulkea tulevaisuuteen. Ja tulevaisuuteen voi kulkea vain rehellisyyden kanssa. Nyt ei voi enää kantaa mukanaan mitään valheellista. Sellaista ei vain jaksa. Eikä tämä koske tietenkään pelkästään uusia suhteita. Nyt kaikki suhteet paljastavat todellisen laatunsa.

Neitsyt

Aika antaa melko ehdottomia ohjeita meille. Kuulut maamerkkeihin, jotka tällä hetkellä kokevat erittäin vahvasti ajan muutoksen. Olet varmasti huomannut, että mikään vanha puolivillainen puuhastelu ei enää maistu ollenkaan. Tämä ilmenee yleensä loppuunpalamisen erilaisissa asteissa ja muodoissa, ehkä vain väsymyksenä. Nyt on kuitenkin aika muotoilla elämänsä ihan uudella motiivilla: elämän täytyy olla merkityksellistä ja siinä täytyy oman luovan voiman liekin päästä roihuamaan.

Rakkaus

Tällaisen ajanjakson jälkeen uusi vuosi kannattaa aloittaa aika räväkästi. Sillä, minkälaisen irtioton keksit, ei ole kauheasti väliä. Kunhan saa kaiken omassa maailmassa taas liikkeelle, kunhan saa innon ja palon taas hereille. Kaikki on ollut niin junnaavassa tilassa, että oma sielu on pakko laittaa liikkeelle, jotta elämänvoimat pääsevät heräämään. Helmikuussa tapahtumaa on jo varmasti enemmän, joten sisäinen vauhtipyörä on hyvä laittaa liikkeelle jo nyt. Pääseepähän sitten paremmin muutoksen kärryille.

Vaaka

Muista omat tavoitteesi! Vaikka nyt mutkia riittääkin matkassa, niin tavoite siintää kuitenkin kuin Aurinko mutkittelevan tien päässä. Eikä se haukku haavaa tee. Jos olet tähän asti joutunut taistelemaan turhautumisen kanssa, merkit alkavat osoittaa, että edistystä tapahtuu. Tässä kuussa Merkuriuksen perääntyminen pakottaa tarkistamaan toden teolla jo tehtyjä ratkaisuja, mutta kuun loppu ja ensi kuun alku ovatkin sitten kunnon meininkiä. Nyt vain hieman kärsivällisyyttä ja joustavuutta.

Rakkaus

Tarvitset hiljaisuutta ja rauhaa. Olet ollut koko ajan valmiina aivan uusiin kuvioihin, mikä on ollut uranisen vaikutuksen tuottamaa hermostuneisuutta ja myös Neptunuksen hämmennystä. Kuukausi on laadultaan tarkistava ja odottava, koska Venuskin perääntyy. Uskon, että kuun lopussa saavutat rauhoittumisen ja keskittymisen kautta paremman tasapainon, jonka kautta myös ihmissuhteet alkavat rakentua tukevammalle pohjalle. Tämä kaikki tietysti vaatii tiedostamista. Ja valinnan.

Skorpioni

Nyt on syytäkin olla ”skorpionimainen”. Sinun on suojeltava kaikkea sitä, joka sinussa vasta orastaa uutena varmuutena. Sinulla on siis täysi oikeus kieltäytyä päättämästä mitään. Jos joku pitää sitä hankalana, niin se on heidän ongelmansa. On selvää, ettet tällä hetkellä tiedä asioiden todellisesta tilasta riittävästi voidaksesi tehdä kunnollisia päätöksiä. Aavistat kyllä, että olet muuttamassa käsityksiäsi monessa kysymyksessä. Tämä on sinun elämäsi ja sinä itse suojelet itsessäsi syntyvää.

Rakkaus

Paineet ovat aika kovat, mutta olet hyvässä asemassa. Silloin tällaiset muutoksen tuomat paineet on helpompi kestää. Me kuvittelemme monesti, oikeastaan aina, että tehdessämme jonkun ratkaisun, voisimme tietää sen seuraukset. No, emme me voi. Me emme voi tietää, miten muut suhtautuvat näihin päätöksiin, emmekä me liioin tiedä, millaisia muutoksia maailmassa tapahtuu sinä aikana, kun päätös toteutuu kaikilla tasoilla. Rakastavat ihmiset ovat valmiita  mukautumaan paljonkin meidän tarpeisiimme.

Jousimies

Sinulla on täysin toiset kuviot kuin muilla. Mikäpä sen mukavampaa. Olet tällä hetkellä eläinradan ”suuri seikkailija”, joka seuraa vain omia impulssejaan ja herättää ehkä suurtakin hämmennystä kanssaihmisissä. Marsin ja Neptunuksen neliö on kuviona yllättävän dynaaminen ja vapauttava. Etsi aivan uusia ratkaisuja ja reittejä uuden ajan alussa, rohkeasti ja vapaasti. Tästä voi olla ihan arvaamatonta hyötyä meille muillekin. Me totisesti tarvitsemme nyt vapaita henkiä, tuulen lailla liikkuvia.

Rakkaus

Uuden ajan alussa? Uuteen aikaan mennään joko iloisesti yhdessä tai erikseen panikoiden? Sinun täytyy muistaa nyt, että olet varsin vahvoilla, vaikka uudistumisen vauhti ja haasteet alkavatkin ehkä tuottaa paniikinomaisia tunnelmia. Kulunut aika on syönyt monien itseluottamusta, mutta voit olla varsin varma, että ne asiat, joita olet tuomassa perhe-elämääsi ja suhteisiisi, ovat kaivattuja ja toivottuja. Nyt kaikki onkin aika paljon ilmaisutavasta kiinni. Ei kannata vielä tammikuussa yrittää liikaa.

Kauris

Sinulla on vähän vaikeampi vaihe. On varmasti vaikeaa, että asiat eivät mene yhtään kuvitellulla tavalla, vaikka on tehnyt parhaansa ja kaikilla parhailla motiiveilla. Tämän kuun aikana kannattaa tehdä ihan kunnon syväanalyysi tilanteesta ja psyykata itsensä isoihin muutoksiin ja päätöksiin. Me emme aina, tai oikeastaan juuri koskaan, voi tajuta tilanteen pitkiä juonilankoja silloin, kun asiat tapahtuvat. Vaikka teitkin parhaasi, matto taidettiin vetää alta. Luota siihen, että vielä joskus asia valkenee.

Rakkaus

Luultavasti jo nyt näkyy sellainen lanka, että tilanteen muutos antaa ihan uusia virikkeitä ihmissuhde-elämään ja perheen asioiden järjestelyyn. Nyt on hyvä käydä avoimia ja rehellisiä keskusteluja läheisten kanssa siitä, mitä pitäisi korjata. Kaikki sujuu varmasti ihan hyvin, jos kaikki syyttelyt ja uhriutumiset jätetään pois. Nyt kannattaa keskittyä enemmän siihen, mikä ei toimi ja alkaa miettiä, miten tällainen tilanne on vältettävissä. Paras aika on kuun lopussa, kaikessa rauhassa, uutta kohti.

Vesimies

Olet varmaan jo tässä vaiheessa oppinut sen, että pioneerihommat ja todelliset muutokset kohtaavat maailmassa melkoista vastarintaa. Nyt ei kannata hakata päätään seinään. Eli: aikalisä. Merkuriuksen perääntymisen aikana ei kannata yrittää väkisin eteenpäin, eikä varsinkaan sinun. Tilanne alkaa toimintasi kehyksessä muuttua suosiollisemmaksi jo loppukuusta. Isommat vyörytykset rintamalla kannattaa kuitenkin ihan suosiolla siirtää pitemmälle. Nyt kannattaa suorittaa kunnollinen tiedustelu.

Rakkaus

Joko pinnan alla kuplii? Alkaako rutiini tuntua liian ahdistavalta? Mitä uutta voisi ja pitäisi tapahtua, jotta tuntisit taas eläväsi? Näiden kysymysten aika lähenee koko ajan ja yhä vakavammin. Uranuksen neliö, joka tietenkin kestää merkkiisi nähden varsin kauan, aiheuttaa vahvan tarpeen uudistumiseen. Se laittaa kysymään isoja kysymyksiä itseltään: menenkö eteenpäin vai toistuuko kaikki aivan liian samanlaisena? Loppukuu alkaa antaa vastauksia. Sinun tehtäväsi on malttaa kysyä ja kyseenalaistaa.

Kalat

Mitä epäonnistuminen oikein on? Se on aktiivisen ja positiivisen ihmisen palaute väärästä valinnasta. Sen jälkeen on joka kerta helpompi tehdä oikeita valintoja. Se, että ei tee mitään valintoja, vaan seuraa vain virran mukana, ei ole onnistumista, se on hädin tuskin edes elämää. Sinä olet oikeasti ihmeidentekijä aina, kun teet jotakin yllättävää ja omintakeista, jotain ennustamatonta. Tällaiset sisimmästä lähtevät aidot valinnat ovat niitä, jotka maailmaa oikeasti vievät eteenpäin.

Rakkaus

Tasapaino on nyt palautettava. Vaikea aika on hämmentänyt ihmissuhteemme moniin ennenkokemattomiin kiemuroihin ja solmuihin. Tammikuu on loistavaa aikaa sisäiselle työlle, jossa rajojen asettamisen, anteeksiannon, unohtamisen ja uuden luottamuksen voimilla rakennetaan yhä kestävämpi pohja omalle elämälle. Tärkeää on, ettei missään vaiheessa anna periksi toivosta ja paremmasta tulevaisuudesta. Sitä ei kukaan ulkopuolinen tuo mistään, vaan se on rakennettava yhdessä.

X