Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi maaliskuu 2022

Teksti:
Tiia Kailaheimo
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Ollaan kyllä jännän äärellä. En nyt yhtäkkiä muista, että olisin nähnyt Venuksen ja Marsin kulkevan näin pitkään ihan käsi kädessä. Tämä on nyt kestänyt melkein koko helmikuun ja jatkuu melkein maaliskuun loppuun. Melkoisen tunnepitoisen räjähtävä alku kuukaudelle on, kun tämä kaksikko ohittaa Kauriissa 3. päivänä Pluton. Nyt ihmissuhteet ja sosiaalinen kenttä ovat rajussa myllerryksessä. Totuus ja valheet kamppailevat vallasta, kumpikin omalla tyylillään. Kaikki valheellisuus, vallankäyttö ja manipulaatio saavat aikaan vahvoja tunnereaktioita sekä yhteisöissä, ihmissuhteissa että yksilöissä. Tällainen puhdistus ja tuuletus osuu ihan Kauriin loppuasteille ja sitten kaksikko siirtyykin uusiin mahdollisuuksiin siirtyessään Vesimieheen, yhdessä, 7. päivänä maaliskuuta.

 

Maaliskuun viimeisellä viikolla Mars ja Venus alkavat etääntyä toisistaan, saatuaan varmastikin uudelleen muotoiltua ihmisten sosiaalista tunne-elämää ja tarpeita. Me tarvitsemme ihan uudenlaista ajattelua ja tunteet ovat erittäin tärkeä katalysaattori ja opas myös ajattelun muuntamisessa. Kun tunteessa elää yhä vahvemmin oikeudenmukaisuus itseä ja muita kohtaan, alkaa tiedostaminen, joka tarvitaan aina ennen tilanteen todellista muuttamista. Kollektiivinen tajunta toimii ehkä vahvimmin tulevaisuuteen suuntautuneena, kun planeetat kanavoivat vaikutelmia ja ideoita Vesimiehen merkistä. Omien ihanteiden tavoittamisen aito kuva on Jupiterin ja Merkuriuksen tapaaminen 21. päivä. Silloin voi sanoa filosofikuninkaan ja viestinviejän pitävän palaveria.

 

Pluton yhtymä kuun alussa tuottaa varmasti todella vahvoja tahdonpurkauksia ja ahdistustakin. Epäaitous kaikissa ihmissuhteissa saattaa muutosprosessit liikkeelle ja aidot suhteet vahvistuvat. On muistettava vielä sekin vapauden tuuli, joka viimeisen viikon alussa syntyy, kun Vesimiehen Mars ja Venus neliöivät Härkä-Uranusta. Yhteistyökuvioille on maaliskuun aikana ihan huikeita mahdollisuuksia. Tosin vain sellaiset yhteisöt pystyvät rakentumaan ja rakentamaan kestävästi, jotka perustavat toimintansa ja ratkaisunsa aitoihin ja kestäviin ihanteisiin. Kaikkien yhteisöjen on nyt kunnioitettava tasa-arvoisesti kaikkia yksilöitä ja annettava heidän äänelleen tila. Vapauden ja keskinäisen kunnioituksen vaatimus yhteisön toiminalle on hyvin ehdoton.

 

Oinas

Maaliskuu antaa henkilökohtaiselle kehityksellesi todella hienot edellytykset. Kuinka paljon voikaan edistyä selkeytymisessä ja väärien käsitystensä perkaamisessa. Kuun alku voi olla todella ahdistava ja haastava ja silloin on tehtävä suuri tahdonponnistus säilyttää maltti tilanteessa kuin tilanteessa. Tärkeintä on löytää nyt sellainen pitkämielinen kehitysmotiivi, jossa antaa itselleen aikaa toipua pettymyksistä. Kun löytää oman rytminsä, alkaa ymmärtää, miten syviä välttämättömyyksiä omassa elämässä on.

Rakkaus

Kaikesta manipulaatiosta ja itsensä kieltämisestä on aika sanoutua irti. Marsin ja Venuksen yhteisliike Vesimiehessä sopii erittäin hyvin sinulle. Voit tehdä tästä itsellesi rehellisyyden kuukauden, jonka aikana karistat elämästäsi kaikki ne käyttäytymismallit ja alistumiset, jotka kahlitsevat sinut tyytymättömyyteen. Sinulla on oikeus itsekunnioitukseen ja hyviin ja voimaannuttaviin suhteisiin, joissa elää kunnioitus, loukkaamattomuus ja rakkaus.

 

Härkä

Oletko maalannut itsesi nurkkaan? Tee tästä kuukausi, jonka aikana vahvistat voimaasi päättää toisin. Päätä tehdä asioita todellisesta halusta ja tahdosta, motiivista, joka perustuu intoon. Kun alkaa tehdä asioita rakkaudesta tekoon, siksi, että tietää tekevänsä oikein, alkaa elämä taas kuplia suurempaa iloa. Eikä silloin ole merkitystä sillä, joutuuko jostakin luopumaan. Saattaa huomata, että onnellisuus lisääntyy, kun huolehdittavaa on vähän vähemmän ja aikaa katsoa maisemaa ja tähtiä enemmän.

Rakkaus

Muutokset alkavat olla täysin väistämättömiä tämän kuukauden kuvioilla. Et voi jättää enää ratkaisuja tekemättä. Kun tiedostaa kaiken sen, mitä itselleen on velkaa ja mitä muutoksia on tehtävä, jotta voi elää itsensä näköistä elämää, on oltava valmis vähän heiluttamaan miekkaa. Näin dynaamisilla ja haastavilla kuvioilla, siis sinun kannaltasi, ei voi jäätyä muutoksen pelon alle tai alkaa pelätä mahdollisia seurauksia. Muista, että lähipiirisikin voi paremmin, kun itse voit paremmin.

 

Kaksonen

Vesimiesinspiraatiot saavat sinut mahtavaan vauhtiin, jos suostut täyteen ennakkoluulottomuuteen ja siihen, että voit muuttaa toimintatapojasi vaikka ihan täysin. Kalojen merkissä tapahtuvat energiapurkaukset ovat nyt omiaan selventämään omaa järkeäsi, jolla voi tehdä nyt ihmeitä. Se vaatii sinulta vain tieteellistä asennetta, jossa olet valmis koko ajan kyseenalaistamaan omat käsityksesi. Mahdollisuudet ovat nyt suuria ja yllättäviä, mutta niiden tavoittaminen vaatii sekä uskoa että epäilyä.

Rakkaus

”Samaan virtaan ei voi astua kahta kertaa.” Virta ei ole enää sama, eikä ihminen. Meillä on monesti vaikeuksia sopeutua muutokseen, vaikka se taitaa olla ainoa pysyvä ilmiö maailmassa. Silloin se etenkin tekee tiukkaa, kun on suunnitellut jonkun asian, eikä se suostukaan toteutumaan ajatellulla tavalla. Täydellinen elämän hallitseminen on kuitenkin tuskaa tuottava illuusio ja siitä vapautuminen on kaikessa karuudessaankin paranemisprosessi. Anna maailman nyt muuttaa sinua, kun se ei suostunut muuttumaan.

 

Rapu

Nyt ei kannata mennä merta edemmäs kalaan. Parhaat jutut ovat yllättävän lähellä. Kun luovut nyt odotuksista ja kuvitelmista siitä, miten kaiken pitäisi edistyä ja asettua, pääset hyvinkin lähelle taas hyvän arjen perusasioita. Tämä aika, jossa kaikkien elämät ovat olleet myllerryksessä on tuonut kuitenkin sellaista hyvää, että voimme paremmin asettua nykyhetken täyteyteen, kun tulevaisuutta ei paljon voi suunnitella ja menneenkin merkitys kutistuu. Älä tuhlaa energiaasi tulevan murehtimiseen.

Rakkaus

Aika vaikea kuukausi ihmissuhteissa. Asetut nyt todella herkästi ”hangoittelemaan tutkainta vastaan”. Sinun kannattaa nyt antaa periksi taistelussa ja antautua sellaiselle asenteelle, että on vain pakko luottaa siihen, että tapahtumien on annettava kehittyä omalla painollaan. Jossain vaiheessa selviää, miksi näin kävi ja mitä hyvää ja tarpeellista sitten seurasikaan.

 

Leijona

Epävarmuus on joskus varsin painostavaa ja hankalaa. Uskon kuukauden kuvioiden perusteella, että tämä huolen tunnelma syntyy ennen kaikkea siitä, ettet oikein tiedä, mitä pitäisi edes tavoitella. Nappulat pelilaudalla näyttävät päätyneen niin omituiseen asemaan, ettet ymmärrä, miten tuo voi olla edes itse pelaamasi peli. No, ehkä joku tosiaan on vähän muuttanut sääntöjä. Sinun on nyt vahvistettava omien ihanteidesi merkitystä ja voimaa, jotta voit toimia niin, että peilikuva näyttää itsesi näköiseltä.

Rakkaus

Merkittävät tapahtumat vastamerkissäsi Vesimiehessä vievät sinut sisäiselle matkalle. Sinun on todellakin pohdittava, miten saat itsesi ja lahjasi jälleen esille ja käyttöön, lahjaksi muille. Sinulla on paljon enemmän annettavaa kuin pystyt tällä hetkellä antamaan, myös tunteellisesti. Sinun täytyy nyt tutkiskella sydäntäsi ja etsiä ne pelottavatkin ratkaisut, joilla saat oikeutesi omaan elämään takaisin. Kukaan ei todellisessa ja aidossa suhteessa iloitse siitä, että toinen joutuu muuttamaan itseään.

 

Neitsyt

Tiedät, että tämä ei voi jatkua näin. Alkukuun plutoninen räjäytys saa sinut aika hyvin hereille toiminnan tarpeellisuudelle. Älä kuitenkaan tee mitään ratkaisuja ärsytettynä tai provosoituna. Ratkaisujen täytyy olla ihan sinun omista lähtökohdistasi ja ihanteistasi nousevia. Silloin niissä ei voi olla mitään yllytettyä mukana. Luo itsellesi sisäinen rauha, josta käsin vasta toimit. Luota siihen, että voit tietää, mikä tässä vaiheessa on oikein, äläkä anna tunteiden ja velvollisuuksien vaikuttaa liikaa.

Rakkaus

Tasapaino on löydettävä uudelleen. Paras keino tähän on aina anteeksianto: itselleen ja muille. Me emme aina ymmärrä, miksi me teemme ja sanomme jotain. Emmekä me tunne toisen sielua, emme hänen tuskiaan ja riemujaan. Me voimme aina arvioida ja arvioida uudelleen. Mutta emme voi tuomita toisiamme ihmisinä. Me kaikki kuljemme jossakin vaiheessa kehitystämme. Me emme tunne toistemme elämää, emme edes niiden läheisten. Sinä tarvitset nyt ilmeisesti sekä omaa voimaa, että yleistä armahdusta.

 

Vaaka

Vaikka millainen sota riehuisi ympärilläsi, älä anna sen tulla sisällesi. Nyt on aika löytää yhä syvempi pysyvä rauha, jossa voi löytää sen, mikä on tärkeää ja totta. Kuukausi antaa tähän huikean hyvät eväät. Mars ja Venus tosin yhteisliikkeellään saattavat hämmentää sitä, mikä on sinun tehtäväsi ja mikä on toisten, milloin kuunnella, milloin puhua. Joskus vähemmän on enemmän. Tee itsellesi missio: mikä totuus on kirkas, sen täytyy myös olla sopusoinnussa muiden totuuksien kanssa. Ja se täytyy toimia.

Rakkaus

Ihmisen elämässä on loputon määrä erilaisia rytmejä, lyhyitä ja kiihkeitä, valtavia pitkiä linjoja. Kaikella on siis aikansa ja paikkansa sinunkin elämässäsi. Totta kai meissä on ääni, joka vaatii välittömiä ratkaisuja, varsinkin, jos tilanne on vaikea ja paineinen. Tärkeintä on kuitenkin löytää ne keinot, joilla elämän rakentaminen mahdollistaa oman kehittymisen ja yhä läheisemmän suhteen kaikkeen, minkä tietää todeksi. Nimittäin: onni ja ilo syntyy siitä, että se on totta, ei siitä, että se on nautinnollista.

 

Skorpioni

Maaliskuu voi olla hyvä. Jos suostut siihen. Jos pidät kynsin ja hampain kiinni jostain rakentamastasi, siitä voi tulla todella tuskallinen. Nyt on aika päästää irti kaikesta sellaisesta, joka vain rasittaa sinua. Kuvittelet ehkä vielä tänään, että se on sinulle tärkeätä ja tarpeellista, mutta nyt onkin sitten juuri oikea aika tutkia sitä, onko se todella näin. Me rakennamme elämäämme todella helposti illuusioita, tapoja ja rakenteita, joita kuvittelemme tarpeellisiksi. Emme voi olla oman elämämme ”palvelijoita”.

Rakkaus

Uskon, että yksi Marsin ja Venuksen yhteiskulkemisen tarkoituksena on parantaa ihmissuhteita, tuoda niihin uutta aitoutta ja rehellisyyttä. Olet itse oman kantasi kanssa vahvoilla alkukuun Pluto-kuvion puristuksessa. Älä kuitenkaan missään nimessä ala käyttää mitään valtaa tai ”mitäs minä sanoin”-asenteen tuomia ikäviä äänensävyjä. Me emme kukaan ikinä tiedä, miten jotkut ratkaisut tulevaisuudessa toimivat. Emme voi tuntea tulevaisuutta, joten meidän on oltava armollisia toisillemme.

 

Jousimies

Nyt on hyvä sivumyötäinen tuuli Vesimiehen merkistä. Ainoa, mikä laittaa vastaan taitaa olla oma rajoittunut ajattelu. Sillä sitten ei anna ihan koko purjetta tuulelle. Nyt kannattaa vähän miettiä myös reitinvalintaa: jos johonkin suuntaan ei millään pääse, ja tiedät sen suunnan olevan oikea, kannattaa ottaa kiertoreitti helpommalla tuulikulmalla. Kannattaa myös ainakin kerran harkita onko se tavoite kuitenkaan ihan oma. Joka tapauksessa oma voima toimii vastuksista huolimatta hyvin ja asioista selviää kärsivällisyydellä.

Rakkaus

Aika vaikeaa selittää asioita muille, jos ei ymmärrä ratkaisujaan ja reittejään oikein itsekään? Usko pois, meillä kaikilla on oikeus olla välillä aika mystisiä ja arvaamattomia. Varsinkin silloin, kun etsimme itsekin sitä, mikä nyt uudessa tilanteessa on totta ja oikein. Luota siihen, että epätietoisuuden sumu hälvenee piakkoin ja saat ihan uutta energiaa ja puhtia. Luultavasti tämä tulee läheisille aika isona yllätyksenä, mutta meillä on oikeus muuttaa mieltämme, oikeus arvioida uudestaan.

 

Kauris

Tuo Marsin ja Venuksen yhtymä Pluton kanssa merkissäsi lupaa aikamoista myrskyä. Paras tapa valmistautumisessa on ajatella, että se mikä ei kestä, ei myöskään ole riittävän arvokasta. Meri ja myrsky koettelee aika ajoin elämässä kaikkea. Tässä on varmasti paljolti kysymys uusiin arvoihin ja tavoitteisiin syntymisestä itsessä. Silloin on todellakin oltava valmis luopumaan jostakin, voidakseen ottaa vastaan sen uuden, joka ei muuten pääse syntymään. Vähemmän on joskus enemmän.

Rakkaus

Älä anna alkukuussa minkään hetkauttaa, anna kaiken päinvastoin vahvistaa tahtoasi toimia yhä enemmän itsellesi uskollisesti. Olet jo kokenut niin paljon, että voit luottaa omaan arviointikykyysi. Jotkut kuvitelmasi kaatuvat rymisten, mutta voit olla siitä pelkästään tyytyväinen. Niiden voimassa pysyminen olisi vienyt sinut vain kauemmas siitä voimasta, jonka olet löytämässä. Suhteissa on aika vaikea olla hukkaamatta itseään, mutta nyt on aika kirkastaa omien sitoumusten perusta, valita suunta.

 

Vesimies

Huikea kuukausi! Nyt on kyllä kesä tullut etuaikaan sinulle, ainakin henkisesti. Valtava uudistumisen tuuli pyyhkii sinua sisältä ja saat sellaisen nuorennusleikkauksen, että sen huomaavat kaikki. Sinulla on niin paljon voimaa, joka syntyy siitä, että tiedät nyt ajavasi oikeita asioita. Ja tällaisen energian ollessa vallassa huomaat sen, että myös muut innostuvat ja hyvän voima alkaa kantaa kaikkia tavoitteitasi. Ajattele itseäsi vaikka luonnonvoimana. Mikään ei voi nyt pysäyttää sinua, kun lähdet liikkeelle.

Rakkaus

Tämä voi olla aivan huikea uusi alku myös ihmissuhteissa. Kaikkea voi katsoa nyt lapsen silmin, itseluottamuksella, havaiten, kiinnostuksella ja sydänvalolla. Kun tavoittaa lapsenomaisen kiinnostuksen, pystyy myös eläytymään toisten ihmisten sieluun ja tunteisiin ihan uudella tasolla ja tavalla. Kun katsoo asioita ja tilanteita tällä tavalla, oivalluksen avoimuuden ja suoran kiinnostuksen kautta, kaikki alkaa muuttua ihan toisenlaiseksi, eläväksi, intuitiiviseksi ihmeelliseksi. Onnea tällaiselle matkalle.

 

Kalat

Älä kompastele mihinkään puolukanvarpuihin turhaan. Voit nyt nousta kaikkien hankaluuksien yläpuolelle, kun alat pitää kiinni omasta oikeudestasi olla juuri niin ihmeellinen kuin olet. Älä yritä enää mukautua, vastustaa, taistella, kapinoida, neuvotella, myöntyä. Hyväksy ensin itse se, että olet arvokkaampi kuin sinua jatkuvasti vastustavat voimat. Ajattele kaikkea kohtaamaasi pahaa ja hankalaa vain oman kasvutarinasi polttoaineena. Ala elää ponnistelematta omassa voimassasi ja ilossa.

Rakkaus

Muista päämäärät: vapaus ja rakkaus! Eivätkö ne nämä ole? Ne täydentävät toisiaan ja ovat ihmisarvoisen elämän peruspilareita. Neptunuksen ja Auringon yhtymä merkissäsi, samoin kuin tiedostamiseen liittyvä Merkuriuksen ja Jupiterin yhtymä antavat hienon kehyksen uudenlaiselle elämänasenteelle, jossa ihanteet saavat ihan uuden, todellisen roolin. Ei elämä voi olla jotain hallinnoitavaa ja järkevää putkea, vaan sinne on mahduttava ihme ja merkitys. Hieno kuukausi.

X