Kiinalainen horoskooppi

Kiinalainen horoskooppi: 12 eläinmerkin luonteenpiirteet ja rakkauselämä

Kiinalaisessa horoskooppissa on kaksitoista eläinmerkkiä, joilla oma kullakin omat luonteenpiirteensä. Ota selvää, millaisia kiinalaiset eläinmerkit ovat luonteeltaan ja rakkauselämältään.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Tiedätkö, millainen lohikäärme on luonteeltaan? Lue lisää kiinalaisesta horoskoopista.

Kiinalaisessa horoskooppissa on kaksitoista eläinmerkkiä, joilla oma kullakin omat luonteenpiirteensä. Ota selvää, millaisia kiinalaiset eläinmerkit ovat luonteeltaan ja rakkauselämältään.

Kiinalaisen horoskoopin eläinmerkit ovat saaneet alkunsa vanhasta kertomuksesta, jossa Buddha kutsui luokseen kaikki eläimet ollessaan lähdössä Maasta. Paikalle saapui vain 12 uskollista eläintä.

Ota selvää, millainen sinun kiinalainen eläinmerkkisi on luonteeltaan ja rakkauselämältään.

Rotta – eläinmerkkien pioneeri

Rotta

Planeetta: Merkurius
Elementti: Vesi
Kuukausi: Joulukuu
Onnenväri: Sininen, kulta, vihreä
Onnennumero: 2, 3
Perusvoima: Jang
Länsimainen vertailukohde: Jousimies
Sopivia ammatteja: Pankkiiri, lakimies, poliitikko, yrittäjä

Rotan luonteenpiirteet:

Kiinalaisen kuunkieron ensimmäisenä merkkinä rotta on pysähtymätön edelläkävijä. Tämä kunnianhimoisena tyyppinä tunnettu eläinmerkki ei pelkää käyttää loistavaa tilaisuutta omaksi edukseen.

Suorasukaisuudestaan huolimatta rotta on valloittava tyyppi, joka tunnetaan viehätysvoimastaan ja seurallisuudestaan. Luovina ja älyllisinä henkilöinä rotat vaurastuvat ja menestyvät usein työssään.

Täydellisyydentavoittelijana Rotta kuitenkin stressaantuu helposti. Eläinmerkki on myös taipuvainen juoruamiseen ja lyhyeen pinnaan. Pitkäjänteisyys ei myöskään ole rotan vahvimpia puolia, vaan tämä eläinmerkki etsii asioihin aina helpointa ratkaisua.

Rakkaus:

Rotta tulee parhaiten toimeen lohikäärmeiden, apinoiden ja härkien kanssa.

Rakkauselämässään Rotta on oikea sydäntensärkijä. Viehätysvoimallaan hän houkuttelee magneetin tavoin kosijoita tykönsä.  Intohimoisilla Rotilla onkin usein hyvin vilkas seksielämä ja he päätyvät helposti irtosuhteisiin.

Vahva tunne-elämä tekee tähtimerkistä erittäin räjähdysherkän, vaikka Rotta ei tunteistaan puhuisikaan ääneen.  Kumppanina ovela Rotta saattaa olla hyvin kontrolloiva, sillä määrätietoisena persoonana tähtimerkki haluaa asioiden menevän juuri tämän oman tahdon mukaan.

Kiinalainen horoskooppi: lue lisää rotan kiinalaisesta tähtimerkistä!

Härkä – eläinmerkkien tukipilari

Härkä eli puhveli

Planeetta: Merkurius Elementti: Maa
Kuukausi: Tammikuu
Onnenväri: Sininen
Onnennumero: 1
Perusvoima: Jin
Länsimainen vertailukohde: Kauris
Sopivia ammatteja: Mekaanikko, arkkitehti, maanviljelijä, kirurgi, arkeologi, kiinteistövälittäjä

Härän luonteenpiirteet:

Kärsivälliset ja vähäpuheiset härät herättävät muissa luottamusta. Tämä jalat tukevasti maan pinnalla pitävä eläinmerkki kuuntelee järkeään ja uurastaa pitkäjänteisesti tavoitteidensa eteen.

Härät ovat erinomaisia pomoja, sillä he mielellään auttavat muita. Myös heidän pelottomuutensa tekevät heistä loistavia johtajia. Eläinmerkki osaa ottaa toiset huomioon ja härät ovat yleensä loistavia keskustelijoita.

Jos siis etsit loistavaa ystävää ja tukipilaria, löydät sen takuulla härästä. Tähtimerkillä on usein ympärillään tiivis joukko ystäviä, joista hän pitää hyvää huolta.

Koti-ihmisenä härkä ei ole turhien huvitusten perää, vaan eläinmerkki rakastaa muun muassa kaikenlaista rauhallista puuhailua. Periksiantamaton härkä pitää lujasti kiinni arvoistaan ja näkemyksistään.

Älä anna härän rauhallisuuden myöskään hämätä itseäsi. Tämän eläinmerkin kimmastuessa, saatat kohdata lyömättömän taistelupukarin. Härät nimittäin inhoavat komentelua.

Rakkaus:

Härät tulevat parhaiten toimeen kukkojen, rottien ja käärmeiden kanssa.

Kuten ystävyyssuhteissa, myös rakkaudessa härät ovat kärsivällisiä, rauhallisia ja luotettavia kumppaneita. Herkkä eläinmerkki omistautuu kumppanilleen. Irtosuhteet tai turha flirttailu eivät ole härän heiniä.

Rakkaudessa härkä piilottaa tunteensa, mikä ajoittain voi johtaa myös ongelmiin parisuhteessa. Eläinmerkkiä ei täten tunneta kovinkaan romanttisena, päinvastoin saattaa kestää tovi ennen kuin härkä uskaltaa näyttää todelliset tunteensa.

Suhteessa härkä ottaa johtajan roolin ja ajoittain hän saattaa unohtaa ottaa huomioon puolisonsa halut ja toiveet. Täten härkä tarvitsee joustavan kumppanin, joka on valmis omistautumaan suhteelle.

Kiinalainen horoskooppi: lue lisää härän kiinalaisesta horoskooppimerkistä.

Tiikeri – eläinmerkkien johtajahahmo

Tiikeri

Planeetta: Jupiter
Elementti: Puu
Kuukausi: Maaliskuu
Onnenväri: Sininen, harmaa, valkoinen ja oranssi
Onnennumero: 1, 3 ja 4
Perusvoima: Jang
Länsimainen vertailukohde: Vesimies
Sopivia ammatteja: Professori, lentäjä, kirjoittaja, tutkija, poliisi, poliitikko, näyttelijä, muusikko

Tiikerin luonteenpiirteet:

Voimakas ja vastustamaton. Nämä adjektiivit ovat oivallisia kuvaamaan henkilöitä, jotka ovat syntyneet tiikerin eläinmerkin alla.

Tiikerit ovat eläinmerkkien johtajia, voimakkaita ja rohkeita persoonia, jotka keräävät ihmisiä magneetin tavoin luokseen. He lunastavat muiden kunnioituksen helposti.

Oikeudenmukaisuus on eräs tiikerin tunnistettavin piirre. Eläinmerkki on äärimmäisen rehellinen ja ilmaisee mielipiteensä suoraan. Tiikeri on taipuvainen yksinoloon, sillä itsenäisenä eläinmerkkinä hän kokee, ettei tarvitse muilta apua.

Kun härkä vaalii viimeiseen asti perinteitä, tiikeri tekee kaikkensa rikkoakseen niitä. Hän yleensä riitautuu vanhempien tai muiden auktoriteettiasemassa olevien tahojen kanssa. Tiikeri on todellinen oman tien kulkija, joka ei havittele rikkauksia tai valtaa. Eläinmerkiltä kuitenkin löytyy määrätietoisuutta tulevaisuutensa suhteen.

Rakkaus:

Tiikeri tulee parhaiten toimeen toisten tiikereiden, hevosten ja lohikäärmeiden kanssa.

Tulisena rakastajana tiikeri on täynnä intohimoa. Eläinmerkki asettuu harvoin nopeasti aloilleen, vaan hänellä on useita heilastelijoita ennen oikean rakkauden löytämistä.

Parisuhde tiikerin kanssa on täynnä jännitystä ja romantiikkaa, sillä eläinmerkki rakastaa seikkailuita. Tiikeri tarvitsee rinnalleen puolison, joka on valmis suurin tunteisiin ja nauttii suhteen arvaamattomuudesta.

Helppoa tosirakkauden löytäminen ei tiikerille kuitenkaan ole, sillä eläinmerkillä on korkeat odotukset puolisolleen. Itsenäisenä persoonana hänellä on taipumuksena rottien tavoin hallita ja johtaa ihmissuhteitaan.

Kiinalainen horoskooppi: Lue lisää tiikerin kiinalaisesta horoskooppimerkistä!

Jänis – eläinmerkkien diplomaatti

Jänis

Planeetta: Jupiter
Elementti: Puu
Kuukausi: Maaliskuu
Onnenväri: Punainen, vaaleanpunainen, violetti, sininen
Onnennumero: 3, 4 ja 9
Perusvoima: Jin
Länsimainen vertailukohde: Kalat
Sopivia ammatteja: Opettaja, terapeutti, vaatesuunnittelija, tuomari, virkamies

Jäniksen luonteenpiirteet:

Rauhaa rakastava jänis on eläinmerkeistä kaikkein onnellisin. Ihmisläheisenä persoonana jänis on luotettava ystävä, joka tekee kaikkensa suojellakseen lähimmäisiään pahalta. Eläinmerkki on joustava ja antaa yleensä itsestään lempeän kuvan.

Erinomaisestaan maustaan tunnettu jänis rakastaa kaikkea kaunista. Taiteellisilla jäniksillä näkee useimmiten päällä erittäin muodikkaita vaatteita ja he ovat kiinnostuneita niin uusimmista trendeistä kuin muista kulttuureistakin.

Jänikset osaavat olla kuitenkin laiskoja synkistelijöitä. Tämä ujon salaperäinen eläinmerkki inhoaa huomiota ja tarkkailee mielellään tapahtumia sivusta käsin.

Rakkaus:

Jänis tulee parhaiten toimeen toisen jäniksen, koiran tai sian kanssa.

Feminiinistä energiaa kantava jänis on erittäin suosittu kumppani. Romantiikkaa vaaliva eläinmerkki antaa kaikkensa kumppanilleen ja perheelleen. Hyvin anteliaana eläinmerkkinä jänis kaipaa suhteeltaan hemmottelua ja luksusta.

Sosiaalisena olentona jänis kuitenkin saattaa uhrata perheensä aikaa omiin rientoihinsa. Jäniksen luotettavuus varmistaa, että jänis hoitaa aina velvollisuutensa. Riitapukaria tästä eläinmerkistä ei myöskään saa, sillä diplomaattina jänis välttelee konflikteja.

Kiinalainen horoskooppi: lue lisää jäniksen kiinalaisesta horoskooppimerkistä!

Lohikäärme – eläinmerkeistä eksoottisin

Lohikäärme

Planeetta: Mars
Elementti: Maa
Kuukausi: Huhtikuu
Onnenväri: Kulta, Hopea, vaalea ruskeanharmaa
Onnennumero: 1, 6, 7
Perusvoima: Jang
Länsimainen vertailukohde: Oinas
Sopivia ammatteja: Keksijä, insinööri, mainoskonsultti, lakimies, lääkäri

Lohikäärmeen luonteenpiirteet:

Mystisen elinvoimaisena henkilönä lohikäärme ei ole eläinmerkeistä helposti lähestyttävin. Erakonpuoleinen eläinmerkki nauttii yksinolosta, vaikka auttaakin mielellään muita. Itse lohikäärme ei kuitenkaan halua apua ottaa vastaan.

Tästä huolimatta lohikäärmeet ovat pehmeäluontoisia. Ystävinä lohikäärmeitä kuvaa jalomielisyys sekä uskollisuus. Lohikäärme ei kuitenkaan siedä muiden määräilyä, vaan nauttii täydestä vapaudestaan.

Perfektionistina lohikäärme vaati itseltään sekä muilta usein liikaa. Tähtimerkki kuitenkin innostuu asioista nopeasti, ja joskus äkkipikaisuus saattaa ajaa hänet hankaliin tilanteisiin. Onneksi lohikäärmettä suojaa pettämätön hyväonnisuus, joka näyttäisi pelastavan eläinmerkin tilanteesta kuin tilanteesta.

Rakkaus:

Parhaiten lohikäärme tulee toimeen apinan, käärmeen ja rotan kanssa.

Villi ja vapaa rakastaja. Lohikäärmeen läsnäolon kyllä huomaa, sillä hänen intensiivinen olemuksensa inspiroi muita. Rakkauselämässään lohikäärme kuitenkin kohtaa niin ylä- kuin alamäkiäkin.

Toiset eläinmerkin edustajat sitoutuvat kumppaniinsa jo hyvin nuorena, kun taas toiset karttavat kaikkea vakavaa parisuhderintamalla. Eikä tämä lohikäärmettä haittaa, sillä tähtimerkki nauttii sinkkuudestaan täysillä.

Tiikerin tavoin lohikäärme kaipaa suhteiltaan jännitystä – niin fyysistä kuin henkistäkin. Eläinmerkillä on taito tuoda kaikkiin ihmissuhteisiinsa ripaus taikaa.

Rinnalleen lohikäärme kaipaa kumppanin, jolta löytyy huumorintajua ja rentoutta. Puolison tulisi kuitenkin kestää eläinmerkin voimakkaat tunnevyöryt.

Kiinalainen horoskooppi: lue lisää lohikäärmeen kiinalaisesta horoskooppimerkistä!

Käärme – eläinmerkkien viettelijä

Käärme

Planeetta: Mars
Elementti: Tuli
Kuukausi: Toukokuu
Onnenväri: Punainen, vaaleankeltainen, musta
Onnennumero: 2, 8, 9
Perusvoima: Jin
Länsimainen vertailukohde: Härkä
Sopivia ammatteja: Taidemaalari, hengellinen johtaja, sosiaalityöntekijä, psykologi, filosofi

Käärmeen luonteenpiirteet:

Vähäpuheiset käärmeet herättävät ihmisissä mielenkiintoa, sillä heidän energiansa on salaperäisen innostavaa. Luonteeltaan ymmärtäväinen ja rauhallinen käärme omaa auttamisen lahjan, joskus jopa liioitellusti. He ovat hyvin myötätuntoisia ja pyrkivät tarjoamaan apuaan esimerkiksi heitä vähävaraisimmille ihmisille.

Ulkoinen rauhallisuus saattaa kuitenkin käärmeen kohdalla peittää alleen eläinmerkin kiihkeän puolen. Sensuelli ja omistushaluinen tähtimerkki inhoaa epäonnistumisia ja turvautuu useimmiten itseensä, sillä käärme harvoin luottaa muihin.

Käärme haluaa näyttää maailmalle vain parhaat puolensa ja siksi eläinmerkki huolehtii tarkasti omasta ulkonäöstään. Käärme nauttii Härän tavoin koti-elämästä, sillä koti auttaa Käärmettä saavuttamaan janoamansa kontrollin tunteen.

Rakkaus:

Käärme tulee parhaiten toimeen jäniksen ja lohikäärmeen kanssa.

Rakkaudessa käärmettä ympäröi vahva seksuaalisuus, joka tekee hänestä erittäin puoleensävetävän. Kenet tahansa pauloihin saava käärme on kuitenkin hyvin valikoiva puolisonsa suhteen ja tosirakkauden sattuessa tämän eläinmerkin kohdalle käärme tekee mitä tahansa voittaakseen ihastuksen kohteensa puolelleen.

Perhe-elämässä käärme on loistava vanhempi ja tähtimerkki hankkisi mielellään useamman lapsen. Vilkas perhearki auttaa käärmettä myös vakiinnuttamaan suhteensa puolisoonsa.

Käärmeen heikkouksia rakkaudessa ovat luontainen taipuvuus uskottomuuteen, sillä käärme tuntee helposti vetoa useampaan ihmiseen. Käärme tarvitsee rinnalleen henkilön, joka sietää käärmeen vilkkautta ja hieman erikoisiakin päähänpistoja.

Kiinalainen horoskooppi: lue lisää käärmeen kiinalaisesta horoskooppimerkistä!

Hevonen – eläinmerkkien eläväisin

Hevonen

Planeetta: Saturnus
Elementti: Tuli
Kuukausi: Kesäkuu
Onnenväri: Punainen, vihreä, violetti
Onnennumero: 2, 3, 7, 9
Perusvoima: Jang
Länsimainen vertailukohde: Kaksoset
Sopivia ammatteja: Urheilija, baarimikko, journalisti, extreme-urheilija, lentäjä

Hevosen luonteenpiirteet:

Hevonen tulee toimeen kaikkien kanssa. Sosiaalisen luonteen avulla eläinmerkki luo ympärilleen erittäin rennon ja kepeän tunnelman. Eläväisenä ja positiivisena tyyppinä hevonen nauttii huomiosta. Eläinmerkillä on myös lyömätön huumorintaju, joka tekee hänestä persoonana vastustamattoman.

Spontaani hevonen vaalii vapauttaan. tähtimerkki on mukana useammassa projektissa, sillä hevonen pitää itsensä yleensä kiireisenä. Useimmiten hän saattaa kuitenkin keskeyttää projekteja törmätessään mielenkiintoisempaan tilaisuuteen.

Sosiaalisesta lahjakkuudestaan huolimatta hevoset osaavat olla itsekeskeisiä. He eivät pidä toisten neuvoista ja tekevät asiat juuri niin kuin heitä huvittaa. Hevosia voidaan pitää myös epäluotettavina, sillä he muuttavat mieltään nopeasti. Itsenäisyydestään nauttiva eläinmerkki on kuitenkin pohjimmiltaan ryhmätyöstä nauttiva joukkuepelaaja.

Rakkaus:

Parhaiten hevoset tulevat toimeen vuohien, koirien sekä tiikereiden kanssa.

Ikinuori hevonen on viihdyttävä seurustelukumppani. Charmia hevosessa nimittäin löytyy kerrakseen, mutta rakastuessaan hevonen menettää kaiken järjen ja pitkänäköisyyden.

Tunteiden vallassa toimiva hevonen on täten suhteessa impulsiivinen ja hätiköivä. Täten hevosilla saattaa elämänsä aikana olla useampi vakava suhde tai avioliitto. Lapsirakkaana tähtimerkkinä hevosilla on kuitenkin halu perheen perustamiseen. Rinnalleen hän tarvitsee kumppanin, joka antaa hevoselle tämän kaipaamaa vapautta.

Kiinalainen horoskooppi:lue lisää hevosen kiinalaisesta horoskooppimerkistä!

Vuohi – eläinmerkkien organisoija

Vuohi

Planeetta: Saturnus
Elementti: Maa
Kuukausi: Heinäkuu
Onnenväri: Punainen, vihreä, violetti
Onnennumero: 3, 4, 9
Perusvoima: Jing
Länsimainen vertailukohde: Rapu
Sopivia ammatteja: Historioitsija, arkkitehti, kuvittaja, muusikko, lastenhoitaja

Vuohen luonteenpiirteet:

Sääntöjä ja järjestystä vaaliva vuohi kaipaa elämältään helppoutta. Eläinmerkki nimittäin välttelee suurien päätösten tekemistä ja elämänhallinta saattaa olla hänelle haastavaa. Tämä eläinmerkki ei suuria mullistuksia kaipaa, vaan nojaa tuttuun ja turvalliseen.

Työelämässä vuohi loistaa, sillä hän hoitaa aina tehtävänsä ajallaan. Vuohella on huono tapa kuitenkin vältellä vastuuta, jos jokin tehtävä ei täysin palvele hänen omia intressejään. Vuohet omaavat usein taiteellisia lahjoja, joita he pyrkivät myös hyödyntämään arjessaan.

Vuohi tarvitsee ympärilleen harmonisuutta, sillä rauhattomuus saattaa altistaa hänet mielipahalle tai masennukselle. Eläinmerkin raha-asiat ovat myös vähän väliä huterammalla pohjalla, sillä vuohet eivät usko säästeliäisyyteen.

Rakkaus:

Vuohet tulevat parhaiten toimeen jänisten, sikojen ja hevosten kanssa.

Kumppanina vuohi on takertuva eikä eläinmerkin rakkauselämä ole aina helpoimmasta päästä. Vuohet inhoavat yksinäisyyttä ja kaipaavat tiivistä parisuhdetta ja isoa perhettä.

Vuohet ihastuvat helposti heitä voimakkaampiin persooniin ja ajoittain saattavat myös etsiä kumppanistaan hyötymisen mahdollisuuksia. Puolisoksi vuohi tarvitsee henkilön, joka rohkaisee tätä eläinmerkkiä näyttämään todelliset lahjansa ja astumaan estradille.

Kiinalainen horoskooppi: lue lisää vuoden kiinalaisesta horoskooppimerkistä!

Apina – eläinmerkkien seurallisin

Apina

Planeetta: Venus
Elementti: Metalli
Kuukausi: Elokuu
Onnenväri: Valkoinen, kultainen, sininen
Onnennumero: 1, 7, 8
Perusvoima: Jang
Länsimainen vertailukohde: Leijona
Sopivia ammatteja: Tiedemies, journalisti, elokuvaohjaaja, insinööri, pörssimeklari

Apinan luonteenpiirteet:

Apinan tähtimerkin alla syntyneet persoonat ovat omaperäisen kekseliäitä ja loistavat alalla kuin alalla. He ratkovat ongelmia silmänräpäyksessä, mutta eivät ole kovin pitkäjänteisiä. He haluavat tehdä kaiken tässä ja nyt sen kummemmin odottelematta. Vikkelään älyään apina käyttää myös apuna ihmissuhteissaan.

Tämän eläinmerkin vahvuutena ei kuitenkaan ole myötätuntoisuus toisia kohtaan ja joskus apina saattaa möläyttää suustaan jotain loukkaavaa. Huomiosta nauttivalla apinalla on taipumus nostaa itsensä alustalle, mutta joskus eläinmerkin nokkeluus myös aiheuttaa tälle ongelmia.

Apina kaipaa jatkuvaa stimulaatiota ja nauttii vapaudesta. Apina sopeutuu ympäristöönsä käsittämättömän hyvin, vaikka joskus saattaa juuttua liiaksi yksityiskohtiin.

Rakkaus:

Apinat tulevat parhaiten toimeen rotan, koiran, lohikäärmeen ja sian kanssa.

Apina haluaa suhteiltaan tiikerin tavoin jännitystä. Täten eläinmerkin suhteet ovat useimmiten lyhytkestoisia. Uutuudenviehätykselle taipuvainen apina näkee ihmissuhteet pelinä ja apina harvoin on valmis asettumaan aloilleen.

Jos apina onnistuu kuitenkin pysymään paikoillaan, suhteelta on odotettavissa paljon romantiikkaa ja yllätyksiä. Apinan pettämätön huumorintaju auttaa tähtimerkkiä pitkälle tämän ihmissuhteissa. Vierelleen apina kaipaa erityisesti puolisoa, joka on avoin ja kevytmieleinen, sillä liiallinen tunteellisuus on apinalle vierasta.

Kiinalainen horoskooppi: lue lisää apinan kiinalaisesta luonnehoroskoopista!

Kukko – eläinmerkkien itsepäisin

Kukko

Planeetta: Venus
Elementti: Metalli
Kuukausi: Syyskuu
Onnenväri: Kulta, ruskea, keltainen
Onnennumero: 7, 5, 8
Perusvoima: Jin
Länsimainen vertailukohde: Neitsyt
Sopivia ammatteja: Lääkäri, vakuutusvirkailija, sotilas, sijoitusneuvoja, tanssija

Kukon luonteenpiirteet:

Rehellisyyttä vaaliva kukko ilmaisee vahvat mielipiteensä suoraan. Järjestelmällisenä luonteena kukko on luontaisen lahjakas raha-asioissa.  Eläinmerkki on erittäin toimelias ja käytännöllinen, mutta pettyy syvästi, jos kohtaa epäonnistumisia.

Ystävänä kukko on erittäin lojaali, mutta huomionkipeä. Kukko kertoo mielellään omista saavutuksistaan ja haluaa, että häntä myös kuunnellaan. Draamaa rakastava eläinmerkki haluaa osoittaa elämänsä olevan täynnä glamouria, vaikka todellisuudessa kukot ovat usein ujoja ja arkoja.

Konservatiivisena eläinmerkkinä kukon ajatukset voivat olla ajoittain hyvin mustavalkoisia. Tämä eläinmerkki välttelee kaikella tahdollaan kompromisseja useimmiten siksi, että kukko uskoo olevansa aina oikeassa.

Rakkaus:

Parhaiten Kukot tulevat toimeen käärmeen ja härän kanssa.

Kuten mielipiteet, myös kukon rakkauselämä on hyvin mustavalkoinen. Rakkautta tai vihaa, tunteissaan kukko menee herkästi ääripäihin.

Kukko ei näytä tunteitaan avoimesti, vaan yleensä pitää parisuhde-elämänsä visusti itsellään. Voimakasluonteisena kukko kuitenkin nauttii seksuaalisuudesta, eikä hänelle myöskään tuota ongelmia saada seuraa.

Tämä eläinmerkki osaa olla kuitenkin erittäin suorapuheinen. Kukkojen kannattaakin varoa sisällään asuvaa kriitikkoa, sillä joskus kukko saattaa arvostella puolisoaan jopa turhankin kärkkäästi.

Pohjimmiltaan luotettava ja rehellinen kukko tarvitsee vierelleen ihmisen, joka osaa vastustaa kukon voimakkaita sanoja ja rehvastelua. Parisuhteiltaan kukko etsii etenkin tasapainoisuutta.

Kiinalainen horoskooppi: lue lisää kukon kiinalaisesta horoskooppimerkistä!

Koira – eläinmerkkien lojaalein

Koira

Planeetta: Merkurius
Elementti: Maa
Kuukausi: Lokakuu
Onnenväri: Vihreä, punainen, violetti
Onnennumero: 3, 4, 9
Perusvoima: Jang
Länsimainen vertailukohde: Vaaka
Sopivia ammatteja: Aktivisti, opettaja, poliisi, psykiatri, lääkäri, poliitikko

Koiran luonteenpiirteet:

Tasapainoa elämältään janoavalla koiralla on useimmiten paljon ystäviä, joiden eteen eläinmerkki olisi valmis tekemään mitä vain. Tämä eläinmerkki vaalii rehellisyyttä eikä koira yleensä juoruile, vaikka onkin mieleltään hyvin utelias.

Sosiaaliset tilanteet ovat kuin koiran toinen koti. Eläinmerkki osaa kuitenkin olla myös itsekäs ja itsepäinen. Koira vartioi reviiriään tarkasti ja altistuu joskus jopa pompottamaan muita.

Koirat eivät ole johtaja-ainesta, vaan he pääsevät parhaiten oikeuksiinsa ryhmätyöskentelyssä.  Uraltaan koira ei toivo mainetta tai mammonaa, vaikka syystä tai toisesta tähtimerkki menestyy useimmiten taloudellisesti keskivertoa paremmin.

Rakkaus:

Parhaiten koiralle sopii muista eläinmerkeistä hevonen, jänis, käärme tai sika.

Koira vaalii ihmissuhteitaan. Jos saat tästä eläinmerkistä ystävän, voit olla varma, että edessänne on elinikäinen kaveruussuhde. Tämä piirre näkyy myös koiran rakkaussuhteissa, sillä eläinmerkille on tärkeämpää panostaa parisuhteeseen kuin henkilökohtaiseen menestykseen.

Tästä johtuen koirat sitoutuvat tai menevät usein naimisiin nuorella iällä, vaikka eläinmerkin korkeat vaatimukset hankaloittavakin kumppanin löytämistä. Ennen kuin koira voi täysin antautua tunteilleen, hänen on saatava varmuus toisen osapuolen aikeista.

Koira harvoin hylkää kumppaniaan, vaikka onkin hyvin herkkä ja tuntee sydänsurut voimakkaasti. Kumppanina koira on huomaavainen ja luotettava. Eläinmerkki on valmis tekemään mitä tahansa perheensä vuoksi.

Kiinalainen horoskooppi: lue lisää koiran kiinalaisesta horoskoopista!

Sika – eläinmerkkien nautiskelija

Sika

Planeetta: Merkurius
Elementti: Vesi
Kuukausi: Marraskuu
Onnenväri: Keltainen, harmaa, ruskea, kulta
Onnennumero: 2, 5, 8
Perusvoima: Jin
Länsimainen vertailukohde: Skorpioni
Sopivia ammatteja: Sairaanhoitaja, koomikko, opettaja, yrittäjä

Sian luonteenpiirteet:

Sika on nautiskelija, joka rakastaa hemmottelua. Tämän eläinmerkin alla syntyneet ovat useimmiten suurisydämisiä tyyppejä, jotka kohtelevat kaikkia silkkihansikkain. Ujo sika välittää ihmisistä paljon, mutta hänellä saattaa olla vaikeuksia luottaa ihmisiin. Täten eläinmerkki saattaa joutua nielemään häntä kohden tehtyjä vääryyksiä useita kertoja elämänsä aikana.

Älykkäänä ja loogisena eläinmerkkinä sika rakastaa lukemista ja kaiken uuden opettelua. Siat haluavat usein vaikuttaa oppineilta muiden seurassa. Urallaan eläinmerkki saattaa löytää itsensä yrityksen omistajana tai taiteiden parista.

Täysillä elämästä nauttiva sika ei tuhlaa aikaansa turhiin kriiseihin. Sialle on tärkeää ylläpitää rauhaa. Eläinmerkki ei kuitenkaan mielellään turvaudu muiden apuun, vaan pyrkii selvittämään omat ongelmansa itse.

Rakkaus:

Parhaiten sialle sopivat tähtimerkeistä jänis, vuohi ja tiikeri.

Puolisona sika on erittäin antelias ja rakkautta osoittava persoona. Läheisyyttä ja fyysistä kosketusta rakastava sika arvostaa ihmisiä ympärillään. Sian viattomuus saattaa kuitenkin ajaa hänet tilanteeseen, jossa muut käyttävät häntä helposti hyväksi.

Sopivan kumppanin kohdattuaan sika lopettaa välittömästi turhat huvittelut ja sitoutuu rakkaaseensa täysillä. Vierelleen sika tarvitseekin henkilöä, joka on maanläheinen ja arvostaa eläinmerkin hyväsydämisyyttä.

Kiinalainen horoskooppi: lue sian luonnehoroskooppi täältä!

Lue myös:

Kiinalainen horoskooppi − kiinalaiset eläinmerkit pähkinänkuoressa

Kiinalainen horoskooppi − elementit ja tuntihallitsija

Kiinalainen lapsihoroskooppi kertoo, miten syntymävuosi vaikuttaa lapsen luonteeseen

Lähteet: Anna.fiKiinalainenuusivuosi.fi

X