Horoskoopit

Kiinalaiset horoskooppimerkit: Rotta

Teksti:
Anna.fi

Kiinalaisen kuunkierron ensimmäisenä merkkinä Rotassa on pioneerin luonnetta. Rotta haluaa olla edelläkävijä, ja siksi hänen elämästään ei puutu vauhtia eikä haasteita.

Rotta
Kiinalainen nimi Shu, symboloi viehätysvoimaa
Planeetta Merkurius
Elementti Vesi
Kuukausi Joulukuu
Onnenkivi Graniitti
Onnenkukat Lilja, kielo, saintpaulia
Onnenvärit Sininen, kulta, vihreä
Onnennumerot 2, 3
Perusvoima Jang
Länsimainen vertailukohde Jousimies
Tuntihallitsija 23.00–1.00

Lue lisää: Kiinalainen horoskooppi – Elementit ja tuntihallitsija

Rotta tunnistaa hyvän tilaisuuden sellaisen nähdessään eikä epäröi tarttua siihen. Rotta sopeutuu uusiin ympäristöihin kuin kameleontti. Tämä tekee Rotasta myös nokkelan ongelmanratkaisijan, joka keksii luovia ideoita kinkkisissäkin tilanteissa.

Rotan kunnianhimo voi ajaa hänet käyttäytymään itsekkäästi ja jopa juonittelevasti. Hän on altis stressille ja huolille, ja tarvitsee paljon ymmärrystä ja rakkautta ympärilleen pysyäkseen tasapainossa. Rotalla ei kuitenkaan ole ongelmia löytää seuraa, sillä hänen persoonansa on valloittava. Hän kerää ihailijoita, missä tahansa kulkeekin.

Hyvän huumorintajun ja ulospäinsuuntautuneen luonteensa vuoksi Rotan seuraa arvostetaan, vaikkakin hänen kärsimättömyytensä voi kostautua ihmissuhteissa. Rotta nauttii luksuselämästä, varsinkin jos se tarjoillaan hänen eteensä hopeatarjottimella. Pitkäjänteinen uurastaminen asioiden eteen ei sovi Rotan luonteelle, vaan hän tyytyy mieluummin helppoihin ratkaisuihin. Lapsuus on Rotan elämän parasta aikaa. Hän törmää ongelmiin vasta, kun hänen täytyy huolehtia itse itsestään. Rotan aikuisuutta voivat varjostaa niin rahaongelmat kuin epäonniset rakkaustarinatkin. Erityisesti Rotan tulisi varoa uhkapeleihin sortumista.

Terveys Energinen Rotta selviää sairauksista nopeasti mutta on altis stressille. Henkiseen hyvinvointiin keskittyvät urheilulajit voivat auttaa stressinhallinnassa.
Hyviä ominaisuuksia Kekseliäisyys, rehellisyys, joustavuus
Huonoja ominaisuuksia Päättämättömyys, taipumus manipulointiin, ahneus
Sopivia ammatteja Pankkiiri, lakimies, poliitikko, yrittäjä

Rakkaus

Rotan hymy sulattaa kenen tahansa sydämen ja hänen rohkea luonteensa tekee hänestä varsinaisen sydäntensärkijän. Rotta käy mielellään ulkona ja siksi hänellä on paljon vientiä. Rotta on intohimoinen olento, joka kuitenkin hautaa tunteensa viileän pintansa alle. Tästä syystä Rotta on myös räjähdysaltis, ja hänen lähimmäisensä voivat joutua koetukselle voimakkaan tunteenpurkauksen iskiessä. Rotta saattaa myös yrittää kontrolloida kumppaniaan oveluudella.

Vaikka Rotan on vaikea puhua tunteistaan ääneen, hän on hyvin intohimoinen kumppani. Rotta nauttii kaikenlaisesta seksuaalisesta kanssakäymisestä ja voi päätyä irtosuhteisiin. Sitoutuessaan Rotta on kuitenkin uskollinen kumppani, joka on aina valppaana huolehtimassa perheestään. Rotta on romanttinen ja hän haluaa jakaa elämänsä toisen kanssa. Rotta tarvitsee kumppanin, joka pysyy mukana hänen vauhdissaan.

Yhteensopivuus

Parhaat kumppanit Rotalle ovat Lohikäärme, Apina ja Härkä. Rotta kilpailee toisen Rotan kanssa, mutta heistä voi tulla erinomaiset liikekumppanit keskenään. Härän ja Rotan välillä on paljon kipinää, mutta sitovampi suhde luultavasti epäonnistuu. Jänis ja Koira ovat Rotan mielestä tylsiä, mutta näistä jälkimmäinen on kuitenkin hieman parempi vaihtoehto.

Sian ja Rotan suhde on jatkuvaa ylä- ja alamäkeä, jossa on paljon tunnetta mutta myös epäonnistumisen riski. Tiikerin ja Rotan välille voi muodostua kevyt suhde, mutta sitoutuminen luultavasti tuottaa ongelmia. Epäsopivimmat kumppanit Rotalle ovat Hevonen ja Kukko.

Kuuluisia Rottia

George Washington, John F. Kennedy, Wolfgang Mozart, William Shakespeare, Charlotte Bronte, Truman Capote, Mata Hari, Prince Harry, Prince Charles, Jude Law, Cameron Diaz, Avril Lavigne, Gwyneth Paltrow, Ben Affleck, Eminem, Katy Perry, Scarlett Johansson, Katherine McPhee, Kelly Osbourne, Denise Richards, Mandy Moore, Diego Maradona, Zinedine Zidane

Lue myös:

Kiinalainen horoskooppi 2015: Rotta

X