Horoskoopit

Kiinalaiset horoskooppimerkit: Härkä

Teksti:
Anna.fi

Härkä on luonteeltaan looginen ja positiivinen ja pitää jalat tukevasti kiinni maassa. Turvallisuus ja vakaus ovat Härälle erityisen tärkeitä.

Härkä eli puhveli
Kiinalainen nimi Niu, symboloi työntekoa
Planeetta Merkurius
Elementti Maa
Kuukausi Tammikuu
Onnenkivi Akvamariini
Onnenkukat Tulppaani, persikankukka, ikivihreät kasvit
Onnenväri Sininen
Onnennumero 1
Perusvoima Jin
Länsimainen vertailukohde Kauris
Tuntihallitsija 1.00–3.00

Lue lisää: Kiinalainen horoskooppi – Elementit ja tuntihallitsija

Älykäs ja kärsivällinen Härkä uurastaa mielellään töiden parissa ja antaa järjen johdatella tekemisiään. Härkä on päättäväinen ja peloton aloittamiensa projektien suhteen. Hänen elämänsä perustuu pitkäjänteiseen uurastamiseen, lyhytaikaiset ilot eivät häntä kiinnosta. Härkä auttaa mielellään muita eikä pelkää ottaa vastuuta ja riskejä. Tämä tekee Härästä erinomaisen pomon. Härkä nauttii johtoasemasta vaikkei tuokaan kunnianhimoaan äänekkäästi esille. Hän kunnioittaa muita ja on aina valmis keskustelemaan asioista.

Härkä ei koskaan valita työnteosta tai kotitöistä. Härkä nauttii kotona olosta eikä arvosta lyhytaikaisia huvituksia. Härkä toimii tukipilarina ystävilleen ja kantaa huolta lähimmäisistään. Läheiset ystävät ovat Härälle tärkeämpiä kuin suuri joukko tuttavia.

Härkä arvostaa perinteitä ja kiinnittää paljon huomiota yksityiskohtiin. Hän pitää kynsin hampain kiinni periaatteistaan eikä mielellään sopeudu uusiin tilanteisiin. Rauhallisesta luonteestaan huolimatta Härkä voi muuttua varsinaiseksi taistelupukariksi, jos häntä ärsytetään tai komennellaan.

Terveys Härkä on erityisen altis luuston ja nivelten ongelmille ja siksi hänen tulisi huolehtia riittävästä liikunnasta. Kiinalaisen uskon mukaan Härän vakaa luonne takaa hänelle kuitenkin pitkän iän.
Hyviä ominaisuuksia Tasapainoisuus, vahva luonne, uskollisuus, maanläheisyys
Huonoja ominaisuuksia Itsepäisyys, jäykkyys, hitaus
Sopivia ammatteja Mekaanikko, arkkitehti, maanviljelijä, kirurgi, arkeologi, kiinteistövälittäjä

Rakkaus

Härkä on rauhallinen ja luotettava kumppani. Ajoittain hän on myös omistautunut ja jopa herkkä. Hän ei kuitenkaan ole kovin romanttinen ja hän näyttää todelliset tunteensa vain lähipiirilleen. Härän lähelle pääseminen onkin hyvin vaikeaa. Härkä ei välitä kevyistä irtosuhteista tai flirttailusta, vaan haluaa omistautua kumppanilleen täydellisesti. Härkä haluaa olla varma kumppaninsa kelvollisuudesta ennen kuin antautuu suhteeseen.

Härkä pitää tunteensa vakan alla. Tämä voi aiheuttaa ärtymystä hänen kumppanissaan. Härän kärsivällisyys ei aina riitä selvittämään ongelmia, joita hän ei itse ymmärrä ja tämä voi johtaa vakaviinkin parisuhdekriiseihin. Härkä nauttii johtoasemasta myös ihmissuhteissa eikä aina suostu ottamaan huomioon kumppaninsa haluja ja toiveita. Härkä ei mielellään kanna vastuuta epäonnistuneista suhteista ja saattaa siksi sortua toistamaan virheitään. Härkä tarvitsee joustavan kumppanin, joka on valmis sitoutumaan suhteeseen.

Yhteensopivuus

Parhaita kumppaneita Härälle ovat Kukko, Rotta ja Käärme. Toisen Härän kanssa suhde on symbioottinen, mutta hieman tylsä. Koiran ja Härän suhde on tasapainoinen, mutta siinä ei vältytä kompromisseilta, sillä näillä kahdella merkillä ei ole paljoakaan yhteistä. Jäniksen ja Härän suhde voi olla onnistuessaan hyvin tyydyttävä, mutta se vaatii Härältä hieman ylimääräistä ponnistelua.

Ongelmia Härälle aiheutuu helpoiten Apinan, Vuohen ja Sian kanssa. Lohikäärmeen kanssa suhde voi alkaa intohimoisesti, mutta jämähtää helposti paikoilleen. Tiikeri ja Härkä tuntevat vetoa toisiinsa, mutta suhdetta pidetään tuhoisimpana vaihtoehtona molemmille osapuolille.

Kuuluisia Härkiä

Napoleon Bonaparte, Barack Obama, Richard Nixon, Vincent Van Gogh, Walt Disney, Charlie Chaplin, Meg Ryan, George Clooney, Tori Spelling, Jack Nicholson, Kate Beckinsale, Clark Gable, Anthony Hopkins, Lily Allen, Ciara, Keira Knightley, Ashley Tisdale, Haylie Duff, Cristiano Ronaldo

Lue myös:

Kiinalainen horoskooppi 2015: Härkä

X