Itsetuntemus

7 asiaa, jotka vain koiraihmiset ymmärtävät elämästä

Koiraihminen ei elämässään turhista säikähdä. Hän ymmärtää, että moni äänekäs riidanhaastaja on vain epävarma itsestään, että tavaraan ei kannata kiintyä ja yksin nukkuminen on tylsää. Tunnistatko sinä nämä 7 asiaa itsestäsi?
20.6.2018 Teksti: Anna Nummisto Kuvat: iStock

Teippirulla käsilaukussa tai hiekkainen sänky. Maailmassa on muutamia asioita, jotka vain koiraihmiset ymmärtävät. Jos olet joskus jakanut kotisi nelijalkaisen karvakaverin kanssa, pystyt luultavasti samaistumaan näihin ajatuksiin:

1. Olet tottunut katseisiin

Kyttäys ei häiritse sinua. Et tule tippaakaan vaivautuneeksi, jos pomosi tutkiva katse nauliutuu presentaatioosi palaverissa tai tuntematon kanssamatkustaja silmäilee sinua bussissa. Pystyt myös kylmän viileästi popsimaan jäätelöä kateellisen lapsilauman edessä, edes huomaamatta heidän reaktioitaan.

Koiraihmisenä olet tottunut siihen, että joku seuraa kannoillasi 24/7 – tai jos ei kävele perässäsi niin ainakin vahtii sinua katsellaan. Kun syöt, koira kyttää jokaista suupalaasi. Aamuisin sängyn vieressä istuva koira yrittää saada sinut ylös, ulos ja lenkille pelkällä katseen voimalla. Ulkona taas tunnet naapureiden silmät niskassasi joka kerta, kun koirasi kyykistyy asioilleen. (Löytyykö sitä kakkapussia vai ei?) Edes vessassa käyminen yksin ei onnistu. Vaikka ovi on kiinni, tiedät, että sinua tarkkaillaan.

2. Yksin nukkuminen on mälsää

Kyllä, olet laumaeläin niin kuin koirasikin, eikä laumaeläintä ole luotu nukkumaan yksin. Jos joudut nukahtamaan ilman kumppaniasi, olipa kyseessä sitten kaksi tai nelijalkainen, tunnet olosi orvoksi ja todennäköisesti nukut levottomasti. Sinulle rahiseva hiekka lakanoissasi ja karvatupot tyynylläsi ovat korkeintaan merkki siitä, että maailmassasi on kaikki hyvin. Mielestäsi päivän paras hetki on se, kun saat käpertyä tuttuun kainaloon ja unohtaa muun maailman hetkeksi.

3. Elämä on välillä sotkuista

Koiraihmisenä olet todennäköisesti tottunut erilaisiin eritteisiin. Oksennukset tai pienet ripulit eivät saa sinussa aikaan minkäänlaista yökkäysreaktiota. Karvaisia mattoja tai sohvatyynyjä et välttämättä edes huomaa. Hyväksyt sen, että sänkyä on usein turha pedata, koska heti kun käännät selkäsi, joku hyppää mylläämään sen omaksi pesäkseen.

Tiedät, että elämässä on niin paljon hauskempia ja tärkeämpiä asioita kuin siivoaminen, joten et kerta kaikkiaan viitsi stressata pienestä epäjärjestyksestä.

Paitsi silloin, jos joudut tekemisiin ei-koiraihmisten kanssa. Niitä hetkiä varten käsilaukustasi löytyy teippiharjarulla, jonka avulla voit siistiytyä ennen tärkeää tapaamista.

4. Ruoanmuruja ei tarvitse kerätä

Koirallisen salainen kodinhoitoase on… koira. Vai oletko koskaan muka nähnyt koiraihmisen kumartuvan poimimaan lattialle pudonneen juustoviipaleen tai leivänpalan? Tuskinpa, sillä koiraihmisen lattialta kaikki syötäväksi kelpaava (ja joskus kelpaamatonkin) katoaa kuin taikaiskusta ihan itsestään. Eikä sängyn altakaan tarvitse imuroida niin usein, kun sinne toisinaan viskaa tennispallon, jonka perässä sinkoaa nelijalkainen Swiffer Duster.

5. Reissaaminen on elämän suola

Lentoliput varattu ja laukku pakattu. Mennään jo! Maailman tuulien haistelu on mielestäsi ihanaa, etkä tiedä parempaa tapaa viettää lomaa, kuin tutkia tuntemattomia maaperiä. Olipa kyseessä sitten kierros omassa kylässä tai maailmanympärysmatka, nautit, kun pääset liikkeelle. Tulevista matkoista ja uusista seikkailuista haaveilu kuuluu  etkä malta odottaa millaiset seikkailut tempaavat sinut mukaansa tällä kertaa.

Koiraihmisenä rakastat toki myös kotiinpaluuta. Pitkän lenkin jälkeen ei ole mitään suloisempaa kuin palata omaan kotiin tuttujen tavaroiden ja lämpimän lieden äärelle. Suunnittelemaan seuraavaa matkaa.

6. Materia ei tee onnelliseksi

Koiraihmisenä olet oppinut ettei tavaraan kannata kiintyä – sillä materia ei ole ikuista. Jyrsityt kengät tuntuvat pikkujutulta sen jälkeen, kun karvakaveri on kerran pitänyt sohvaa huvipuistonaan (ei, kangas ei ollut koirankynnenkestävää) tai taiteillut ovenkarmeihin uudet ornamentit. Sitten on vielä ne lukuisat matot, joilla on mässätty rasvaisia siankorvia.

Tavaraa tulee ja tavaraa menee, muistot säilyvät.

7. Ei haukku haavaa tee

Pahat puheet eivät ole edes korvan heilautuksen arvoisia. Koiraihmisenä tiedät, ettei turhaa räksyttämistä kannata ottaa tosissaan ja moni räyhääjä pitää ääntä itsestään vain siksi, että on epävarma. Toisten selän takaa on helppo huudella, mutta tiedät, että vastatusten riidanhaastaja on usein hyvinkin häntä koipien välissä.

Itsevarmana ihmisenä näet nopeasti vastapuolen ilmeistä ja eleistä, mikä hän on miehiään tai naisiaan, eikä sinua ei hämätä korulauseilla tai turhilla lupauksilla. Teot ovat niitä jotka merkitsevät.

Lähteet: Metro, Huffington Post, Uproxx

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *