Ihmissuhteet

Oletko empaattinen ihminen? Siinä tapauksessa tunnistat nämä 10 asiaa itsestäsi

Empaattinen ihminen on mestari asettumaan toisen kenkiin. Hän on loistava kuuntelija, tukija ja neuvoja. Oletko sinäkin empaattinen persoona? Listasimme 10 empaattisen ihmisen tunnusmerkkiä.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock

Empatiakyky on lahja. Toisinaan empaattisuus voi kuitenkin olla myös varsin uuvuttavaa.

Jos olet empaattinen ihminen, allekirjoitat luultavasti nämä 10 asiaa:

1. Sinua on sanottu liian herkäksi

Empaattinen ihminen on herkkä ja tunteellinen. Hän tietää, että herkkyys on lahja. Siksi liian herkäksi kutsuminen ei suista häntä raiteiltaan.

2. Valehtelu saa sinut voimaan pahoin

Empaattinen ihminen on mestari tunnistamaan valehtelevan ihmisen. Empaattinen ihminen toivoo, että hänen ymmärrykseensä luotettaisiin niin paljon, että hänelle uskallettaisiin kertoa totuus. Siksi valehdelluksi tuleminen on hänelle todella vaikea paikka

3. Kauhistuttavat kuvat jäävät mieleesi pyörimään

Kauhun, kivun, väkivallan ja julmuuden näkeminen on empaattiselle ihmiselle vaikeaa, sillä negatiivisten asioiden näkeminen vaikuttaa häneen niin syvästi ja pitkään. Empaattinen ihminen saattaa jopa vältellä esimerkiksi järkyttävien uutiskuvien katselemista.

4. Suurissa ihmisjoukoissa oleminen väsyttää sinut

Empaattiset ihmiset ovat usein introverttien ja ekstroverttien välimaastoon sijoittuvia ambivertteja. Väkijoukoissa he aistivat niin vahvasti muiden ihmisten energian, että he kaipaavat sen jälkeen yksin olemista ja lepoa.

5. Toisten auttaminen tuo sinulle suurta onnea

Todella onnelliseksi empaattisen ihmisen saa toisten auttaminen. Olipa kyseessä jonkun tuntemattoman auttaminen kadulla tai ystävän tukeminen vaikeassa elämäntilanteessa, empaattinen ihminen on oitis valmis ojentamaan auttavan kätensä.

6. Pyrit olemaan tilanteessa kuin tilanteessa oma itsesi

Empaattinen ihminen hyväksyy sekä hyvät että huonot puolensa. Hän on kuitenkin halukas kehittämään itseään koko elämänsä ajan.

7. Olet eläinrakas

Lemmikit eivät ole empaattiselle ihmiselle vain eläimiä. Hänelle ne ovat osa perhettä. Empaattinen ihminen tahtoo, että maailman eri eläimet saisivat elää hyvissä oloissa ja mahdollisimman luonnollista, lajityypillistä elämää.

8. Keskittymisesi herpaantuu helposti

Herkkyys äänille on yksi empaattisen ihmisen tunnusmerkeistä. Se yhdistettynä herkkyyteen tarkkailla kaikkea ympärillä olevaa ja tapahtuvaa tekee usein keskittymisestä haasteellista.

9. Olet usein päivän päätteeksi väsynyt

Empaattisella ihmisellä menee monina päivinä paljon energiaa ihmisten kohtaamiseen. Siksi hän saattaa toisinaan tuntea olevansa täysin uupunut päivän päätteeksi.

10. Rakastat unelmoimista

Empaattiset ihmiset ovat usein luovia, ja heillä on vilkas mielikuvitus. He rakastavat hiljaa itsekseen istumista ja tulevasta unelmoimista.

Lähteet: The Mind Unleashed, Your Tango

X