Aki Linnanahde
Aki Linnanahde on tanssinopettaja Saana Akiolan tähtioppilas Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.
Julkkikset

Hävytöntä kritiikkiä ulkonäöstään saanut Aki Linnanahde: ”Minua ei pysty loukkaamaan arvostelemalla rumaksi tai läskiksi”

Radiosta ja tv:stä tuttu juontaja ja toimittaja Aki Linnanahde on tottunut saamaan palautetta, eikä hätkähdä rajustakaan kritiikistä. Silti Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa hänelle annettavien tuomaripisteiden vastaanottaminen on mietityttänyt miestä jo useamman kerran.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Pekka Mustonen

Juontaja, toimittaja ja tuottaja Aki Linnanahde, 39, on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelman 11. tuotantokaudella.

Aki on radiojuontajana tottunut saamaan niin positiivista kuin negatiivistakin palautetta. Silti TTK:n tuomareiden eli Helena Ahti-Hallbergin, Jorma Uotisen ja Jukka Haapalaisen antamien pisteiden vastaanottaminen on käynyt Akin mielessä jo useaan kertaan.

Emma-gaala toi mukanaan hävytöntä ulkonäköarvostelua

Aki Linnanahde sai Radio Novan aamujuontajakollegansa Minna Kuukan kanssa rajua palautetta ulkonäöstään Emma-gaalan jälkeen.

Aki julkaisi Instagram-tilillään kuvan palautteesta, jossa häntä ja Minnaa kehotetaan kärkkäin sanankääntein pudottamaan painoa.

– Emme Minnan kanssa ottaneet siitä mitenkään erityisesti itseemme. Se on valitettavasti radiojuontajalle ihan normaalia palautetta. Minua ei pysty loukkaamaan arvostelemalla rumaksi tai läskiksi, Aki sanoo.

Minulle tulee aina lähinnä vain surullinen mieli tällaisia palautteita kirjoittelevien ihmisten puolesta.

Kun Aki saa asiattoman palautteen, hän usein loukkaantumisen tai suuttumisen sijaan alkaa ajatella viestin lähettäneen ihmisen kenties huonoa tilannetta.

– On paljon ihmisiä, joilla on paha olla. He haluavat purkaa pahaa oloaan. Minulle tulee aina lähinnä vain surullinen mieli tällaisia palautteita kirjoittelevien ihmisten puolesta. Että onko heillä kaikki hyvin, Aki kertoo.

TTK:ssa Aki uskoo ottavansa kritiikin nöyränä vastaan

Aki tietää, että hän tulee saamaan paljon arvostelua TTK:ssa. Tuomarien pisteiden vastaanottamista Aki on pohtinut jo etukäteen.

– Olen monesti miettinyt sitä tilannetta, kun tuomareiden pisteet otetaan vastaan. Jos koen tulleeni epäreilusti kohdelluksi, minun on hirveän vaikea sietää sitä. Mutta toisaalta en minä osaa arvioida meidän esitystä. Kyllä minä varmaan aika nöyrin mielin otan tuomareiden pisteet vastaan, mitä sieltä ikinä tuleekin, Aki pohtii.

Jos koen tulleeni epäreilusti kohdelluksi, minun on hirveän vaikea sietää sitä.

Tanssi on Akille täysin uusi tuttavuus. Häntä ei ole ennen ohjelmaa nähty tanssitunneilla. TKK:ssa hänet tutustuttaa tanssin maailmaan tanssinopettaja Saana Akiola.

– Ihailen tanssia, se on näyttävän näköistä. Sitä on kiva oppia. Mutta minulla ei ole minkäänlaista tanssitaustaa, että kyllä tässä ihan puhtaalta pöydältä lähdetään, Aki valottaa lähtötasoaan.

Tanssinopettaja kielsi uuden kirjaprojektin aloittamisen

Aki Linnanahde on tuttu useista tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuonna julkaistiin puolestaan hänen kirjoittamansa elämäkertakirjan Jere jääkiekkoilija Jere Karalahdesta.

Onko Aki kenties aloittanut jo uuden kirjaprojektin?

– Saana juuri kielsi minua aloittamasta uutta kirjaprojektia tänä syksynä. Tuossa olisi yksi vähän niin kuin lähdössä tulille, Aki paljastaa.

Akin ohjaama ja toimittama Cheek-dokumentti esitetään Nelosella parin viikon päästä. TTK:n aikanakin Aki juontaa Radio Novan aamuohjelmaa kuudesta kymmeneen joka arkiaamu tuttuun tapaan. Jääkö radiohommilta lainkaan aikaa TTK:lle?

– Kyllä tässä pitää sattuneesta syystä vähän treenata eli kyllä siihenkin on tarkoitus aikaa käyttää, Aki sanoo pilke silmäkulmassa.

Tanssii tähtien kanssa MTV3-kanavalla 16.9. alkaen.

X