Riitta Havukainen
Riitta Havukainen asuu tällä hetkellä kahden kaninsa, Hannun ja Anitan kanssa.
Julkkikset

Kipeästä erosta yli päässyt Riitta Havukainen Kotiliedessä: ”Olen oppinut, että kaunaa ei kannata jäädä kantamaan, siinä myrkyttää vain oman päänsä”

Näyttelijä Riitta Havukainen, 63, puhuu Kotiliedessä avoimesti kipeästä erostaan Eppu Salmisesta. "Pitkän liiton päättyminen oli minulle valtava sokki", Riitta sanoo lehden haastattelussa. Eroa ei tehnyt helpommaksi se, että Epun nykyinen vaimo tuli mukaan kuvioihin jo ennen Riitan ja Epun eroa.
Teksti: Outi Pippuri Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Näyttelijä Riitta Havukainen, 63, koki seitsemän vuotta sitten kipeän eron näyttelijäpuolisostaan Eppu Salmisesta, 52. Pari ehti olla yhdessä 17 vuotta. Nyt hän puhuu erostaan avoimesti Kotiliedessä.

”Pitkän liiton päättyminen oli minulle valtava sokki. Kaikki ei aluksi käynyt ihan siististi, sillä Epun nykyinen vaimo tuli kuvioihin ennen eroamme”, Riitta sanoo Kotilieden haastattelussa.

Kun parin ero tuli julkisuuteen syyskuussa 2011, uutisoitiin samalla Epun jo odottavan vauvaa uuden kumppaninsa kanssa.

Riitta sanoo Kotilieden haastattelussa, ettei hän vieläkään tiedä, miksei hänen ja Epun suhde lopulta toiminutkaan.

”Ensimmäinen vuosi eron jälkeen oli raskain. Minun piti luoda omat traditioni samaan aikaan kuin muistelin sitä, miten kaikki oli ollut ennen.”

Riitan ja Epun yhteinen Santtu-poika oli eron aikaan lukiolainen. Epun poika Roope Salminen ja Riitan esikoistytär olivat jo ehtineet muuttaa omilleen.

”Uskon, että lapset kärsivät eniten siitä, että he huomasivat minuun sattuvan. Yritin olla ulospäin reippaampi kuin sisimmässäni olinkaan. En halunnut lasten näkevän, miten paskana olin”, Riitta sanoo.”

”Kaipaan läheisyyttä ja tietysti seksiäkin”

Pari vuotta sitten Riitta huomasi päässeensä yli erosta. Santun ylioppilasjuhlissa Riitta pystyi jo kohtaamaan Epun, tämän uuden vaimon Kaisan ja heidän lapsensa perheenä.

”Olen oppinut, että kaunaa ei kannata jäädä kantamaan, siinä myrkyttää vain oman päänsä”, Riitta sanoo

Riitta tunnustaa tuntevansa olonsa välillä yksinäiseksi.

”En haluaisi vanheta yksin ja huomaan kaipaavani kumppania rinnalleni. Kaipaan läheisyyttä ja tietysti seksiäkin.”

X