– Parisuhteemme salaisuus on kunnioitus ja arvostus toista kohtaan, Mervi Kallio sanoo.
– Parisuhteemme salaisuus on kunnioitus ja arvostus toista kohtaan.
Julkkikset

Mervi Kallio on elänyt kaksin Joni-puolisonsa kanssa 30 vuotta: ”Rakastan lapsia, mutta vauvakuumetta ei tullut”

Urheilutoimittaja Mervi Kallio, 44, ihastui Joni-puolisoonsa 15-vuotiaana koululaisena. Pariskunta on pitänyt yhtä lähes 30 vuotta vaikeiden vaiheidenkin läpi. Lasten saamisesta pari ei ole tehnyt päätöstä kumpaankaan suuntaan. – Meidän on hyvä olla kaksin.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sampo Korhonen ja Mervi Kallion kotialbumi

”Perheeni koostuu puolisostani Jonista, äidistäni ja appivanhemmistani. Isäni menehtyi syöpään vuonna 2016, ja sen jälkeen kannoin paljon huolta äitini jaksamisesta. Mietin usein, tunteeko hän olonsa yksinäiseksi, vaikka hänellä on laaja ystäväpiiri ja aktiiviset elämäntavat. Puhumme lähes joka päivä puhelimessa. Myös Joni on hyvin läheinen äitini kanssa. He soittelevat toisilleen, kun olen reissussa. Vastaavasti Jonin vanhemmat ovat minulle hyvin tärkeitä.

Minulta kysytään usein, mikä on meidän lähes 30 vuotta kestäneen parisuhteemme salaisuus. Se on varmasti molemminpuolinen kunnioitus ja arvostus toista kohtaan. Meitä yhdistävät sama arvomaailma, samat intressit ja kiinnostuksen kohteet: pelaamme yhdessä tennistä ja golfia. Meillä on myös edelleen todella hauskaa yhdessä.

Olin tavatessamme 15-vuotias, Joni 19-vuotias lukiolainen. Muistan yhä, miten ihailin hänen ulkonäköään loviisalaisen futiskentän laidalla ja sanoin kaverilleni, että saisinpa tuon Jonin poikaystäväkseni. Myöhemmin yhteinen tuttavamme esitteli meidän toisillemme. Se ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta tiiviin piiritykseni lopputuloksena ryhdyimme seurustelemaan. Menimme naimisiin vuonna 2006.

Emme me ole enää samanlaisia ihmisiä kuin 30 vuotta sitten. On käynyt mieletön tuuri, että olemme voineet kasvaa toistemme kanssa yhdessä ja rinnakkain yksilöinä emmekä erillemme. Tietysti suhteeseemme on mahtunut erilaisia kausia eikä liittomme ole aina ollut helppo. Nyt elämme ihanaa vaihetta. Olen onnekas, että sain hänet rinnalleni.

Mervi Kalliolla ja Joni-puolisolla on yhteinen arvomaailma ja monta yhteistä harrastusta, esimerkiksi tennis ja golf.

Mervillä ja Joni-puolisolla on yhteinen arvomaailma ja monta yhteistä harrastusta, esimerkiksi tennis ja golf.

Meillä molemmilla on yhteisen elämämme lisäksi omat ystävät, harrastukset ja urat. Joni on ammatiltaan juristi. Meillä on omat rahamme, ja minulle on tärkeää tietää, että pärjäisin tarvittaessa yksinkin. Ajatukseen ei silti liity mitään pelkoja siitä, että toinen lähtisi lätkimään. Itsenäisyys vain on minulle merkittävä arvo.

Korvaani särähti taannoin, kun eräs ystäväni kehotti merkkilaukusta haaveilevaa tytärtään etsimään itselleen rikkaan lätkänpelaajan miehekseen. Se taisi olla vitsi, mutta puutuin keskusteluun silti. Kehotin tyttöä tekemään töitä ja ostamaan laukkunsa omilla rahoillaan.

Emme koskaan tehneet päätöstä siitä, haluammeko lapsia vai emme. Elämä on mennyt eteenpäin, eikä sopivaa aikaa ehkä vain ole tullut eteen. Viime aikoina olemme puhuneet paljon siitä, että meidän on hyvä olla kaksin. Minulle ei ikinä tullut vauvakuumetta, vaikka rakastan lapsia. Olen kuuden lapsen ylpeä ja onnellinen kummitäti. Se riittää.

Olen toki miettinyt, kadunko vapaaehtoista lapsettomuuttamme myöhemmin. Joskus pohdin, miten suurta iloa isovanhemmuus tuottaisi omalle äidilleni, sillä olen vanhempieni ainoa lapsi. Mutta ei perheenlisäystä voi hankkia varmuuden vuoksi tai siksi, että joku toinen ilahtuisi. Äitini ei ole koskaan kysynyt, aiommeko hankkia lapsia. Arvostan suuresti, ettei hän ole puuttunut asiaan.”

Luit juuri lyhennelmän Annan 21/2021 Hyvinvoinnin avaimet -kansijutusta, jonka on kirjoittanut Anneli Juutilainen. Mistä Mervin liikunnallisuus ja urheiluhulluus on alun perin lähtöisin? Missä yllättävässä ammatissa Mervi on työskennellyt ennen? Millaisissa vaikeissa elämänvaiheissa Mervin ystävät ovat tukeneet häntä? Lue koko juttu numerosta 21/2021 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä! 

X