Julkkikset

Muotitaiteilija Teemu Muurimäki: ”Arki on hauskempaa, kun pukeutuu joka päivä eri vaatteisiin”

Muotitaiteilija Teemu Muurimäki on viettänyt kesää Savonlinnassa tekemässä oopperapukuja. Itse hän valitsee vaatteensa fiiliksen mukaan ja vaihtaa asua joka päivä.

Teksti:
Minna Juti
Kuvat:
Om-Arkisto

Muotitaiteilija Teemu Muurimäki on viettänyt kesää Savonlinnassa tekemässä oopperapukuja. Itse hän valitsee vaatteensa fiiliksen mukaan ja vaihtaa asua joka päivä.

Millä perusteella valitsit vaatteesi tänään?

Valitsen joka päivä jotakin muuta kuin edellisenä päivänä. Näin teen arjesta hauskempaa. Pukeudun fiiliksen mukaan. Aloitettuani Turon pääsuunnittelijana pukeudun yhä useammin pukuun. Jatkossa haluan suunnitella miehille pukuja, jotka ovat hieman totuttua rennompia.

Mistä et luopuisi elämässäsi?

Saavuttamastani ammatillisesta vapaudesta. Monipuolisuus tekee onnelliseksi. Saan suunnitella vaatteita naisille ja miehille, pukuja musikaaleihin ja oopperaan, koruja. Tämä ei olisi mahdollista ulkomailla, missä tekemisen rajat alallani ovat paljon tiukemmat. Juuri tämän takia palasin Suomeen.

Mitä ompelit viimeksi?

Krista Kososelle iltapuvun Cannesin elokuvajuhlille. Ompelen harvoin ja käytin siihen monta päivää. Puvusta tuli mielestäni oikein hyvä.

Millaista musiikkia kuuntelet?

Pitkästä aikaa olen kuunnellut taas radiota. Alkuvuonna Pariisissa löysin kanavan, joka soittaa ihanaa, jazzahtavaa musiikkia. Sen kautta olen löytänyt jazzin uudelleen.

Kenelle annoit viimeksi lahjan?

Kummipoikani Niilo pääsi keväällä ylioppilaaksi. Me lähisukulaiset lahjoitimme hänelle mittatilauspuvun. Niilo tuli Porista Helsinkiin, valitsimme kankaan ja suunnittelimme puvun yhdessä.

Miten palkitset itseäsi?

Olemalla tekemättä mitään. Sunnuntaisin menen usein koiran kanssa johonkin kivaan kahvilaan jutustelemaan ihmisten kanssa.

Mitä kirjaa suosittelisit?

Gabriel García Márquezin Sadan vuoden yksinäisyys kolahti jo nuorena. Se on maailma, johon voi paeta arjesta. Viime aikoina olen lukenut Sevillan parturin partituuria.

Mikä on parasta kesässäsi?

Kotikaupunkini Pori jazz-festivaalien aikaan. Silloin siellä on aina hyvä tunnelma. Vierailen samalla äidin luona ja lomailen.

Tiedätkö jo, mitä teet 6.12.2019?

Todennäköisesti nukun ensin hyvät yöunet. Sitten otan Jasper-koirani kainaloon ja lähden suhailemaan kampaamoissa tervehtimässä presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle valmistautuvia asiakkaitani. Toivotan hauskaa iltaa ja sitten kiiruhdan kotiin katsomaan juhlia tv:stä koiran kanssa.

Hei, mitä kuuluu? -juttusarjassa kysellään pikaisesti tuttujen ihmisten kuulumisia.

X