Sirpa Selänne ja Teemu Selänne
Sirpa ja Teemu Selänne kuvattiin yhdessä Suomessa viettämässä kesälomaa vuonna 2017.
Julkkikset

Sirpa Selänne paljastaa: ”Teemu ei halua muuttaa Suomeen”

Sirpa Selänteen mukaan perhe on viihtynyt Yhdysvalloissa mainiosti. Sirpa olisi kuitenkin itse valmis palaamaan Suomeen, jos puoliso niin haluaisi.
Teksti: Kia Toivanen Kuvat: Hilppa Alanko

Sirpa Selänne, 49, muutti aviopuolisonsa, jääkiekkolegenda Teemu Selänteen, 48, kanssa perheineen Kalifornian Coto de Cazaan jo lähes 20 vuotta sitten.

Vaikka Sirpan mukaan perhe on viihtynyt Yhdysvalloissa todella hyvin, on aika ajoin mahdollisuus muuttaa pysyvästi takaisin Suomeen käynyt mielessä– toisilla enemmän, toisilla vähemmän vakavissaan.

Sirpa kertoo, että muuttaminen Suomeen sopisi kyllä hänelle, mutta että Teemu on asiassa ehdottomampi.

– Teemun elämä Suomessa on aina niin hektistä, ja hän on täällä jatkuvasti tapetilla. Asuminen Suomessa ei olisi hänelle se helpoin vaihtoehto, Sirpa kertoo.

Teemu viihtyy Kalifornian auringossa edelleen paremmin kuin hyvin.

– Teemu tykkää asua Kaliforniassa – siellä on lämmintä ja hän pelaa siellä joka päivä tennistä ja golfia. Minä voin mennä sisälle ja harrastaa joogaa tai pilatesta missä vain, Sirpa kertoo.

Muutosta ilmassa kuitenkin

Sirpan ja Teemun pojat Eemil, Eetu ja Leevi ovat jo täysi-ikäisiä. Kuopus Veera täyttää tänä vuonna 12 vuotta.

– Olen seurannut mielenkiinnolla, miten Yhdysvalloissa lapset muuttavat usein lukion jälkeen toisiin osavaltioihin opiskelemaan kauas lapsuudenkodeistaan. Eemil puolestaan jäi kodin lähelle käymään collegea, Sirpa kertoo.

Eetu muutti Bostoniin yliopiston ja jääkiekon perässä jo pari vuotta sitten. Leevi aloitti tammikuussa Suomessa varusmiespalveluksensa, mutta on palaamassa pian Yhdysvaltoihin ja suuntaa pelaamaan jääkiekkoa juniorijoukkueeseen Teksasiin.

– Minä olen asuinpaikan suhteen joustava, Sirpa Selänne toteaa.

– Olemme viihtyneet Yhdysvalloissa hirvittävän hyvin. Mutta minulle on ihan sama, missä me asumme.

X